返回列表 發帖

[Dec/2018] 可嵐「第五維度」十周年演唱會

演出名稱: Colleen 可嵐十周年演唱會
演出日期: 2018年12月1日
演出時間: 晚上8時正
演出地點: 旺角麥花臣場館
票價: HK$680 /$380

優先訂票日期 : 2018年10月16日至10月19日
優先訂票網址: http://www.aegpromotion.com/Colleen2018
(10月16日早上9時至10月19日晚上11時59分)

(每張信用卡最多可訂購12張門票。每次經網上訂購上限為12張。每張門票手續費為HK$32。)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實是乜水 @?@

嘩,竟然差唔多有成百個post,佢唱過咩歌?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

演唱會中可嵐除展示驚人的唱功外,還作出很多新嘗試,如饒舌、與小朋友一起大跳hiphop等等。在唱《喜帖街 ...
chkalu 發表於 2018-12-6 16:33

大批到場支持的朋友及粉絲也踴躍地衝入後台,爭相與可嵐合照???

演唱會中可嵐除展示驚人的唱功外,還作出很多新嘗試,如饒舌、與小朋友一起大跳hiphop等等。在唱《喜帖街 ...
chkalu 發表於 2018-12-6 16:33

令全場也一起站著狂high!

好想感受下有幾high, 應該high過supper

https://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20181203/641336

演唱會中可嵐除展示驚人的唱功外,還作出很多新嘗試,如饒舌、與小朋友一起大跳hiphop等等。在唱《喜帖街》時,可嵐也因為一時感觸而眼泛淚光。完場後,大批到場支持的朋友及粉絲也踴躍地衝入後台,爭相與可嵐合照!

驚人的唱功, 係咪驚嚇個驚

開左la wo
有冇人睇左?

佢ig 話全部售罄

明明前幾日睇到張圖有贊助商免費派飛
名額40個

點解完全無新聞報既?
帥小寶` 發表於 2018-12-3 03:14

因為公司啲錢拎晒去包場
無錢買新聞

點解完全無新聞報既?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

有冇見過麥花臣平時嗰三邊看台上高嗰段都要圍布?李彩華都唔洗 佢要
royloyloy 發表於 2018-12-2 19:41

有Band show會封上面淨係得企位
「微笑之中 接受還未有 答案。」

開騷前1日有散飛黨問我$50 2張睇唔睇

我估去到最尾應該可以免費

現場有冇變成家暴受害者哭討大會一齊大叫「很堅強」

有冇被老公打橋段

呢度有冇人睇?好奇想知個rundown

有冇見過麥花臣平時嗰三邊看台上高嗰段都要圍布?李彩華都唔洗 佢要

得啖笑

可嵐麥花臣呢個期本來係網上電台 D100 台慶 show,大班讓咗個期畀可嵐,佢本身都有喺 D100 主持《D100好唱口》

呢條女其實係咪重喺Sony
佢活躍程度重低同短過Keeva
而家都極少聽到佢唱廣告歌
真係靠咩搵食 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-11-10 21:28

睇wiki好似最近只有填詞

2015年        陳柏宇        走到尾        陳柏宇專輯《Escape》       
2016年        周柏豪        不可能               
                許懷欣 Feat. Pollie@小塵埃        Hear Me               
2017年        陳綺貞        討厭喜歡你                《喜歡.你》電影片尾曲
                朱雋言        住在地球曬夕陽                《喜歡.你》電影片尾曲
                E-KIDS        終止戀愛               
2018年        容祖兒、張敬軒        Make a Beat                陳耀森、馮曦妤、朱雋言合填
                鄭伊健、陳小春、謝天華、錢嘉樂、林曉峰        一起衝一起闖                馮曦妤、陳光榮、朱雋言合填
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

係咪俾家暴機構包左場
帥小寶` 發表於 2018-11-6 19:39

香港婦女中心協會特約贊助

突然覺得呢兩個合理好多
lemontea1069 發表於 2018-10-17 15:03

開始唔明麥花臣定位係咩
上緊位又開e.g. aga
flop緊嘅又開e.g.美長
無人識嘅又開e.g. 可唔知咩,李彩華小背心,溫啤霞

其實係咪平過九展好多咩人都有開得

Sony仲有馮曦妤
JayantL 發表於 2018-10-12 23:59

呢條女其實係咪重喺Sony
佢活躍程度重低同短過Keeva
而家都極少聽到佢唱廣告歌
真係靠咩搵食

好hit
優先門票已售罄
放空 發表於 2018-11-6 18:36

係咪俾家暴機構包左場
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好hit
優先門票已售罄

$680剩10張

咁我真係唔明點解鄭希兒 傅佩嘉 何嘉莉 JILL 開唔到個人show
lemontea1069 發表於 2018-10-11 17:14

以上全部係正嘢

佢前夫。。。
kk8733 發表於 2018-10-17 15:44

佢係嘉賓表演點樣打老婆 如果唔係無觀眾

傅珮嘉下年開...
wewa1001 發表於 2018-10-13 17:40

有興趣,佢以前把聲好清,最近的作品倒嗓好嚴重。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

想知有乜人會睇
帥小寶` 發表於 2018-10-17 14:24

佢前夫。。。

仲霉過李彩樺同溫碧霞都開到
gooloo 發表於 2018-10-14 11:12

突然覺得呢兩個合理好多
【This is MC】澳門見

想知有乜人會睇

仲霉過李彩樺同溫碧霞都開到

冇人識你喎
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

咁我真係唔明點解鄭希兒 傅佩嘉 何嘉莉 JILL 開唔到個人show
lemontea1069 發表於 2018-10-11 17:14

傅珮嘉下年開...

簽名被屏蔽

原來gin係外國歌手
iamsingingwong 發表於 2018-10-13 13:13

馬來西亞唔係外國咩?!

考慮緊自己入紙麥花臣開返場玩下
有無人支持我
mychart- 發表於 2018-10-11 22:12

想睇你mean咀人瑞  

仲有官恩娜

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

「頭100位購買$680門票人士,可獲贈 Pokka Cafe 「皇牌特式」 飲品優惠卡(價值$42)乙張」
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

垃圾環球只燒錢捧gin, aga只開旺角開,家瑜十周年得一首新歌
人地暗星退出十年都開到旺角場 ...
iamsingingwong 發表於 2018-10-12 13:32

環球鍾意捧外國歌手,本地歌手要經常擺入雪櫃

對眼望緊邊
人大了珍惜今次不可有下次

幾時到sony方珈悠同埋東亞黃鎧晴同年一碟女歌手開十周年演唱會?
iamsingingwong 發表於 2018-10-12 21:55

Sony仲有馮曦妤
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

考慮緊自己入紙麥花臣開返場玩下
有無人支持我
mychart- 發表於 2018-10-11 22:12

支持! 你成功左,我就會申請你後1日

幾時到sony方珈悠同埋東亞黃鎧晴同年一碟女歌手開十周年演唱會?
iamsingingwong 發表於 2018-10-12 21:55

呢兩個其實都幾吸引,我到而家都仲聽緊"最緊要快"同埋"明日經典"

簽名被屏蔽

這是何許人?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

簽名被屏蔽