返回列表 發帖
又話唔加場。。。
好驚第2場又變爛聲
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

仲考慮緊買唔買好 覺得開得太密
帥小寶` 發表於 2018-11-1 21:26

買個380, 今次平位應該係多左

2018.12.25 rundown

You are not alone
Mr. Adult
磚頭

(Donald 神父)
Lonely Christmas
今年沒聖誕 cover許志安
愁人節 cover 謝安頭3
零度聖誕 cover rubberbamd
對人歡笑
Talk

(VSing a Capella)
英文歌 X 一千種戀愛
沒有吻的資格
多此一愛
Talk
魚眼
英文歌

Talk
天使的禮物 cover 陳奕迅
Wonderland cover 廿四味 衛蘭
Thriller
Dance
Last christmas

Talk game

中佬旅行團
無限大
認真如初
後排慶功宴

Encore
告別之前
拍一半拖
I miss you feat.fiona Fung
逸後
霸氣情歌 jazz版

2nd encore
Rudolph  the red mose
沒有你,我甚麼都不是

I miss you (feat. Fiona Fung)
l00540 發表於 2018-12-26 00:35

有黎咩

成堆side track咁出真係好難消化
整體氣氛其實都係差
明白佢成個show係有message同有鋪排
Cover以佢live又未至毀人首歌都可接受
最唔明係霸氣情歌改到咁, 以為佢唔係慘情歌都唔會亂改點知真係聽完O哂咀

有啊,突登落台比Fiona唱~~

失言
l00540 發表於 2018-12-26 00:48

Oh

睇mon真係認唔出

萬中無一 24號有唱過啵
stephybest 發表於 2018-12-26 00:51

即係encore日日唔同

講真句
其實個show好唔好睇真係睇個expectaion 有幾高
今次講到明玩編曲有翻唱, 又無咁差
佢都開過紅館同埋以佢性格一定唔會再企定定咁以紅館show咁唱完就算, 至於玩野成份有幾多就睇佢以後同公司嘅deal lu