返回列表 發帖

[Dec/2018] 鍾舒漫 R U SHER? 演唱會

日期:2018年12月18日 (星期二)
時間:8:15 PM
場地:旺角麥花臣場館
票價: HK$580/$380

10月30日購票通公售
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

終於有自己第一個演唱會!

張poster真係好適合擺旺角...

假膠面

Congrats anyway

嘩d design肉酸到

快歌慢歌比例有冇可能7:3

快歌隨口up都一堆:
高手過招/Take it/My rodeo/Shout/SS14/改朝換代/
小碎步/Be water my friend/開心節/R U naughty
唔知佢跳唔跳唱到咁多歌啦。。。

慢歌實有好好擁抱/給自己的信/這首歌的名字是秘密

跟住SS14實搵呀妹上台做嘉賓
唔想聽嗰首好難聽既 you you you

我想聽剛剛好 同埋舒曼的狂想曲

可以出精选嘅时候,送埋演唱会精华,加呢两年新歌,估计可以销量榜上到下
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

支持美漫 其實我幾鐘意佢啲歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

會去會去!!!
幾時到美立

快歌隨口up都一堆:
高手過招/Take it/My rodeo/Shout/SS14/改朝換代/
...
stephybest 發表於 2018-10-29 13:18

其實都仲有唔少慢歌既
童話國,80之後,從不信自己,沉默的對話,Everlasting 等等

不過都幾強烈既感覺Last Song應該都係給自己的信

會去會去!!!
幾時到美立
Wing1211 發表於 2018-10-29 14:26

開完喇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

想聽 高手過招 let’s pop Take it 代你出手 My rodeo Shout 這首歌的名字 小碎步 Be water my friend

其實都仲有唔少慢歌既
童話國,80之後,從不信自己,沉默的對話,Everlasting 等等

不過都幾強烈既感覺L ...
表妹保莉 發表於 2018-10-29 14:29

Deep ending song 不是 《洗剪吹》
Boyz ending song 亦不是 《死性不改》
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

終於有消息啦
恭喜Sherman
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

希望可以唱晒成隻乖女仔

快歌隨口up都一堆:
...
stephybest 發表於 2018-10-29 13:18

佢仲有舞台劇喺21號,不過都希望佢可以跳多d

想佢搵王君馨唱隱型
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

開完喇
風見志郎 發表於 2018-10-29 14:32

Solo音樂會呀

想聽Honey, Me Vs Me , Live Like 18, Love Hard
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

想聽Honey, Me Vs Me , Live Like 18, Love Hard
steph123 發表於 2018-10-29 16:44

做咩要唱咁多鄭融?

做咩要唱咁多鄭融?
表妹保莉 發表於 2018-10-29 16:53

因為鄭融已成樂壇失蹤人口,
要搵菲律賓同鄉代唱

因為鄭融已成樂壇失蹤人口,
要搵菲律賓同鄉代唱
gooloo 發表於 2018-10-29 17:13

咁不如唱手槍與紅玫瑰
Btw cm有無人會去

佢終於開到 恭喜
利申:唔係鏡粉

泳兒好慘啊霉到底
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

泳兒好慘啊霉到底
oreo 發表於 2018-10-29 17:55

泳兒十周年開過一次非售票既演唱會,可惜嗰次唱得差,編排又差,
Btw...想聽美漫唱 堡壘,可惜嗰日唔得閒睇

身邊冇sherman fans,
不如cm組團睇

唔知會唔會有吳浩康做嘉賓,encore 100% 係給自己的信~

簽名被屏蔽

終於有佢嘅個人show la

希望可以學美醜有成Part連續唔知幾多分鐘快歌

如果有減價飛 都會想去支持下佢

終於有個人演唱會 但被903連續2星期DQ

BTW 佢係咪少數出道十幾年都未出過精選嘅歌手?

泳兒十周年開過一次非售票既演唱會,可惜嗰次唱得差,編排又差,
Btw...想聽美漫唱 堡壘,可惜嗰日唔得閒 ...
stephybest 發表於 2018-10-29 18:13

佢都開過幾次個人show

終於有個人演唱會 但被903連續2星期DQ

BTW 佢係咪少數出道十幾年都未出過精選嘅歌手? ...
星夢情真 發表於 2018-10-29 22:20

唔係少數,係唯一,冇歌手出道超過10年(年年有歌出),但冇出過精選,呢張海報會唔會就係佢新碟封面(如果有碟出)

再望真啲,原來係carl叔叔做音樂總監

現凡購買《鍾舒漫 R U Sher? 演唱會》$580門票憑票尾每張均可獲贈價值$499嘅Targus多用途背包一個、$380門票則每張可獲贈價值$299嘅Targus電腦筆記本保護套一個。

Source: cityline頁面

好感動終於等到美漫個場
10點準時入搶到第一二行

紅磚同野百合都唔錯!

好慘 依家仲㩒到全場第三行
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好慘 依家仲㩒到全場第三行
fifty1205 發表於 2018-10-30 11:28

準備買跳樓霏

現凡購買《鍾舒漫 R U Sher? 演唱會》$580門票憑票尾每張均可獲贈價值$499嘅Targus多用途背包一個、$380門 ...
阻住 發表於 2018-10-30 09:29

睇成送電腦筆記本一部

其實英皇既歌手演唱會唔係英皇主辦係咩玩法

泳泳呢

其實英皇既歌手演唱會唔係英皇主辦係咩玩法
Wing1211 發表於 2018-10-30 12:02

仲要係耀榮
In any other world

今年唔捧泳兒捧sherman

希望同sammi合唱給自己的信同天愛系列福音歌,順便傳教
...
iamsingingwong 發表於 2018-10-29 19:07

其實美泳代表作多過SHERMAN, 4不像, 花無雪, 感應, 一時倦了, 黛玉笑了, 鼻敏感, 有誰來愛我, 送我一個家 無心戀唱
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實美泳代表作多過SHERMAN, 4不像, 花無雪, 感應, 一時倦了, 黛玉笑了, 鼻敏感, 有誰來愛我,  無心 ...
oreo 發表於 2018-11-2 02:24

我的回憶不是我的

Sher同May aiiiiiii fd底
可以請呢個蛋記好紫霉做嘉賓~~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

泳泳呢
zxc 發表於 2018-10-30 22:14

泳已經開過好多個個人show
而且反應都好似一般般

今日仲可以買到第三行
好慘