返回列表 發帖
最近飽受聲帶勞損困擾的林欣彤,本來打算於12月21日舉行演唱會,無奈聲帶情況一直未見好轉。
經理人公司 Ta ...
KLY 發表於 2018-10-15 14:40

真係俾我講中
唔怪得開始賣飛都唔上水宣傳
好慘 兩次聲帶出問題都係最重要嘅時刻
上次係人氣最高嘅時候 今次係演唱會

但我唔明
既然未有好轉 點解佢公司仲要同佢不斷接show出去唱歌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

真係無耐,其實一早就改期,如果出年開得番可唔可以影個張poster

係味抗壓力不足呀佢
睇到咁都唔忍心話佢啦

估唔到直接cancel

估唔到直接cancel
stephybest 發表於 2018-10-15 16:39

唔係廷期咩?

唔係廷期咩?
cathay1996 發表於 2018-10-15 16:48

祖藍講過點解年尾開 一黎忍有回響 二係因為BOOK九展個期唔可以再改期 (個期由17年推落黎到今年年尾)重新一次再入紙都唔知幾時先俾番個期你 所以再開 應該唔係短期內既事

延期既話呢個post係咪要刪左先?

好慘...第二次失聲

嚴重到唱一晚都頂唔到? 我覺得唔單止聲帶問題,可能影響埋情緒,所以寧願唔搞。

嗚嗚支持美mag 你要快啲好番
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

最緊要情緒要撐住
聲帶快d好翻 可以好得翻

見到某人仲日講夜講佢商台要食白果真係煩
大把野緊要過d膠獎啦

12/10 仲唱緊

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

見到某人仲日講夜講佢商台要食白果真係煩
大把野緊要過d膠獎啦 ...
zethso 發表於 2018-10-15 18:35

咪係, 某人真係煩到嘔。明知佢搞成咁仲提住佢要plug新歌爭獎。

講返個演唱會, 真正嘅歌迷一定會認為延期/取消係正確。永遠身體先最要緊。

我覺得是失聲心急想快點好番,壓力大,take care

12/10 仲唱緊
Hoyin 發表於 2018-10-15 20:24

其實聽得出把聲唔係好妥 ...
Mag 好好休息

希望佢快啲好翻好慘

唔緊要啦 最緊要好好休息養病
等好返先再開都未遲

我地會等你架mag子!!
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

12/10 仲唱緊
Hoyin 發表於 2018-10-15 20:24

聽到好心痛

佢D運真係好差,明明今年佢成績咁好就騙騙聲帶有事,希望佢振作起來快D好番。

個post 等下一次公佈日期再更新吧

好慘...第二次失聲

嚴重到唱一晚都頂唔到? 我覺得唔單止聲帶問題,可能影響埋情緒,所以寧願唔搞 ...
Garfield 發表於 2018-10-15 18:11

今次應該同情緖無關,齋係把聲勞損,佢話舊年嗰二十場舞台劇之後聲帶開始痛之後又唔夠休息。

今次應該同情緖無關,齋係把聲勞損,佢話舊年嗰二十場舞台劇之後聲帶開始痛之後又唔夠休息。 ...
rainbowdash 發表於 2018-10-16 09:36

情緒應該無問題 聲帶撕裂情況嚴重 但比6年前個一次好d 而家把聲唱多陣都會沙希望佢多d休息 經理人真係暫時唔好接唱歌job俾佢抖下

林欣彤 加油
今年最歌應該會投 忍
為你打氣
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

林欣彤 加油
今年最歌應該會投 忍
為你打氣
liebe 發表於 2018-10-16 11:03

大家齊齊投忍
入到五強都算贏!

好可惜.. 前幾個月宣傳嗰陣把聲已經沙緊
連醫生都叫佢唔好唱應該仲係好嚴重
不過好過佢夾硬唱 到時出黎效果仲衰
見到咁多ARTIST喺佢ig打氣我好開心
希望養好把聲再黎過!!

點解佢d星運可以咁差

好可惜.. 前幾個月宣傳嗰陣把聲已經沙緊
連醫生都叫佢唔好唱應該仲係好嚴重
不過好過佢夾硬唱 到時出黎效果 ...
星夢情真 發表於 2018-10-17 19:02

希望佢好番之後一切順利
不過佢自己真係唔夠宣傳自己得多 佢d fd開演唱會 佢會幫人推但佢自己開呢 無人幫佢

一道門個音樂策劃又偏重alfred 搞到mag好似無人理咁

真心佢應該搵番個歌唱老師學發聲同一間實實在在既唱片公司

無幾個真係可以行到好似小明咁 捱足咁多年終於有出頭天

我覺得佢行獨立會行得好辛苦

見到咁多ARTIST喺佢ig打氣我好開心
希望養好把聲再黎過!!
星夢情真 發表於 2018-10-17 19:02

林小姐嘅人緣真的不錯,好多人錫。俾D時間,佢一定可以好得返。

好心就比佢把聲休吓啦,沙到咁嘅樣仲出job