返回列表 發帖
全 女 班 音 樂 流 行 榜
Y18 W44

女中光華 — 全女班冠軍歌巡禮
Q1 — Wonder Woman / 美麗新世界 / 一晃 ...
616.1314 發表於 2018-10-28 00:17

燕姿咩事...

2018年度冠軍歌巡禮

一晃眼/ 草原 / 跳舞的梵谷 / I Just Wanna Stay With You / 奉愛之名 / 奉愛之名 [2 ...
放空 發表於 2018-10-29 10:17

唔通浴室冇冠?!
SUNDAY MUSIC CHART 2018 WEEK 44- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  ...
帥小寶` 發表於 2018-10-28 15:09

侘寂快啲落棺

Weekly Champion
Season 1 : 奉愛之名 / Leaving Home / 灰色 / 缺 / 風衣 / I Just Wanna Stay With Yo ...
dongbb2332 發表於 2018-11-2 11:19

希望鄧小平砌低辛苦兒

全 女 班 音 樂 流 行 榜
Y18 W44

女中光華 — 全女班冠軍歌巡禮
Q1 — Wonder Woman / 美麗新世界 / 一晃 ...
616.1314 發表於 2018-10-28 00:17

原來冇冠沉默的士高
可恥呀
等我教下你點聽呢首好歌 順便教埋英文啦

人類生有五 (five) 覺——視覺、聽覺、味覺、嗅覺、觸覺,讓我們全面感受世界 (world) 。
在資訊膨脹的時代,我們將三維世界壓縮 (compress) 成二維平面,一 (one) 個屏幕知天下事。
機器演算法比腦袋及感官更重要 (important) ,我們的所思所感愈見相近。
我們深信得到的資訊 (information) ,故不再細心留意四周的人和事,不與他人認真交流。

資訊科技亦讓我們不分時地與他人保持連繫,甚至成為主要溝通模式 (mode)。
屏幕時間不斷延長,面對面對話的時間不斷縮短 (shortened)。
真實世界似乎不再重要。虛擬被當成真實,真實被當成虛擬,人彷佛不再真實存在。

我們 (We) 由社群成員變成個體,但每個人不再獨特 (unique)。
究竟網絡個人主義把人拉近,還是 (or) 拉遠?

bb 我睇左半日都唔知你寫乜
你係唔係文盲
Wonders 發表於 2018-11-2 12:31

好心我啦
文筆咁差就練下
每日淨係識得幫三哥瘋狂刷存在感 搞到佢好似HKU餐廳咁嘔心
我眼中得我自己同自己所謂嘅口味 其他人同我有少少唔同就不斷攻擊人
仲記得你之前正評咗大家樂 就被我同一部份會員攻擊咗幾個月 仲要不斷間接為你扣上帽子 講到你好似我呢種人咁唔食得辣
唔鍾意食就唔鍾意食架啦 雲桂香酸辣好食咪推下囉 唔好食嘅咪唔推囉

其實根本就係我心虛 內心自卑到不得了 結果要靠一間餐廳揾生存動力
好似我會擔心自己頒季選冇人睇咁心虛 自卑 冇得擦存在感
唔知我又會唔會刻意無視呢啲post 然後扮裕美粉搬首水果大聯盟出黎一副 haters gonna hate嘅模樣
但你覺得酷愛903 kk8733 tributehotel都好過我 起碼唔會成日處於一個 bubble 覺得自己完全無問題係全壇最識食辣最good taste
食得辣又點喎?性格差到咁嘅人 要真心去食米線嘅時候只會天聽不到 地看不見 好似冇人陪去grad trip咁

係呀 呢碗嘢係酸辣米線黎 係為酸而酸 絕對唔會係鹼性嘅表現
呢啲黑暗料理大家平時都食得多啦 只係唔係自己食嘅時候就唔會有同理心
記得有人同我講 其實你同好多人一樣都會有種不斷揾人黎陪食辣嘅傾向
然後你就發現 原來唔係真係成日都要食得咁辣
起碼我食到呢度 個人已經冷靜咗 所有敵意(hostility) 同衝動都消失曬 上面食嘅麵都顯得好無謂
自問呢方面仲有好大改進空間 但最少唔希望自己會退步
食唔食到辣好難一朝一夕改變 但希望大家可以放下口中嘅味覺
後來便會發現自己食唔食到辣係靠內在嘅諗法 而唔係黎自外在嘅餐廳、天資、辣度

閱後即焚/之外/世界對我們/明日我與你海邊跑一天/一晃眼/咖啡因萬歲/奉愛之名/奉愛之名(2)/
離遊記/初心/Do ...
Yan 發表於 2018-11-3 18:36

未來見冠得未
CLWM 2018 Week 44

冠軍歌列表:Nights Without You (2)/Leaving Home/奉愛之名/我們的航海時代/我可 ...
stopzi 發表於 2018-11-3 17:17

#teamjoey

Jason's Playlist 2018

2018年度冠軍歌巡禮
WK01-13: 奉愛之名 / 一晃眼 / 咖啡因萬歲 / 曌 / 離遊記 / 初 ...
JasOh103 發表於 2018-11-3 23:53

OMG Little Something

可能Bold果D比較Beautiful?
風見志郎 發表於 2018-11-8 10:14

支持 Bald and Beautiful - 辛苦倪