返回列表 發帖

[全民造星人氣王]姜濤2019兩套劇喺手

蘋果日報2018年10月11日

ViuTV今日喺九展舉行「2019節目發佈會」,向廣告客戶介紹2019年將會制作嘅劇集及節目,出席嘅藝人有盧海鵬、陳秀雯、景黛音、以及《Good Night Show 全民造星》的參賽者等。

睇番嚟緊下年嘅劇集中,最近因《全民造星》而人氣急升嘅姜濤,嚟緊就會同《全民造星》嘅參賽者Anson Lo、Ian及Lokman一齊拍攝劇集《信任的遊戲》,另外,姜濤亦會夥久休復出的景黛音拍攝《退休女皇》。

除咗俾ViuTV力捧,姜濤亦好受粉絲歡迎,噚晚去到畢書盡演唱會做嘉賓,引得班粉絲狂叫嘅佢,今日亦好深得客戶歡心,事關當台上播出全民造星MV宣傳片後,9位造星嘅參賽者就上台跳舞,而當姜濤走到去台前手舞足動兼做出個似送心招牌動作時,台下一班客戶即時好開心咁歡呼,可見其人氣真係爆晒燈。

《全民造星》四子——Anson Lo、lan、Lokman及姜濤之後會合拍劇集《信任的遊戲》 ,未決賽已經有劇在手,姜濤、Anson kong喺活動後一齊受訪時被問到合約問題,姜濤話「完咗先再諗,依家係比賽合約。多人支持好大壓力,依家平常心,唔好諗一定贏。」佢又話有劇在手,唔代表輸贏可以隨意:「做藝人有危機意識,今日好唔代表聽日好,要充實自己。」

至於拍劇,兩人都話係第一次拍有對白嘅劇。尤其係姜濤其中一套劇會遇上復出拍劇嘅景黛音,佢話同比賽一樣覺得有壓力,每次拍完都會問番O唔OK。

睇黎未選冠軍,VIUTV已經同好幾個有潛質既人簽部頭約拍劇﹑做主持 ,反而唱片約就仲未有消息係VIUTV自己搞定俾唱片公司搞!
而且VIUTV會搞全民造星第二季,原因世界盃後收視就係全民造星,但下一季真係搞好D賽制同搵好既評判...而且選100強其實唔洗用咁長集數!
希望viutv用造星同廣告女皇搵下有潛力既人後,谷下做一線,咁大d籌碼搞埋歌曲頒獎禮!

小白臉。。。
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

十強有一半我都好中意
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

完全唔靚仔lor

香港人嘅品味...
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

ViuTV 開台咁耐都係得世界杯高少少收視
其它劇集和綜藝節目都仲係俾TVB吊打
唔睇好佢新簽旗下的藝人日後的發展
我唸第日人氣高少少嘅姜濤打穩一下根基就會出走ViuTV

ViuTV 開台咁耐都係得世界杯高少少收視
其它劇集和綜藝節目都仲係俾TVB吊打
唔睇好佢新簽旗下的藝人日後的 ...
sunshine 發表於 2018-10-12 11:38

矛盾1 同 兩三個吹水節目都有收視既
只不過全民打贏同期街坊廚神 難怪會開2
只不過劇集方面真係唔得,之前有《綠豆》同有套叫《三一如三》單元劇一集一集去做就無問題,而家所有連續劇都有種雷聲大雨點小既問題
Viutv 用全民同廣告女皇開始解決缺乏人才既問題 其實係一個好開始⋯
又投資新廠房 係要睇viutv點拉攏其他媒體谷Anson Lo 姜B Lokman 肥仔 龍志權 呢種有人氣新星
Viutv應該係持有經理人合約 而佢地都並非只會發展電視 當時有風放過出黎話同古仔電影公司合作 劉嘉玲亦都會搵新影壇新人 係差唱片公司方面未有任何消息(應該都係簽俾環球 viutv同環球真friend)
當日節目巡禮就有好多廣告商喜歡姜B 希望可以用當年twins方式再一次鋪天蓋地既谷新星

完全唔靚仔lor
54320笨 發表於 2018-10-12 11:36

十強總有一個岩口味
睇靚仔既有Anson Kong
天然呆有Ian

矛盾1 同 兩三個吹水節目都有收視既
只不過全民打贏同期街坊廚神 難怪會開2
只不過劇集方面真係唔得,之 ...
rfv123 發表於 2018-10-12 12:07

DUNCAN 做FINALE 評判 WOR
應該都搵緊有潛質既簽做歌手

十強總有一個岩口味
睇靚仔既有Anson Kong
天然呆有Ian
rfv123 發表於 2018-10-12 12:16

ME IAN + STANLEY

Ian唱功 + Anson Kong樣
Edan妹控
姜B人氣
睇睇下阿龍都唔錯,認真唱歌個樣都charm

姜B
不過與其留喺viu拍劇,倒不如趁後生仲係鮮肉返大陸搵機會好過

Viu d 劇暫時都冇套得 可以用"眼高手低"去形容viu d劇
套"信任遊戲"見簡介話喺勵志劇,睇預告d對白已經feel到陣老土説教味
倒不如搵姜son拍港版大叔的愛更有睇頭 個大叔可以搵"viu陳啟泰" 強尼 去扮嘅

佢某啲角度靚仔
某啲角度有啲6+1

姜B
不過與其留喺viu拍劇,倒不如趁後生仲係鮮肉返大陸搵機會好過

V ...
myrichardac 發表於 2018-10-12 13:22

信任的遊戲 我以為係BL劇

姜濤 Anson Lo

真心唔覺靚仔-_-...品味呢d真係見人見智....