返回列表 發帖
Deep ending song 不是 《洗剪吹》
Boyz ending song 亦不是 《死性不改》
l00540 發表於 2018-10-29 15:02

可能係好好擁抱
「微笑之中 接受還未有 答案。」

想聽I Don't Worry
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

想聽心之科學、亞亞亞、天然呆
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

想聽心之科學、亞亞亞、天然呆
John 發表於 2018-11-5 00:33
係都唱長大啦 話曬親自作畀天后容祖兒

想聽扮了解(john版)
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

想聽一首side track, 叫聚光燈
其實好聽過哂呢兩年堆主打快歌

見阿嬌啱啱都出post 宣傳
人大了珍惜今次不可有下次

希望rundown8成快歌
但佢HIT親都係慢歌

想聽一首side track, 叫聚光燈
其實好聽過哂呢兩年堆主打快歌
hehehaha 發表於 2018-11-9 02:28 AM

呢首超級正呀
搵到知音
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

回復 37# 阻住

好抵買,sponsor好夠力
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 54# nicholashin

希望祖祖做嘉賓壓軸合唱給自己的信 長大!
舞來舞去 不日內開始錄音。

佢會唔會出新碟啊?都就嚟開show了

賣成點?

賣成點?
joshua 發表於 2018-11-18 19:51

暫時先賣到HH行
好慘

佢會唔會出新碟啊?都就嚟開show了
阿mark 發表於 2018-11-13 13:31

好似話出新曲加精選

暫時先賣到HH行
好慘
ladygaga 發表於 2018-11-22 17:51

好似有DD 行
【This is MC】澳門見

好似話出新曲加精選
hehehaha 發表於 2018-11-22 07:50 PM

終於出精選
邊度講?幾時出?

$380 得番少量

http://www.joox.com/node/en_my/p ... 258F%25E7%25B7%25A8

JOOX出咗演唱會預習歌單
居然有3/4快歌

幾時有平飛啊?

聽日終於係啦
想聽月球殖民地、朝九晚八、倜儻
Btw無聲無息出左首黑人問號lol

聽日終於係啦
想聽月球殖民地、朝九晚八、倜儻
Btw無聲無息出左首黑人問號lol ...
Wing1211 發表於 2018-12-17 08:36

又搵黃偉文填詞

有好多人抽獎後拎黎放,最平見過150/2

380 仲有ROW I 十連位@@

今晚去撐Sherman

大大個鄭醜喺panel後面

唔唱乖女仔

R U Sher? Rundown
01.My Rodeo
02.Shout
03.It’s A Beautiful Day
04.好好擁抱
05.紅磚
06.改潮玩代
07.頭髮亂了
08.傾斜
09.開心節
10.眼睛不說謊
11.苦茶
12.黑人問號
13.這首歌的名字是秘密/童話國
14.從不信自己/大人小事
15.給自己的信(with 鍾舒祺)
16.SS14(with 鍾舒祺)
17.裸泳(鍾舒祺)
18.隱型(with 王君馨)
19.I’ll Be There(with 王君馨/鍾舒祺/衛詩/衛蘭)
20.高手過招
21.小碎步
22.R U Naughty?
23.Be Water My Friend
24.給自己的信(正常版)

快歌勁想企
但我嗰區啲人都幾靜

回復 79# jasonng

我黃區都係咁
全場冇人企過
但中間有成 6 次 Talk
不過唔 Talk 唔知佢既低谷期低到咁

紅磚降左key既新編曲,係唔錯既,但總係差梗啲
高手過招新編曲唔錯喎

一開頭未開聲都係麻麻地.........

2034 開場 2242 就完場 (計埋 Encore 既正常版給自己的信),真係唔多夠。

It’s a beautiful day 唱得好難聽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

下次咪鬼唱慢歌啦
破壞哂個rundown

竟然有衛詩/衛蘭
但只合唱一首

冇堡壘

點解咁少歌...
點解唔整Medley?
好多歌都無唱
慢歌真心cut咗距
唱早期慢歌好好多

TAKE IT都無

TAKE IT都無
艾石仔 發表於 2018-12-19 00:00

代表作都冇想點。。。

冇lets pop?

早期慢歌個唱腔好舒服
依家唱慢歌個腔好怪...

今晚好正! 跳得好!

今晚好正! 跳得好!
simgod 發表於 2018-12-19 00:22

無甩咁濟,好正

冇lets pop?
HOTMAN 發表於 2018-12-19 00:03

從不信自己 好似唔太夠氣
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

今晚 RunDown 怪,啲慢歌擺位令到成個Flow 好唔順
開頭未入狀態,同埋睇得出緊張。後面多啲近年嘅歌,無論係舞台效果定係個人表演都好啲,Sher 其實還可以有進步空間。

佢講到有幾年覺得自己好似唔識唱歌咁,我覺得其實由音樂作品都聽得出過去嘅迷失。近幾年係更清楚自己想要乜嘅。

07-09應該係仲有人會聽下佢
應該唱多小小呢個時期既歌啦
堡壘、野百合、Best Time都冇
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

回復 94# Mr_Scanner

認同開頭未入狀態
    My Rodeo 唱到甩甩地咁
    可能見坐唔滿?
    過左第一轉慢歌之後明顯唔同左

其實成隻 Castle 同 Everlasting 都被忽略左
    Castle 可能係佢眼中 「工廠出的歌」
    Everlasting 同之後幾隻 EP 真係似 Sherman 講既迷失期
    迷失到唔識唱歌

佢兩姊妹夾埋真係好好笑

我覺得第一首Sherman行出黎跳唱My Rodeo真係好有自信好型好有台風
之後既每一首快歌都表現得應有既水準
唔同風格既快歌都carry到
開心節估唔到會成為全場最high既歌,坐下面區既都企左九成
我估都無人估到
觀眾反應都好好,小碎步+Be Water My Friend&Encore給自己的信再企多兩次
作為第一次真心強
證明大家都好鐘意睇快歌Sher
仲有聽到眼睛不說謊真係好感動,其中一首都想聽到既歌
高手過招個新編曲版又係正野,要讚Carl叔叔
同埋啲衫、造型都要一讚,靚過好多開Show既女歌手
好啦讚完一論
要講下一啲意見啦
Sherman既弱項一定會係叫佢係企定定唱慢歌
點解咁講呢
唔知係佢把聲既問題定係共鳴位既問題
唱完開頭兩首快歌
一唱It’s a beautiful day、紅磚,同埋係台仔唱個4首自己寫既歌都聽到佢把聲俾人揸住左又聲沙
介乎於張栢芝同李惠敏既live咁一直踩緊鋼線
聽到周圍都不少觀眾都竊竊私語話奇怪、難聽之類
我唔知關唔關佢話自己唔識唱歌事
但係係香港呢個聽慢歌為主既地方其實都幾趕客
希望今次演唱會既經驗可以令到Sherman尋找番唱歌既初心同方法
因為除左唱慢歌扣好多分之外
其他表現都恰到好處
香港都好耐無出過一個又識創作又識跳舞又識玩樂器既女歌手
希望佢繼續堅持同努力
期待你下一個演唱會

R U Sher?演唱會整體感覺其實都幾正
估唔到好多人都覺得睇得未夠喉

頭兩首快歌My Rodeo同Shout確實有些少緊張
之後換咗件外套唱It’s A Beautiful Day感覺係唔多合適佢
但一入好好擁抱成個狀態開始返嚟
估唔到紅磚嘅高音佢都可以唱得返

之後再換一件外套唱改潮玩代
加兩首old school舞曲走到黃區前面嘅舞台
呢度真心要俾個讚
佢會照顧埋後面觀眾加多個太
感覺好似睇緊外國歌手演唱會
唱開心節嘅時候我想大家都企起身
Deep幫手帶動咗好多觀眾一齊企
可惜快歌真係結束得太快
一下子又轉返一堆慢歌
感覺其實觀眾對Sher嘅慢歌確實冇乜feel
氣氛一下子又開始差咗
但要讚一讚新歌黑人問號
演繹得真係太太太正

之後到妹妹上台一齊唱呢part氣氛都超好
除咗有感動位之餘又有好多搞笑位
阿妹搞氣氛真係一流
祺祺將裸泳演繹得淋漓盡致

最後一part係我全場最鐘意
首先同王君馨跳隱型我已經覺得超驚艷
之後更估唔到同Janice Jill Sukie Grace一齊唱英文歌
感覺自己好似睇緊Grammy咁
估唔到嘉賓都換上專屬服裝
真係覺得佢做得好認真
果種woman power感覺同今年Kesha係Grammy組織一堆女藝人唱Praying一樣咁震撼

改版嘅高手過招真心驚艷到我
舞台效果都超強
最後一part就係近年快歌
小碎步真係好多人都識唱
但有少少估佢唔到居然用BWMF結尾
仲要真係落台兼著埋燈先夠膽死
觀眾基本都唔肯走
最後著住燈再唱一次正常版給自己的信
全場大合唱就完咗啦

讚一讚個舞台設計得有D似24K Magic Tour
估唔到麥花臣個唱咁細佢可以做出Grammy嘅效果
但可惜慢歌真係太多
暴露咗佢唔少缺點
佢D快歌確實係演繹得淋漓盡致
有D遺憾乖女仔隻碟唱得太少了
連比較多人認識嘅Let’s Pop同Take It都冇唱
希望以後會係更大嘅舞台睇到佢嘅演唱會
一定要再唱多D快歌呀
鍾舒漫加油

但我朋友去現場睇完話佢都唱得幾差下
【This is MC】澳門見

但我朋友去現場睇完話佢都唱得幾差下
lemontea1069 發表於 2018-12-19 18:21

慢歌爛聲,快歌就好正