返回列表 發帖

[Feb/2019] 鄭中基 One More Time 世界巡迴演唱會 香港站

演出名稱: 鄭中基 One More Time 世界巡迴演唱會 香港站
演出日期及時間:
2019年2月4日(年三十) 晚上9時30分
2019年2月5日(年初一) 晚上8時15分
2019年2月6日(年初二) 晚上9時30分
2019年2月8-9日(年初四至五) 晚上8時15分
演出地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$780 / HK$480 / HK$280

Citi信用卡客戶獨家優先購票
** Citi Clear Card - 優先購票日期 : 2018年11月6日至11月8日 **
** 其他認可 Citi 信用卡^ - 優先購票日期 : 2018年11月7日至11月8日 **

優先購票網址:  http://www.aegpromotion.com/Ronald2019
(11月6日上午9時至晚上11時59分及11月7日上午9時至11月8日晚上11時59分)
優先購票熱線: (852) 28 611 611 (上午9時至晚上9時)
(每次交易最多可購買6張門票。每張門票須徵收顧客服務費HK$32。)

^Citi Rewards 銀聯信用卡、Citi Cash Back American Express®️Card客戶除外

Source: aeg facebook

點解佢咁把爆,又係呢個檔期

賀歲期,勁

年初二都930?
有咩要倒數?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

年初二都930?
有咩要倒數?
JayantL 發表於 2018-10-26 19:36

因為就放煙花嘛

一定去

點解佢咁把爆,又係呢個檔期
阿mark 發表於 2018-10-26 17:49

因為佢老豆
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

三面台定四面台呀?

唔知系咪又系丁太做嘉賓

三面台定四面台呀?
Jacz 發表於 2018-10-26 21:06

佢有開過四面嗎?

佢好似上年新年開過,做咩咁快又開?

賀歲期,勁
hv8638 發表於 2018-10-26 18:44

賀歲少d人爭

佢好似上年新年開過,做咩咁快又開?
angelicdestiny 發表於 2018-10-26 23:24

前年啊 上年係黎小田

哩個都喺一個香港觀衆黎睇嘅演唱會,農曆年大陸嘅觀衆都唔會得閒過黎睇,春運車費又貴

加2月8號(年初四),聽朝9am aeg優先訂霏

新一代歌手點努力都冇人聽,上一代食老本就長做長有

新一代歌手點努力都冇人聽,上一代食老本就長做長有
Crooks 發表於 2018-11-7 18:44

香港人自己搞成咁
btw 呢兩年中基是唔是一首新歌都無?
【This is MC】澳門見

香港人自己搞成咁
btw 呢兩年中基是唔是一首新歌都無?
lemontea1069 發表於 2018-11-7 19:47

電影大樂師有一首
《沒聽過的歌》

門票由11月21日起於城市售票網公開發售
「門票開售首日不設售票處售票」

門票由11月21日起於城市售票網公開發售
「門票開售首日不設售票處售票」
KLY 發表於 2018-11-16 14:40

no body care……鄭中基d飛邊有人炒吖,開得咁密

今次開鑽石台

易買過上次演唱會, 輕易買咗兩張年初一 $480~~

鄭中基真以為佢喺劉德華張學友,不設售票處,限購4張,點知而家都唔知幾容易買,黃牛都唔幫襯佢

就快演唱會都唔派歌宣傳

就快演唱會都唔派歌宣傳
janjac 發表於 2018-12-3 22:00

岩岩派左,叫"廢中"
另外加9號初五一場

另外,Ronald透露演唱會加開初五,即2月9日的一場,本月12日會開始售票,同樣第一日不設排隊售票。問到可是堅持不會初三加場?他笑言:「係呀,我都唔想把聲沙。」他透露現時合共5場,問到可會再加場?他表示:「唔知呀,雖然我都得閒。」他表示之後就是月底的鄭伊健演唱會,又笑言完騷後可能是自己幫手拆台:「踩爛個台。(咁你仲有空間加場?)唔知呀。」問到可還有很多飛債纏身?他笑言今次學精,全交給同事處理。

from 東網

岩岩派左,叫"廢中"
另外加9號初五一場

另外,Ronald透露演唱會加開初五,即2月9日的一場,本月12日會 ...
KLY 發表於 2018-12-5 15:39

城市售票網d飛仲未賣曬呢

居然開到五場

優先飛仲未收到。。。

今次再撐場~~~!

留名等睇rundown

想知rundown +1
「微笑之中 接受還未有 答案。」

今晚聽朋友講係IVANA做嘉賓

今晚聽朋友講係IVANA做嘉賓
Kyle_ 發表於 2019-2-6 00:03

佢唱咗咩歌?

佢唱咗咩歌?
hehehaha 發表於 2019-2-6 04:19

自彈自唱《我代你哭》、合唱《我真的受傷了》《財神到》
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

thanks for sharing

終於係fb music picks 搵到rundown

演唱會歌單 (4/2/2019)

1 《One More Time》
2 《閉目入神》
3 《晴天陰天雨天》
4 《我真的哭過》
5 《傻大哥》
6 《搬屋》
7 《人若然忘記了愛》
8 《猛龍特警隊》
9 《傷心的小鸚鵡》
10 《分分鐘需要你》
11 《漣漪》
12 《黑風暴雨》
13 《青春痘》
14 《賭仔自嘆》
15 《放下》(With 陳明熹)
16 《製造浪漫》(With 陳明熹)
17 《A Million Dreams》(與女兒Emma合唱,鄭東漢彈結他)
18  《八 二十八 八十八》(與女兒Emma合唱,鄭東漢彈結他)
19 《天變地變情不變》
20 《Heal The World》
21  嚿飯咁新歌
22 《廢中》(嚿飯咁主唱)
23 《Sha La La La》(嚿飯咁主唱)
24 《想愛你》
25 《天意》
Encore
26 《財神到》 (With 杜汶澤)
27 《美女與野獸》
28 《還以爲》
農曆新年倒數
29 《時間、人物、地點》
30 《我代你哭》
31 《無賴》
「微笑之中 接受還未有 答案。」

估唔到係林二汶,仲合唱《無忘花》
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

今晚尾場嘉賓張達明、谷德昭、李燦琛

Encore 部份觀眾點歌:
黑山老妖
沒聽過的歌
相思無用
美女與野獸
三生有幸
搬屋