返回列表 發帖

[Oct/19/2018] First Of All Live 2018 演唱會 - Gin Lee (2Blu-ray + 3CD)

歌手:Gin Lee
唱片名稱:First Of All Live 2018 演唱會
唱片封面:

推出日期:2018/10/19
唱片類型:2Blu-ray +3CD

TrackList:
BD 1:
01. Overture
02. 光環
03. 隨風而來隨風而去
04. 今朝有酒
05. 玫瑰的故事
06. 好風如水
07. 潛水
08. 下一位
09. 芝麻開門
10. 偏偏喜歡你
11. Getaran Jiwa
12. 秋意濃 (國)
13. 一加一
14. 雙雙
15. 給我一個吻 (國)
16. 我也不想這樣 (國)
17. Family Medley:
i)  My Way (1:56)
ii) Hey Jude (4:00)
18. Slow Dancing French Kissing
19. Dance Medley:
i)  1st Date (3:10)
ii)  曌 (3:13)
iii) 很想要吧 (3:49)
20. Falling
21. 月球下的人
BD 2:
01. About Gin Lee
02. 很堅強
03. 信
04. 和每天講再見
05. 我說
06. 含蓄
07. Kong (Gin Lee+側田)
08. 愛是永恆 (Gin Lee+側田)
09. Superwoman
10. 空姐
11. 今天終於一人回家
12. Special Feature : The Making of
CD 1:
01. Overture
02. 光環
03. 隨風而來隨風而去
04. 今朝有酒
05. 玫瑰的故事
06. 好風如水
07. 潛水
08. 下一位
09. 麻開門
10. 偏偏喜歡你
11. Getaran Jiwa
12. 秋意濃 (國)
13. 一加一 (Gin Lee+AGA)
14. 雙雙
CD 2:
01. 給我一個吻 (國)
02. 我也不想這樣 (國)
03. Family Medley:
i)  My Way (1:56)
ii) Hey Jude (4:00)
04. Slow Dancing French Kissing
05. Dance Medley:
i)  1st Date (3:10)
ii)  曌 (3:13)
iii) 很想要吧 (3:49)
06. Falling
07. 月球下的人
CD 3:
01. About Gin
02. 很堅強
03. 信
04. 和每天講再見
05. 我說
06. 含蓄
07. Kong (Gin Lee+側田)
08. 愛是永恆 (Gin Lee+側田)
09. Superwoman
10. 空姐
11. 今天終於一人回家

附加資料:
首踏紅館全記錄 36首精彩現場演繹顯盡功架:
玫瑰的故事, 潛水, 一加一, 雙雙, Falling, 很堅強, 今天終於一人回家…
特別選唱:
偏偏喜歡你/ 秋意濃 (李香蘭國語版)/ 給我一個吻/
我也不想這樣(原唱:王菲).與側田實力對唱:Kong/ 愛是永恆. 內附36頁「演唱會寫真冊子」1本

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

希望今晚聽到風靡同3+3
唔好有國語新歌無興趣
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Family嗰part好好睇好感動
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

呢件有D大媽味

她鼓勵大家要相信自己比想像中強大,不要輕易放棄。
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

Gin 表示家人是她的啟蒙老師,也分享了在香港經歷低潮時曾窮得只剩下港幣 1000元,無法承擔房租而被逼搬遷 ...
John 發表於 2019-3-5 17:52

肥煎很堅強!

Gin 表示家人是她的啟蒙老師,也分享了在香港經歷低潮時曾窮得只剩下港幣 1000元,無法承擔房租而被逼搬遷至空間非常狹小的小蝸居,讓突然飛到香港想給 Gin 驚喜的爸媽非常心疼,說著說著兩姐妹在台上也開始眼眨淚光。「如果我是一朵花,馬來西亞就是個很肥沃的土地,讓我打下結實的根;而香港就是陽光與雨水,給了我許多養分,颱風來的時候雖然把我吹得七零八落,但每當發生時都是一個機會,讓我變得更堅強。」
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

見佢一完咗個騷就同班同事去食貓山王 肥Gin
明明3月12日仲有KKbox個騷! ...
Garfield 發表於 2019-3-5 10:00

Kkbox呢啲細騷,肥煎用20%既唱功都可以贏曬全場其他歌手

煎煎賣聲賣唱功!
就算佢肥到好似山東婆咁!
就算佢著衫核突到入選時裝災難咁!
只要佢唱歌可以懾服到全場 ...
stephybest 發表於 2019-3-4 01:42

見佢一完咗個騷就同班同事去食貓山王 肥Gin
明明3月12日仲有KKbox個騷!

送埋飛入座有95% ,可能好多人買到跳樓飛,又唔熟悉gin歌,中場好多人離開左,不過gin 賣大包,唱左三個鐘 ...
timgoi 發表於 2019-3-4 22:16

TVB好幫到人氣,Gin無得上TVB係慘d
Gin呢十年都好少番馬來西亞宣傳,有人黎睇好好架啦

實有機會嘅
John 發表於 2019-3-4 10:25

香港就唔好 First Of All 喇
直接開過第二個 Show 喇
616.1314 發表於 2019-3-4 21:09

希望2020年尾/2021年頭有第二次紅館啦
下次要求佢開4面台

唔知之後幾場會巡去邊呢
616.1314 發表於 2019-3-4 20:56

香港歌手 大多數都係廣東省+澳門果D架啦

送埋飛入座有95% ,可能好多人買到跳樓飛,又唔熟悉gin歌,中場好多人離開左,不過gin 賣大包,唱左三個鐘。

同pakho雲頂演唱會上個星期比,場面有D冷唔high。上個星期pakho 有很多妹妹仔fans,開場嗌到散場

雲頂大馬站曲目:
光环/ 隨风而来 隨风而去/ 今朝有酒/ 玫瑰的故事/ 潜水/ 风靡/ 下一位/ 芝麻开门/ 心痛/ 秋意浓/ 双双/ 给我一个吻/ 我也不想这样/ My Way+Hey Jude/ Slow Dancing French Kissing/ 1st Date/ 瞾/ 很想要吧/ Falling/ 月球下的人/ 很坚强/ 自我感觉还好/ 和每天讲再见/ 我说/
Encore: 缘.两半/ Superwomen/ 不再分离/ 今天终於一人回家

年中/ 年尾可能開
環球年年幫佢搞live show
始終係selling point
hehehaha 發表於 2019-3-4 21:16

搞多幾次music suite!!!要近距離聽美煎唱live!!!

想知幾時返香港開多d
on07111 發表於 2019-3-4 21:02

年中/ 年尾可能開
環球年年幫佢搞live show
始終係selling point

想知幾時返香港開多d
on07111 發表於 2019-3-4 21:02

香港就唔好 First Of All 喇
直接開過第二個 Show 喇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔知之後幾場會巡去邊呢
616.1314 發表於 2019-3-4 20:56

想知幾時返香港開多d

Gin Lee話馬來西亞場係世界巡迴第一場
weiquan 發表於 2019-3-4 19:23

唔知之後幾場會巡去邊呢
二〇二三年度全女班投票

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

weiquan 發表於 2019-3-4 19:23

幾時黎冰島開?
開場件發冷浴袍好啱feel

可惜cm冇乜gin 粉去
觀眾也無情
hehehaha 發表於 2019-3-4 04:03

你幾可見到有個歌手唔係香港開騷但都會引來cm人熱烈討論!
   Gin Lee就係第一個,亦係唯一一個!

唔知GIN LEE仲有無得開第2次紅館呢
Garfield 發表於 2019-3-4 10:00

其實上年佢演唱會後多咗好多fans
相信開多次無問題嘅 (毒坤都開到2次啦=_=)

支持!
不過希望第二次 Concert 可以唔洗再唱堆翻唱歌
二〇二三年度全女班投票

實有機會嘅

煎煎賣聲賣唱功!
只要佢唱歌可以懾服到全場 ...
stephybest 發表於 2019-3-4 01:42

支持馬拉ADELE

聽講 Duncan 都有去
球球 boss 好重視堅堅
616.1314 發表於 2019-3-3 23:44

可惜cm冇乜gin 粉去
觀眾也無情

煎煎賣聲賣唱功!
只要佢唱歌可以懾服到全場觀眾就得!

除咗肥咗,把聲狀態仲係好fit!

https://www.instagram.com/p/BuiM ... igshid=c4eimz120p7s
https://www.instagram.com/p/BuiS ... igshid=vxofghabj93j

開心

IG見到開場套螢光黃浴袍 7到痛哭
加上Gin放完新年又肥左一個碼 著套菊花茶衫(很堅強個套)真係 ...
fifty1205 發表於 2019-3-4 00:28

笑左出聲 LOL
球記真係搵人執執 gin d 形象啦
二〇二三年度全女班投票

其實究竟係得罪 stylist
定係佢本人 d fahsion sense 真係甘不敢恭維
616.1314 發表於 2019-3-4 00:22

IG見到開場套螢光黃浴袍 7到痛哭
加上Gin放完新年又肥左一個碼 著套菊花茶衫(很堅強個套)真係勁肉酸https://www.instagram.com/p/BugsmVkFXEm/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=bffwpjyvcsgy
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

全身螢光橙 螢光橙外套+螢光橙bra top
Opening 浴袍都好似變左螢光黃 ...
fifty1205 發表於 2019-3-4 00:14

其實究竟係得罪 stylist
定係佢本人 d fahsion sense 真係甘不敢恭維
二〇二三年度全女班投票

有無相
點災難法

btw 唔知 FOA 仲會唔會有其他站呢

全身螢光橙 螢光橙外套+螢光橙bra top
Opening 浴袍都好似變左螢光黃
肥婆馬上收皮

二〇二三年度全女班投票

原來個encore造型真係世界級....

災難
JasOh103 發表於 2019-3-3 23:00

有無相
點災難法

btw 唔知 FOA 仲會唔會有其他站呢
二〇二三年度全女班投票

原來個encore造型真係世界級....

災難

想聽風靡live
希望DVD出第二版送CD single

謝安琪到而家都未開到大馬站

天后喎
JasOh103 發表於 2019-3-3 16:26

Talent always wins

大致上對廣東歌嘅認識,應該仲停留喺千禧年代個堆hit song,囍帖街應該屬於benchmark(個時電台排行榜都 ...
weiquan 發表於 2019-3-3 15:44

謝安琪到而家都未開到大馬站

天后喎

簽名被屏蔽

其實大馬係咪冇乜人聽廣東歌?
聽國語歌多?
kayzzz 發表於 2019-3-3 14:53

大致上對廣東歌嘅認識,應該仲停留喺千禧年代個堆hit song,囍帖街應該屬於benchmark(個時電台排行榜都會比雙週冠)
之後就算有廣東hit song都喺爭少少,大部分都係到此為止/越難越愛/女神這類K歌,K房成績幾好
Gin Lee少返來宣傳,我估雙雙/月球下的人應該算為佢打開知名度,演唱會時歌一起,好多人嗌,很堅強就有gimmick囉
老實講,就算Gin唱中文歌都好難喺大馬hit,大部分大馬華人聽歌都係以K歌為主

其實Gin本身喺大馬都只不過係新人
大馬並唔會因為佢喺香港有咗少少知名度而突然變紅LOL
情況就好似某啲喺大陸好紅嘅香港暗星
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

我朋友拎唔少免費飛
weiquan 發表於 2019-3-3 14:40

其實大馬係咪冇乜人聽廣東歌?
聽國語歌多?

聽講係靠跳樓飛先 full 到 house
616.1314 發表於 2019-3-3 13:10

我朋友拎唔少免費飛

想睇

大馬站:
好風 -> 風靡
偏偏喜歡你 -> 心痛
信 -> 自我感覺還好 cut一加一 (抵死)
有李在多姣 -> 緣 兩半
...
JasOh103 發表於 2019-3-3 09:13

冇侘寂

[quote]Proud of her
兩首共和十大好慘

冇 證明我唔係堅粉
JasOh103 發表於 2019-3-3 13:03 [/quot

期待下次紅館
天地一沙鷗 侘寂 風靡 自我感覺還好 全部喺舞台感好重嘅歌
肥婆馬上收皮