返回列表 發帖

[Dec/2018] On The Pulse Of Hocc 2018 LIVE 我們正在 何韻詩2018演唱會

《On The Pulse Of Hocc 2018 LIVE
我們正在 何韻詩2018演唱會》
with Hobing/GDJYB/Subyub Lee/Gould Wu/Kiri T

日期:21/12-26/12
時間:晚上八點十五分
地點:香港科學園 (大廣場)
門票(全企位):
一般門票 $780
單日套票* $880
VIP套票* $1288

Date:21/12 - 26/12
Time : 20:15
Venue : Hong Kong Science Park (Grand Plaza)
Ticketing (All standing)
Standard Ticket $780
All Day Pass* $880
VIP Package* $1280

優先購票:26/10/2018 早上10時正
公開售票:30/10/2018 早上10時正
門票將於KKTIX.COM發售

*VIP套票包括單日套票、VIP優先通道及專屬區、演出後小組合照以及獨家工作人員tshirt
*單日套票包括當日之何韻詩演唱會$780門票及音樂節單日門票(價值$280)
*3歲及以下小童免費入場
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

紅館價

最平780

你睇埋我嗰份
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

780 希望今次多D side,上次Dear Friend全部派台歌太大路,同埋佢同祖 friend返,貌似會係home coming 2.0。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

貴就貴左啲 但點都會睇
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

想睇,但點解咁貴架?

個show幾長?

個show幾長?
Nathan 發表於 2018-10-18 12:49

開戶外要受噪音管制條例管制,11點前要和平散去

真係搶錢

好貴 但點都有人睇 佢大把fans

賣信仰, 佢大把盲目教徒
唔覺得係科學園可以做到幾豪華 (希望到時刮我一巴)

btw, outdoor係咪即係外圍都可以聽到?

咁貴既同埋成壇野係做咩?
搞演唱會就演唱會啦,加咁多無謂野做咩

點解佢d show可以咁搶錢?
舞來舞去 不日內開始錄音。

其實好貴咩,人哋冇好似啲天王天后咁hold哂啲飛畀sponsor,而且production都好畀心機去做,唔係hea下fans掠水。

開戶外要受噪音管制條例管制,11點前要和平散去
阻住 發表於 2018-10-18 12:57

$780 for <2.5 hours... ?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

放工行過去睇下

其實佢可唔可以出多幾隻歌先搞演唱會呢
由自稱獨立歌手佢做左幾多隻歌? 搞左幾多場演唱會?

由自稱獨立歌手佢做左幾多隻歌? 搞左幾多場演唱會? ...
KLY 發表於 2018-10-18 17:35

2015年:
演唱會: 18種香港 HOCC Reimagine Hong Kong Tour / 歌: 是有種人

2016年:
演唱會: Dear Friend, 何韻詩2016演唱會 / 歌: 親愛的黑色

2018年:
演唱會: 我們正在 何韻詩2018演唱會 / 歌: 極夜後

咁貴
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

獨立後出嘅歌一隻手數得曬

話就話年尾會有新大碟

poster幾靚

佢隻碟去左邊?
擺左去廚櫃?
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

獨立後出嘅歌一隻手數得曬
Lewis 發表於 2018-10-18 17:59

D養老保險夠佢唱一世,但D人又受
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢d傻粉絲又進貢比佢助養佢條女

出一兩隻歌就開演唱會,仲要貴成咁,擺明掠水la

其賽已經唔記得佢對上一次出嘅歌係咩歌同幾時....

其賽已經唔記得佢對上一次出嘅歌係咩歌同幾時....
evereclipse 發表於 2018-10-22 02:27

極夜後 同埋台語歌

佢隻大碟幾時先出到,歌又唔派
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實佢仲會唔會出pop songs情歌之類

其實佢仲會唔會出pop songs情歌之類
721AXA 發表於 2018-10-22 21:58

對上一首係《出走太平洋》嗎?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

對上一首係《出走太平洋》嗎?
l00540 發表於 2018-10-22 22:13

《眼淚教我的事》咪係lor~
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

音樂節首輪line up

第二輪有無機有杜汶澤
話時話, 呢壇野睇嚟搞到好大, 如果隻年底大碟未錄哂應該都唔會出得切, 最多派首新歌然後出隻賣$3xx既限量版Single

壇野似wow and flutter啲friend
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

估仲會有Sophy, Per se, RubberBand同SM

音樂節首輪line up

第二輪有無機有杜汶澤
話時話, 呢壇野睇嚟搞到好大, 如果隻年底大碟未錄 ...
阻住 發表於 2018-10-29 09:30

嚴重覺得佢今次要唱小丸子的心事,同埋JY會嚟睇。

想睇容祖兒

估仲會有Sophy, Per se, RubberBand同SM
hehehaha 發表於 2018-10-31 07:39

RB中咗

想睇容祖兒
帥小寶` 發表於 2018-11-6 19:40

有咁多環球歌手參與
但竟然冇Gin Lee
RubberBand可以同Gin Lee jam下今朝有酒、芝麻開門、Try、Slow & Easy同心之科學

780係全日定係HOCC一個

無事啊嘛 無人講既???

有無會員去咗睇?
我都係睇生果即時先知佢今晚第一場

代你白頭好好聽
仲唱左大姆指之歌

CM咁少菇徒架原來?
今次演唱會無咁有主題
舞台相對少野睇,亦無再左佢一貫好重舞台劇味既表演
見到佢將個重點放返係音樂到
好多歌都有改編,仲改得好好,我自己就超鐘意呢個VERSION光明會
同埋有一部份歌都幾SIDE下……諗都無諗過會唱

rundown from 蘋果
幾吸引喎!

1.Kanagawa
2.親愛的黑色
3.勁愛你
4.元神出竅
5.瘋子
6.花花
7.劍雪
8.神經痛
9.明目張膽