返回列表 發帖

R U Naughty? - 鍾舒漫

單選投票, 共有 34 人參與投票
47.06% (16)
8.82% (3)
8.82% (3)
8.82% (3)
26.47% (9)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 08/10/2018

作曲 : 王雙駿
填詞 : 陳詠謙 (Rap 詞 : Byron Cheung)
編曲 : 王雙駿
監製 : 王雙駿

喂 阿靚你夠鐘化妝
阿懶快快跳落床
阿譖氣廢話不要講
陪我去玩 一起發狂

Get up, get up, get up, get down
This is how it’s going down
You and me, that’s all we need
One, two, three, follow my lead

Hey you, what’chu doin’ over there?
C’mon, don’t be shy
I promise you’ll have fun :)

喂 阿怕你怕乜嘢醜
阿無態我灌你電油
嗱阿痛阿痛 最多拖你走
陪我去玩 不講理由

頭上有七彩燈光瀉下來
又有轟天的音響撲面來
Babababa who’s my party boy
求刺激 不壓抑 借一借開

曳啲曳啲 (明明有意思)
你曳邊個知 (忘形太得意)
我的舞姿 懷疑你想試
為何咬一咬唇 暗裡拍拍子
著起戰衣 (預備要脫衣)
偷偷的閃一次 (今晚今晚閃一次)
微調著四肢 原來你可以
為何有心卻無意
快快 快快 快快 跳進舞池

Sing Sing, yeah that’s me
A B C D E F G
Nursery? Don’t play with me
Party so hard, you’ll need surgery

One step, to the left (okay)
Two step, to the right (okay)
Break it down, don’t bring it down
Put your whole self in and shake it all around

喂 阿喪你碰到對手
阿少女這裡有電流
嗱阿醉阿醉 有得飲醉酒
陪我去玩 不返轉頭

頭上有一粒星星跌下來
又有多好的青春撲面來
Lalalala where’s my love and joy
舊記憶 新角色 喝一喝采

我的舞姿 懷疑你想試
微調著四肢 原來你可以
為何有心卻無意
快快 快快 快快 跳進舞池

Alright alright alright,
I don’t think these people really understand what it means to…
WOAH!!!
OKAY!!
Hit em once,
One more time
THREE TIMES
Oh Yeah, what about four times?
Ehhh… I dunno... You know what Sher…
Lemme talk to em’

B to the Y to the R O N
Rockin’ this beat with the dancing queen
Break-in’ it down for the Hong Kong scene
Ain’t nothing like this you’ve ever seen

Comin’ back in yeah we’re here to win
Let the groove kick in, just keep moving
Put your hands, put your hands in the air
Like you just don’t care, and keep it there

Okay Sherman, I think they get the idea
Lets break it down and take it back home
What do you say?

我的舞姿 懷疑你想試
微調著四肢 原來你可以
為何有心卻無意
快快 快快 快快 太理智
快 快快 快快 快快 我介意
快 快快 快快 快快 跳進舞池

Recycle 未知1314version d beat

又會無啦啦有新歌lol

欣賞佢主打快歌
但係呢首幾難聽下
上次嗰首已經幾一般
唔好一味用carl

覺得小碎步好好多

聽完發覺搞咩同啤啤首#Cookie Jar咁似

真心鍾舒漫呢兩年派嘅歌絕對值一個女歌手三甲

我第一次係聽咗副歌部分先
感覺好搶耳
之後聽full ver感覺第一段都仲ok
後尾聽到Singsing出嚟rap又有少少驚嚇
最後又聽埋開心節男聲rap就覺得首歌令人感覺好亂
同埋D rap詞真係略低能咗D
希望唔好再搵佢哋rap

佢d 快歌係高質,同埋佢都好堅持走跳唱路線。
其實想聽佢唱返《高手過招》呢類型格d 既快歌。

真心鍾舒漫呢兩年派嘅歌絕對值一個女歌手三甲
jasonng 發表於 2018-10-10 22:05

我又唔係咁睇,你唔覺佢隻隻歌都大同小異?堆快歌單獨聽還好,一齊聽就好似隻隻一樣,上次聽佢連唱幾首live覺得有啲悶。

Sherman好慘 被陳嘉茵搶曬Carl比較好嘅作品
nicholashin 發表於 2018-10-14 14:19

論個曲搶耳度呢句真

呢首真係好難聽

對呢首歌嘅審美接受不能,聽得我好老尷……

又會無啦啦有新歌lol
Wing1211 發表於 2018-10-10 09:32

演唱會主題曲
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

支持美漫
快啲出番這首歌的名字是秘密呢類歌啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 22
1. 還有一艘救生艙 2. 靈魂有路 3. 月色魔美

Cow 叔叔大細超喎。。。俾細妹個首高咁多班
呢首得個嘈字
又要有班盲毛淨係識插肥謙
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

評分人數

XYZZY 發表於 2018-11-7 12:03

MV真係好型
睇完MV開始更加鐘意首歌

幾好聽
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

一直以為rap詞是陳奐仁
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

搶耳

有D似gotta get high