返回列表 發帖
回復 295# 721AXA

個rundown其實幾正!估唔到台灣fans都鍾意連續劇
Elio喜歡上別人了

回復  721AXA

個rundown其實幾正!估唔到台灣fans都鍾意連續劇
黃家正 發表於 2018-11-25 21:07

估唔到佢地唔係扮了解祖兒
SSN Chart (19 Apr)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 光 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. YOU - 張 敬 軒
3. 其 實 寂 寞 - 謝 安 琪

回復 302# John

https://www.youtube.com/watch?v=5ZcsNmRB45Y
    They know the song is from On Call 36...
Elio喜歡上別人了

除左優秀其實其他都唔算太亮眼
佛壇麗淇

呢個live真係聽得出祖兒唱國語還是尚有進步空間,一唱廣東歌完全游刃有餘,明年紅館完全0擔心,佢現在Live狀態已經好relex,記歌詞要多下功夫,同埋唔好咩歌都笑住唱,歌單唔該驚喜D,明明謝謝你愛我,流沙音樂一起都超大反應,唔需要咩我的驕傲,心淡,16號愛人。
「來尋呼吸的勇氣  來一起找到存在意義」
Week 16 ERadio 華語榜
1. 雲吞 - 鄧小巧  |  2. Pretty Crazy - 容祖兒  |  3. 歌頌者 - 吳青峰

呢個live真係聽得出祖兒唱國語還是尚有進步空間,一唱廣東歌完全游刃有餘,明年紅館完全0擔心,佢現在Live ...
風見志郎 發表於 2018-12-3 11:30

台灣fans應該都聽過這些主打歌:
這就是愛嗎/ 小小/ 愛情復興/ 霧裡看花

偏偏唔唱

Btw, 唔知會唔會出慶功加強版呢
加推Bonus Dvd (收録國語live)
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

台灣fans應該都聽過這些主打歌:
這就是愛嗎/ 小小/ 愛情復興/ 霧裡看花

偏偏唔唱

Btw, 唔知 ...
l00540 發表於 2018-12-3 11:55

都睇得出JY今次明顯刻意避開04-16呢段時間嘅國語歌,因為真係為出國語碟而出,02-03就係佢啱開始打入台灣小成功的代表作,16-18小文青風格。
1. 雲吞 - 鄧小巧  |  2. Pretty Crazy - 容祖兒  |  3. 歌頌者 - 吳青峰

美祖係大陸搞校園巡迴唱談會,四場都會直播

12月3日 (今晚)19:30 上海站 QQ音樂直播
https://y.qq.com/msa/270/0_6440. ... c=1&ADTAG=weibo

12月5日(星期三)19:30 成都站 NOW直播

12月7日(星期五)19:30 廣州站 酷狗音樂、酷狗直播

12月11日(下星期二)19:30 北京站 酷我音樂

希望香港都會搞返幾場
搖滾區的神經病IG

回復  John

They know the song is from On Call 36...
黃家正 發表於 2018-11-30 03:27

呢個show,Joey唱live差咗好多,
希望佢加緊練習 

希望佢加緊練習 
Garfield 發表於 2018-12-4 11:45

yes 台灣音樂會 live 好一般
反而上海交通大學唱談會既 live 有翻 d 水準
https://www.youtube.com/watch?v=5xbtTJahlRw
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

《答案之書》MV TEASER
呢隻碟終於有翻個好睇既 MV

好似侘寂個mv
華語天后容祖兒!!!
唯一橫掃四台所有女歌手獎 / 奪獎最多女歌手 / 破紀錄18場紅館四面台
真正天后 - 獎項人氣票房實力兼備

好似侘寂個mv
cathay1996 發表於 2018-12-5 13:19

both陳映之

希望佢加緊練習 
Garfield 發表於 2018-12-4 11:45

好明顯係跑通告又冇時間練歌呢個女人一唔迫佢就會出事

《答案之書》MV TEASER
呢隻碟終於有翻個好睇既 MV
616.1314 發表於 2018-12-5 12:59

終於plug啱一隻,前面三首成件事都錯曬

綁夢嘅mv有d黑暗feel都幾好睇下

剛好聽日出MV
BYE BYE to 優秀、容光

剛好聽日出MV
Wing1211 發表於 2018-12-27 19:06

其他可唔可以拍埋

剛好聽日出MV
Wing1211 發表於 2018-12-27 19:06

係要同FANS作對

係要同FANS作對
gooloo 發表於 2018-12-27 22:19

威囉, Jolin都唔夠佢嚟

616.1314 發表於 2018-12-6 13:52

同侘寂mv同一個班底?
風格超似
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

同侘寂mv同一個班底?
風格超似
kayzzz 發表於 2018-12-27 22:28

yes ah, same director

答案之書 HOHOTAN
。Kaykay。Taytay。Kelly。

答案之書 HOHOTAN
nicknicknick 發表於 2019-1-23 12:58
認同 編曲好正

答案之書 容光都好好聽
其他幾首慢歌都唔係好入腦
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

隻碟香港派得一首歌
好浪費
SSN Chart (19 Apr)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 光 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. YOU - 張 敬 軒
3. 其 實 寂 寞 - 謝 安 琪

希望容什麼兒可以上金曲獎的台
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 16
1. 致旅途中的我 2. You Don't Know Me 3. 很久不見

我覺得隻碟太多慢歌放埋一齊
聽咗一次 悶到冇乜意欲聽多次睇下可唔可以對隻碟改觀
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 16
1.麥浚龍 - 寂寞就如 (1 Week No.1)
2.陳輝陽 / 女聲合唱 - 終身美麗
3.Dusty Bottle - You Don't Know Me

帥小寶` 發表於 2019-2-21 16:11

應該0提名

我覺得隻碟太多慢歌放埋一齊
聽咗一次 悶到冇乜意欲聽多次睇下可唔可以對隻碟改觀 ...
JayantL 發表於 2019-2-21 17:02

出左咁耐先聽左一次 SOSAD

帥小寶` 發表於 2019-2-21 16:11

楊受成、禮爺或者師兄霸到個總召嚟做咪得囉
搖滾區的神經病IG

出左咁耐先聽左一次 SOSAD
eggsteven 發表於 2019-2-21 17:18

祖祖啲國語碟可以由頭到尾聽一次已經好難得XD
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 16
1.麥浚龍 - 寂寞就如 (1 Week No.1)
2.陳輝陽 / 女聲合唱 - 終身美麗
3.Dusty Bottle - You Don't Know Me

單人遊最好聽
個感覺好鬆容
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

應該0提名
風見志郎 發表於 2019-2-21 17:16

最佳宣傳口號:容祖兒《答案之書》:「第一名小心,她來了!」
華語天后容祖兒!!!
唯一橫掃四台所有女歌手獎 / 奪獎最多女歌手 / 破紀錄18場紅館四面台

最佳宣傳口號:容祖兒《答案之書》:「第一名小心,她來了!」
cathay1996 發表於 2019-2-21 18:14

最佳舞蹈設計:亞亞亞大媽舞臭臭der

單人遊最好聽
個感覺好鬆容
hehehaha 發表於 2019-2-21 18:05

Agger

Agger
bagfgfcde 發表於 2019-2-21 18:23

佢認認真真出隻R&B album啦好心
成日幾十萬樣野炒埋一碟
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

支持長大

支持祖兒拎金曲歌后
。Kaykay。Taytay。Kelly。

如果二十週年粵語大碟有答案G書嘅質素就好了。
Elio喜歡上別人了

回復 338# hehehaha

出全快歌EP或者大碟啦!
Elio喜歡上別人了

無意間睇到呢條片,
原來蛋公司好想好想容祖兒攻入國語市場,
咁答案之書算唔算成功 

呢隻碟係我第一次完整聽容祖兒既國語碟,仲聽咗幾次,還是寧願聽佢唱廣東歌

無意間睇到呢條片,
咁答案之書算唔算成功 

呢隻碟 ...
Garfield 發表於 2019-3-6 12:15

想唔係唔得,只不過係佢plug錯曬歌,宣傳又錯曬,優秀/容光/孤單喧譁 肯定多人鐘意過 亞亞亞/綁夢/長大

祖兒呢隻碟應該一個金曲獎都冇
上次 Moment 起碼拎到勁歌金曲最受歡迎華語歌曲獎金獎

上次 Moment 起碼拎到勁歌金曲最受歡迎華語歌曲獎金獎 ...
bagfgfcde 發表於 2019-3-8 18:42

quote低先
留名5月公布提名拎番出黎鞭屍+恥笑
華語天后容祖兒!!!

quote低先
留名5月公布提名拎番出黎鞭屍+恥笑
cathay1996 發表於 2019-3-8 19:15

要等到六月先喎
六月尾先頒獎

上次 Moment 起碼拎到勁歌金曲最受歡迎華語歌曲獎金獎 ...
bagfgfcde 發表於 2019-3-8 18:42

祖粉要對祖祖有信心,信佢有就有

無意間睇到呢條片,
咁答案之書算唔算成功 

呢隻碟 ...
Garfield 發表於 2019-3-6 12:15

獨照>>>>答案之書>>>>>>>>>>>>>>>>>>其他名都UP唔出嘅國語碟

支持祖兒入圍金曲獎

睇舊年年底出碟果堆女歌手就知肯定冇佢份喇
佢應該慶幸自己出碟冇同呢堆人撞正