返回列表 發帖
終於唔係聽半首歌已經頂唔順要轉番去聽廣東歌
water:) 發表於 2018-10-20 11:14

我以為港版會收埋:
1. 心之科學(原版)&
2. 心之科學 (Dear JY Mix)
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

好感動,好難得聽完一次成隻碟係會仲想聽,好好 Loop
孤單喧嘩成首歌都好容祖兒,好多畫面 ...
賴爽 發表於 2018-10-20 11:18

弱弱一問
預購版/ 港版/ 台版有什麼分別呢
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

今次全部歌詞都係概念統一, 仲寫得幾好, 真係好難得
孤單喧嘩份詞最impressive
不過係personal啲, 街客未 ...
721AXA 發表於 2018-10-20 13:19

是港版嗎?

港版, 但我覺得港版同台灣版唔會有咩分別
721AXA 發表於 2018-10-20 16:22

考慮緊買哪一版
找天去信和一趟

係高雄買咗台版,台幣428送穿窿海報

五大門口好大個美祖唔好話美蛋無宣傳啦

版權所有, ...
阻住 發表於 2018-10-21 23:58

台版是布質地? thanks

台版信和賣$138

回復  l00540

邊間有得賣
babybaby226 發表於 2018-10-24 23:41

Sky music

買前打去問清楚先
因為台版應該番左少量咋~

2018 香港唱片商會銷量榜第46週 2018/11/17

TW LW NW
01 01 04 答案之書 / 容祖兒
02 08 02 A Touch Of / 林奕匡
03 04 06 A Star is Born / OST
04 RE 06 星光 / 鄭俊弘
05 03 03 to bee continued… / 鍾鎮濤
06 02 03 A Second Chance / 黃翊
07 07 02 Si / Andrea Bocelli
08 05 03 耳朵 / 李榮浩
09 09 05 大男孩(新曲+精選) / BOYZ
10 06 07 Hinsideout 演唱會2018 / 張敬軒

Source: Hinz 版主

竟然有 4 weeks no.1

希望早早乘勝追擊推出九首歌嘅冠軍慶功版,我一定買十張
teennum1 發表於 2018-11-17 00:34

攞多四週冠

答案之書概念音樂會 Rundown
01. 亞亞亞
02. 綁夢
03. 第一百個我
04. 容光
05. 單人遊
06. 長大
07. 幸福 ...
721AXA 發表於 2018-11-25 18:03

Final encore:
不好意思我愛你 (兩句)

呢個live真係聽得出祖兒唱國語還是尚有進步空間,一唱廣東歌完全游刃有餘,明年紅館完全0擔心,佢現在Live ...
風見志郎 發表於 2018-12-3 11:30

台灣fans應該都聽過這些主打歌:
這就是愛嗎/ 小小/ 愛情復興/ 霧裡看花

偏偏唔唱

Btw, 唔知會唔會出慶功加強版呢
加推Bonus Dvd (收録國語live)