返回列表 發帖

[DEC/2018] 2018 The first MIRROR Live Concert

[DEC/2018] 2018 The first MIRROR Live Concert

演唱會名稱: 2018 The first MIRROR Live Concert
地點:匯星 star hall
日期:2018年 12 月 21日
時間:20:15
票價:HK$780 /$580/ $480 / 380
相關資料 : (如有) 11月6日 The Club 優先訂票

想問下姜濤參賽個陣有冇唱過粵語歌

覺得佢好似大陸組合TFBOY個類
kenvincy.cn 發表於 2018-11-4 13:05

比賽同b1唱過緋聞男友、思覺失調,同整個B組羣唱過愛情當入樽丶黃金入球
Joox唱過陪著你走,ig 同tingho唱過側田嘅kong

另外,在12月演唱會,姜濤預吿:「很多觀眾覺得我較少唱廣東歌,我有唱的,但少,所以我想認真地唱一首完整的廣東歌。」

班dancers齋跳ok, 開口唱歌不了

或者到時跳唱咪嘴
Nathan 發表於 2018-11-4 16:48

尋日荷里活新歌live(應該有墊聲)勁得人驚,特別係anson kong個兩句
我寧願佢地到時咪嘴好過

不捨得怎放手。。阿爺阿爺。。成件事娘味好重呀。。。
第一主打唔得 ...
stephybest 發表於 2018-11-4 17:55

好似又係搵作《前傳》嘅李11+Cm 作嘅 應該都係貪平貪就手
認真香港應該冇咩作曲人識作啱男圑嘅快歌,下一plug應該要搵外國人作曲先得

Btw新歌聽日會出花絮版version,20號就mv首播

Anson Kong係似周柏豪果類...乖乖仔有禮貌又肯勤力...所以前輩會中意
愛我別走 發表於 2018-11-5 12:31

Anson kong係港式型男㨾,可惜依type 依家已經唔興 早十年出道可能得嘅
決賽投票都可以輸俾肥仔、龍少 排第六,反映佢真係吸唔到fans
原因好簡單佢唱歌居然仲難聽過周柏豪 真係頂唔順

聽朝九點The club優先預購 每張飛要350the club積分再加$15手續費
https://www.theclub.com.hk/tch/news/The_First_Mirror_Live_Concert/index.jsp

買企位嘅可以等公開售票 因為張飛係冇跟no.嘅,到時候要同d妹妹鬥早排隊 冇謂哂分
而且d飛應該唔會好賣得

節錄叱吒樂壇:
姜濤3個月至半年後 就會單飛 同 mirror 同時發展
mirror會行偶像派路線 全跳舞曲目
肥仔同阿 ...
rfv123 發表於 2018-11-6 13:30

姜B Solo
The club 優先預購坐位d飛賣哂 得番企位

聽日兩點半Facebook live,公布公開售票詳情丶有咩表演及嘉賓
另外逢星期三10:00pm會開 ig live

聽日開show啦

有冇人今晚去睇
stephybest 發表於 2018-12-21 09:03

Tg group話九展已經有幾十人排緊企位隊 有d尋晚已經去左
我就坐位,今晚先去

有冇rundown啊
stephybest 發表於 2018-12-22 21:57

CR.  B站 :烏梅檸檬口味手羽先

1. VCR
2. ‎前傳
3. 原創‎Rap (姜濤 Ian Lokman)
4. ‎王妃(Jer主唱,Stanley AK電吉他)
5. ‎活著 Viva (Stanley主唱,AK電吉他,Jer bass)
6. ‎哪裡只得我共你(AK主唱,Stanley電吉他,Jer bass)
7. ‎舉高隻手(Alton主唱,Stanley AK jer伴舞)
8. ‎Havana(Jeremy)
9. ‎(Tiger)
10. ‎(Anson Lo)
11. ‎以後別做朋友(Jer ‎)
12. ‎難得一遇(Edan)
13. ‎i will never love again(Ian)
14. ‎鋼琴battle(Edan Ian)加踢踏舞(Frankie Lokman)
15. ‎VCR
16. ‎發現號
17. ‎Talk
18. ‎無盡
19. ‎天下無雙
【‎Error演唱會!!!!!!】
20. 前傳 error ver.
21. ‎解散(?)公告 + talk
22. ‎【encore?】404
23. ‎復出公告!
【/Error演唱會】
24. Lonely(Frankie)
25. 機械人 ‎(Lokman)
26. ‎挽留你的歌 love song(姜濤)
27. ‎Trouble maker(姜濤 Anson Lo)
28. ‎小情歌(特別嘉賓:細貓)
29. ‎努力的孩子(細貓, Mirror)
30. ‎talk
31. ‎ASAP
32. ‎talk
33. ‎一秒間
34. ‎【Encore】廣東話歌medley(心急人上、LALA世界、不要防曬、Candy Ball、明愛暗戀補習社、忘情森巴舞、一分鐘、廣播道fans sha人事件…)