返回列表 發帖

自認最多遲十分鐘 楊千嬅笑回: 我等就唔係時間咩

楊千嬅重返大台拍劇,同「劍雄哥」黃浩然故劍重逢合作《多功能老婆》,套劇日前終於煞科,不過有報道指,同劇嘅陳煒因為千嬅遲大到,等到佢好嬲好嬲。

千嬅咁忙,就係因為同時間接咗電影《麥路人》工作,今日《麥路人》喺灣仔舉行感謝宴,千嬅出席時被問到點睇啲報道,佢話:「其實冇咩回應,因為呢啲報道成日都有,其實就唔真實,不過有啲係事實。」

千嬅隨即解釋,事實係指的確有遲到過,但時間就唔長:「因為拍攝時間長短一定有,我哋度期係留咗好充裕嘅時間,的確拍《多功能老婆》係有三、兩次遲到過,都係十分鐘內,自己做咗呢行,一知道會遲就打俾寶華姐(大台資深編劇),叫佢拍住其他先,就算我或者助手都一定會做。」

分身不暇,連拍《麥路人》千嬅都有遇到突發情況:「拍《麥》就遲過一日,當日要去中環睇尾龍骨,唔醫就行唔到,你知中環有幾塞車啦,但遲幾多就真係唔記得喇,好耐之前嘅事。」佢再笑笑口講:「其實呢啲我都唔明,我等咗啲時間就唔係時間咩。anyway,呢兩套作品拍完好滿意。」

但報道講到陳煒好嬲?千嬅表示唔覺之餘,仲以入行多年經驗提出懷疑:「又唔覺喎,如果真係有咁嘅事點會依家先寫,都成4,5個月前嘅事,呢啲料唔會冇用㗎。」

http://bit.ly/2R4nL9P

——————

美千d haters 多到
不過佢講個句我等d 時間就唔係時間咩 又好似inappropriate

我覺得千嬅講得好啱
遲到就係唔應該
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

說穿了,又是毛記宣傳技倆~

Fred的「愛」狗報導
胡生與牙醫的報導
Hana搶了一姐地位
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我覺得千嬅講得好啱
遲到就係唔應該
John 發表於 2018-9-29 04:42
歌手林奕匡(Phil)到電台受訪,遲了約15分鐘的他一見記者即謂不好意思,因為屋企冇水搞到遲到,他謂:「今朝食完早餐諗住化妝整頭,但點知水龍頭啲水滴出嚟,我就知唔對路,連搽完wax嘅手都洗唔到。好彩屋企有枝水,我就攞嚟刷牙洗面同洗手,但就沖唔到涼同洗頭。(咩事冇水?)唔知,冇notice。(太太有冇影響?)佢仲瞓緊覺。(陣間買啲水返去?)希望陣間有番水,不過我都要今晚先至可以返番屋企。」

RE: 自認最多遲十分鐘 楊千嬅笑回: 我等就唔係時間咩

簽名被屏蔽

【陳煒等到躁】自認最多遲十分鐘 楊千嬅笑回:我等就唔係時間咩
https://www.youtube.com/watch?v=Qyr9XheAliM

佢真係百毒不侵

遲到就唔好咁多籍口啦

千嬅對答真係好勁,呢句「我等咗啲時間就唔係時間咩」好高招,暗示埋其實其他人都會遲到,唔係乜嘢咁特別。其實佢哋呢行遲到都唔係好奇,唔遲太多就得啦,拍一日都要10-20個鐘,15分鐘好小事。

千嬅遲到可恥

都2018年, 英皇D雜誌仲要攻擊千千, 都唔化
【This is MC】澳門見

話唔定沐浴巨星唔係指美千遅到, 而係指美千化妝SET頭太耐呢

美千功力深厚,真係好少可講嘢出事。

歌手林奕匡(Phil)到電台受訪,遲了約15分鐘的他一見記者即謂不好意思,因為屋企冇水搞到遲到,他謂:「今 ...
nicholashin 發表於 2018-9-29 15:35

守時是社交禮貌,當我們跟別人約好了時間,就不能遲到。甚麼家裡火災、有糞便要排都不是理由,而是藉口,要知道時間是不能用金錢買到的。古語有云:「一寸光陰一寸金,寸金難買寸光陰。」既然與別人約好了時間,就不能夠遲到。因為這是失禮的行為,間接浪費了別人的寳貴時間,這樣是會令人對你的誠信和言行不信任。如果是初次見面或重要約會,極有可能令對方對你產生壞印象呢!除了令別人生氣,還會令他人損失了時間,或錯過了某些重要機會,所以守時是不是很重要呢?