返回列表 發帖
最近飽受聲帶勞損困擾的林欣彤,本來打算於12月21日舉行演唱會,無奈聲帶情況一直未見好轉。
經理人公司 Ta ...
KLY 發表於 2018-10-15 14:40

真係俾我講中
唔怪得開始賣飛都唔上水宣傳
好慘 兩次聲帶出問題都係最重要嘅時刻
上次係人氣最高嘅時候 今次係演唱會

但我唔明
既然未有好轉 點解佢公司仲要同佢不斷接show出去唱歌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

真係無耐,其實一早就改期,如果出年開得番可唔可以影個張poster

係味抗壓力不足呀佢
睇到咁都唔忍心話佢啦

估唔到直接cancel

估唔到直接cancel
stephybest 發表於 2018-10-15 16:39

唔係廷期咩?

唔係廷期咩?
cathay1996 發表於 2018-10-15 16:48

祖藍講過點解年尾開 一黎忍有回響 二係因為BOOK九展個期唔可以再改期 (個期由17年推落黎到今年年尾)重新一次再入紙都唔知幾時先俾番個期你 所以再開 應該唔係短期內既事

延期既話呢個post係咪要刪左先?

好慘...第二次失聲

嚴重到唱一晚都頂唔到? 我覺得唔單止聲帶問題,可能影響埋情緒,所以寧願唔搞。

嗚嗚支持美mag 你要快啲好番
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

最緊要情緒要撐住
聲帶快d好翻 可以好得翻

見到某人仲日講夜講佢商台要食白果真係煩
大把野緊要過d膠獎啦

12/10 仲唱緊

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

見到某人仲日講夜講佢商台要食白果真係煩
大把野緊要過d膠獎啦 ...
zethso 發表於 2018-10-15 18:35

咪係, 某人真係煩到嘔。明知佢搞成咁仲提住佢要plug新歌爭獎。

講返個演唱會, 真正嘅歌迷一定會認為延期/取消係正確。永遠身體先最要緊。

我覺得是失聲心急想快點好番,壓力大,take care

12/10 仲唱緊
Hoyin 發表於 2018-10-15 20:24

其實聽得出把聲唔係好妥 ...
Mag 好好休息

希望佢快啲好翻好慘

唔緊要啦 最緊要好好休息養病
等好返先再開都未遲

我地會等你架mag子!!

12/10 仲唱緊
Hoyin 發表於 2018-10-15 20:24

聽到好心痛

佢D運真係好差,明明今年佢成績咁好就騙騙聲帶有事,希望佢振作起來快D好番。

個post 等下一次公佈日期再更新吧

好慘...第二次失聲

嚴重到唱一晚都頂唔到? 我覺得唔單止聲帶問題,可能影響埋情緒,所以寧願唔搞 ...
Garfield 發表於 2018-10-15 18:11

今次應該同情緖無關,齋係把聲勞損,佢話舊年嗰二十場舞台劇之後聲帶開始痛之後又唔夠休息。

今次應該同情緖無關,齋係把聲勞損,佢話舊年嗰二十場舞台劇之後聲帶開始痛之後又唔夠休息。 ...
rainbowdash 發表於 2018-10-16 09:36

情緒應該無問題 聲帶撕裂情況嚴重 但比6年前個一次好d 而家把聲唱多陣都會沙希望佢多d休息 經理人真係暫時唔好接唱歌job俾佢抖下

林欣彤 加油
今年最歌應該會投 忍
為你打氣
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

林欣彤 加油
今年最歌應該會投 忍
為你打氣
liebe 發表於 2018-10-16 11:03

大家齊齊投忍
入到五強都算贏!

好可惜.. 前幾個月宣傳嗰陣把聲已經沙緊
連醫生都叫佢唔好唱應該仲係好嚴重
不過好過佢夾硬唱 到時出黎效果仲衰
見到咁多ARTIST喺佢ig打氣我好開心
希望養好把聲再黎過!!

點解佢d星運可以咁差

好可惜.. 前幾個月宣傳嗰陣把聲已經沙緊
連醫生都叫佢唔好唱應該仲係好嚴重
不過好過佢夾硬唱 到時出黎效果 ...
星夢情真 發表於 2018-10-17 19:02

希望佢好番之後一切順利
不過佢自己真係唔夠宣傳自己得多 佢d fd開演唱會 佢會幫人推但佢自己開呢 無人幫佢

一道門個音樂策劃又偏重alfred 搞到mag好似無人理咁

真心佢應該搵番個歌唱老師學發聲同一間實實在在既唱片公司

無幾個真係可以行到好似小明咁 捱足咁多年終於有出頭天

我覺得佢行獨立會行得好辛苦

見到咁多ARTIST喺佢ig打氣我好開心
希望養好把聲再黎過!!
星夢情真 發表於 2018-10-17 19:02

林小姐嘅人緣真的不錯,好多人錫。俾D時間,佢一定可以好得返。

好心就比佢把聲休吓啦,沙到咁嘅樣仲出job