返回列表 發帖

《跳躍生命線》討論區

首播日期: 2018.10.08
妻子章蕙芯死於一宗司機醉駕事故後,救護總隊目麥在田跟獨女諾兒、姐姐愛花、小姨章可祈共同生活。在田因喪妻一事痛恨不守規矩、任意妄為的人和事,公事上鐵面無私!新下屬卓家傑為人衝動,與在田常生磨擦。此外,調任見習救護主任的上級譚家俊凡事追求完美,更處處針對家傑,令隊員壓力大增;在田作為中間橋樑,苦心經營,力求維繫隊員的團結及合作精神,同時希望培育出色的救護精英,在不同個案挑戰中,搶救更多寶貴的生命……

Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

郭子豪j得落

Ok喎第一集
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

昔日金牌司儀Amigo已經淪落到做四五線角色,佢前女友已經係視后,不過係水嘅視后

星夢翻唱碟又多一cut
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

馬神唔係離開咗tvb咩

昔日金牌司儀Amigo已經淪落到做四五線角色,佢前女友已經係視后,不過係水嘅視后 ...
阿mark 發表於 2018-10-8 23:03

果位視后廢到大台都唔敢以「視后」個名去稱呼佢
以免害死佢

至於amigo有得撈好過冇得撈
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

以免害死佢

至於amigo有得撈好過冇得撈 ...
liebe 發表於 2018-10-9 20:13

吖migo真係仲慘過deep

以免害死佢

至於amigo有得撈好過冇得撈 ...
liebe 發表於 2018-10-9 20:13

amigo主持好過果個陸永幾條街啦

劉佩玥成個馬蹄露咁

第二集好悶...應該早d播何廣沛郭子豪佢地去traning就算早d安排陳滢 張曦雯出場都好睇過講佢老窦咯

今集幾好睇
有以前tvb劇既感覺

Ali真係好靚點解係客串

張文慈要做馬德鐘家姐......

張文慈要做馬德鐘家姐......
數彩虹 發表於 2018-10-12 22:10

OK嘅 商天娥都做郭晉安吖媽

呢套真係今年佳作
方監製拍既都好有誠意 多感動位
比起on call今次仲多新血 有馬神+一眾綠葉帶住個個都演得唔錯
暫時睇到第8 鍾意每集結尾有旁白 同埋啲case有foreshadow

真係幾好 而且要多謝馬神堅持改劇本
因為第一版劇本 麥在田個角色設定係衰既 (專搞風搞雨 玩新人既老seafood黎)

套劇OK wor

呢類劇有羅蘭姐係咪就會出事
又準備催淚

呢類劇有羅蘭姐係咪就會出事
又準備催淚
JasOh103 發表於 2018-10-27 10:06

喊咗

主要角色雄姐居然死咗

TVB 2018神劇
仲有5集唔好爛啊