返回列表 發帖
大馬站:
好風 -> 風靡
偏偏喜歡你 -> 心痛
信 -> 自我感覺還好 cut一加一 (抵死)
有李在多姣 -> 緣 兩半
...
JasOh103 發表於 2019-3-3 09:13

換既歌仲好過香港站,

睇片駁返長髮,長髮真係岩佢多d。

大馬站:
好風 -> 風靡
偏偏喜歡你 -> 心痛
...

除咗空姐之外其他都改得好好
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

大馬站:
好風 -> 風靡
偏偏喜歡你 -> 心痛
...

呢個rundown正過香港站!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

你有返來睇?
好想聽天地一沙鷗/侘寂
Btw入座率幾好,近五千人full house ...
weiquan 發表於 2019-3-3 10:55

Proud of her
兩首共和十大好慘

冇 證明我唔係堅粉
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Proud of her
兩首共和十大好慘

冇 證明我唔係堅粉
JasOh103 發表於 2019-3-3 13:03

聽講係靠跳樓飛先 full 到 house
二〇二三年度全女班投票

[quote]Proud of her
兩首共和十大好慘

冇 證明我唔係堅粉
JasOh103 發表於 2019-3-3 13:03 [/quot

期待下次紅館
天地一沙鷗 侘寂 風靡 自我感覺還好 全部喺舞台感好重嘅歌
肥婆馬上收皮

大馬站:
好風 -> 風靡
偏偏喜歡你 -> 心痛
...

冇侘寂

想睇
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

聽講係靠跳樓飛先 full 到 house
616.1314 發表於 2019-3-3 13:10

我朋友拎唔少免費飛

我朋友拎唔少免費飛
weiquan 發表於 2019-3-3 14:40

其實大馬係咪冇乜人聽廣東歌?
聽國語歌多?

其實Gin本身喺大馬都只不過係新人
大馬並唔會因為佢喺香港有咗少少知名度而突然變紅LOL
情況就好似某啲喺大陸好紅嘅香港暗星
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

其實大馬係咪冇乜人聽廣東歌?
聽國語歌多?
kayzzz 發表於 2019-3-3 14:53

大致上對廣東歌嘅認識,應該仲停留喺千禧年代個堆hit song,囍帖街應該屬於benchmark(個時電台排行榜都會比雙週冠)
之後就算有廣東hit song都喺爭少少,大部分都係到此為止/越難越愛/女神這類K歌,K房成績幾好
Gin Lee少返來宣傳,我估雙雙/月球下的人應該算為佢打開知名度,演唱會時歌一起,好多人嗌,很堅強就有gimmick囉
老實講,就算Gin唱中文歌都好難喺大馬hit,大部分大馬華人聽歌都係以K歌為主

簽名被屏蔽

大致上對廣東歌嘅認識,應該仲停留喺千禧年代個堆hit song,囍帖街應該屬於benchmark(個時電台排行榜都 ...
weiquan 發表於 2019-3-3 15:44

謝安琪到而家都未開到大馬站

天后喎

謝安琪到而家都未開到大馬站

天后喎
JasOh103 發表於 2019-3-3 16:26

Talent always wins

想聽風靡live
希望DVD出第二版送CD single

原來個encore造型真係世界級....

災難

原來個encore造型真係世界級....

災難
JasOh103 發表於 2019-3-3 23:00

有無相
點災難法

btw 唔知 FOA 仲會唔會有其他站呢
二〇二三年度全女班投票

聽講 Duncan 都有去
球球 boss 好重視堅堅
二〇二三年度全女班投票

有無相
點災難法

btw 唔知 FOA 仲會唔會有其他站呢
616.1314 發表於 2019-3-3 23:44

全身螢光橙 螢光橙外套+螢光橙bra top
Opening 浴袍都好似變左螢光黃
肥婆馬上收皮

全身螢光橙 螢光橙外套+螢光橙bra top
Opening 浴袍都好似變左螢光黃 ...
fifty1205 發表於 2019-3-4 00:14

其實究竟係得罪 stylist
定係佢本人 d fahsion sense 真係甘不敢恭維
二〇二三年度全女班投票

其實究竟係得罪 stylist
定係佢本人 d fahsion sense 真係甘不敢恭維
616.1314 發表於 2019-3-4 00:22

IG見到開場套螢光黃浴袍 7到痛哭
加上Gin放完新年又肥左一個碼 著套菊花茶衫(很堅強個套)真係勁肉酸https://www.instagram.com/p/BugsmVkFXEm/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=bffwpjyvcsgy
肥婆馬上收皮

IG見到開場套螢光黃浴袍 7到痛哭
加上Gin放完新年又肥左一個碼 著套菊花茶衫(很堅強個套)真係 ...
fifty1205 發表於 2019-3-4 00:28

笑左出聲 LOL
球記真係搵人執執 gin d 形象啦
二〇二三年度全女班投票

開心
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

除咗肥咗,把聲狀態仲係好fit!

https://www.instagram.com/p/BuiM ... igshid=c4eimz120p7s
https://www.instagram.com/p/BuiS ... igshid=vxofghabj93j

煎煎賣聲賣唱功!
就算佢肥到好似山東婆咁!
就算佢著衫核突到入選時裝災難咁!
只要佢唱歌可以懾服到全場觀眾就得!

可惜cm冇乜gin 粉去
觀眾也無情

唔知GIN LEE仲有無得開第2次紅館呢

煎煎賣聲賣唱功!
只要佢唱歌可以懾服到全場 ...
stephybest 發表於 2019-3-4 01:42

支持馬拉ADELE

Garfield 發表於 2019-3-4 10:00

實有機會嘅

支持!
不過希望第二次 Concert 可以唔洗再唱堆翻唱歌
二〇二三年度全女班投票

其實上年佢演唱會後多咗好多fans
相信開多次無問題嘅 (毒坤都開到2次啦=_=)

可惜cm冇乜gin 粉去
觀眾也無情
hehehaha 發表於 2019-3-4 04:03

你幾可見到有個歌手唔係香港開騷但都會引來cm人熱烈討論!
   Gin Lee就係第一個,亦係唯一一個!

Gin Lee話馬來西亞場係世界巡迴第一場

weiquan 發表於 2019-3-4 19:23

幾時黎冰島開?
開場件發冷浴袍好啱feel

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

weiquan 發表於 2019-3-4 19:23

唔知之後幾場會巡去邊呢
二〇二三年度全女班投票

唔知之後幾場會巡去邊呢
616.1314 發表於 2019-3-4 20:56

想知幾時返香港開多d

想知幾時返香港開多d
on07111 發表於 2019-3-4 21:02

香港就唔好 First Of All 喇
直接開過第二個 Show 喇
二〇二三年度全女班投票

想知幾時返香港開多d
on07111 發表於 2019-3-4 21:02

年中/ 年尾可能開
環球年年幫佢搞live show
始終係selling point

年中/ 年尾可能開
環球年年幫佢搞live show
始終係selling point
hehehaha 發表於 2019-3-4 21:16

搞多幾次music suite!!!要近距離聽美煎唱live!!!

雲頂大馬站曲目:
光环/ 隨风而来 隨风而去/ 今朝有酒/ 玫瑰的故事/ 潜水/ 风靡/ 下一位/ 芝麻开门/ 心痛/ 秋意浓/ 双双/ 给我一个吻/ 我也不想这样/ My Way+Hey Jude/ Slow Dancing French Kissing/ 1st Date/ 瞾/ 很想要吧/ Falling/ 月球下的人/ 很坚强/ 自我感觉还好/ 和每天讲再见/ 我说/
Encore: 缘.两半/ Superwomen/ 不再分离/ 今天终於一人回家

送埋飛入座有95% ,可能好多人買到跳樓飛,又唔熟悉gin歌,中場好多人離開左,不過gin 賣大包,唱左三個鐘。

同pakho雲頂演唱會上個星期比,場面有D冷唔high。上個星期pakho 有很多妹妹仔fans,開場嗌到散場

唔知之後幾場會巡去邊呢
616.1314 發表於 2019-3-4 20:56

香港歌手 大多數都係廣東省+澳門果D架啦

實有機會嘅
John 發表於 2019-3-4 10:25

香港就唔好 First Of All 喇
直接開過第二個 Show 喇
616.1314 發表於 2019-3-4 21:09

希望2020年尾/2021年頭有第二次紅館啦
下次要求佢開4面台

送埋飛入座有95% ,可能好多人買到跳樓飛,又唔熟悉gin歌,中場好多人離開左,不過gin 賣大包,唱左三個鐘 ...
timgoi 發表於 2019-3-4 22:16

TVB好幫到人氣,Gin無得上TVB係慘d
Gin呢十年都好少番馬來西亞宣傳,有人黎睇好好架啦

煎煎賣聲賣唱功!
只要佢唱歌可以懾服到全場 ...
stephybest 發表於 2019-3-4 01:42

見佢一完咗個騷就同班同事去食貓山王 肥Gin
明明3月12日仲有KKbox個騷!

見佢一完咗個騷就同班同事去食貓山王 肥Gin
明明3月12日仲有KKbox個騷! ...
Garfield 發表於 2019-3-5 10:00

Kkbox呢啲細騷,肥煎用20%既唱功都可以贏曬全場其他歌手

Gin 表示家人是她的啟蒙老師,也分享了在香港經歷低潮時曾窮得只剩下港幣 1000元,無法承擔房租而被逼搬遷至空間非常狹小的小蝸居,讓突然飛到香港想給 Gin 驚喜的爸媽非常心疼,說著說著兩姐妹在台上也開始眼眨淚光。「如果我是一朵花,馬來西亞就是個很肥沃的土地,讓我打下結實的根;而香港就是陽光與雨水,給了我許多養分,颱風來的時候雖然把我吹得七零八落,但每當發生時都是一個機會,讓我變得更堅強。」