返回列表 發帖

[Nov/19/2018] Lonely - 譚嘉儀 (CD)

歌手:譚嘉儀
唱片名稱:Lonely
唱片封面:

推出日期:2018/11/19
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. Lonely TVB劇集[特技人] 主題曲
2. 有了你 電視劇[BB來了] 主題曲
3. 陪著你走 電視劇[不懂撤嬌的女人]插曲
4. Amazing Grace 電視劇「救妻同學會」插曲
5. Lonely 合唱版(關楚耀/譚嘉儀)
6. Can You See 電視劇[律政強人]插曲
7. 陪著你走 合唱版(王浩信/譚嘉儀)
8. 甜言騙局
9. 花森林 降魔的番外篇 主題曲
10. 扯線木偶
11. 冰傷

附加資料:
譚嘉儀 第二張專輯 Lonely

輯錄 無線電視劇[特技人]-Lonely 獨唱英文版 及 合唱廣東版 (with 關楚耀)
[BB來了] 主題曲 – 有了你
[不懂撤嬌的女人]插曲 - 陪著你走  獨唱版 及 合唱版 (with 王浩信)
即將播出電視劇「救妻同學會」插曲 Amazing Grace

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

都幾多歌冇入碟
但Can You See 咩事出第一隻碟咪入過做乜野又入依隻碟
Btw cover P到吾似佢

成個樣50歲一樣

11首
樂壇天后級別
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

影得佢勁老
【This is MC】澳門見

影得佢勁老
lemontea1069 發表於 2018-11-9 13:34

好心樣衰就唔好影大頭啦

Surprised her second album comes before Hana's.

mychart- 發表於 2018-11-9 13:41

嚇到個心離一離

點解成個泳兒/許靖韻咁

許靖韻?
舞來舞去 不日內開始錄音。

好突然,仲以為佢冇得出碟,好似星夢都係兩年一碟,點解冇 我不歸去!

5,7擺最後會好睇d
6,10上隻碟入過
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

師奶: 封面都唔係藍色既唔買!

真係P到好似許靖韻咯
封面個名改許靖韻 應該會好賣十倍

好樣衰

好肉酸啊媽媽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

上一隻碟個封面都已經p 到唔似佢
人大了珍惜今次不可有下次

秀珠
kary 發表於 2018-11-9 14:50

我第一眼都覺得係秀珠!

封面真係好似許小姐... 11首歌咁勁....Hana應該都可以打破9首歌嘅宿命吧, 哈哈

都幾多歌冇入碟
但Can You See 咩事出第一隻碟咪入過做乜野又入依隻碟
Btw cover P到吾似佢 ...
~love1314~ 發表於 2018-11-9 13:10

第一隻大碟收錄番第一隻EP嘅歌係好平常嘅事,
以前啲歌手如 李克勤, 達明一派 初出道都係咁樣安排

但佢又真係有歌未入碟, skip咗:

快樂快活人、伴你闖蕩

原因:劇集歌已佔超過一半 (6/11), 所以唔出

小堡壘

原因: 月巴佬話事

好突然,仲以為佢冇得出碟,好似星夢都係兩年一碟,點解冇 我不歸去!
阿mark 發表於 2018-11-9 15:53

我不歸去

原因
1) 劇集歌已佔超過一半 (6/11), 所以唔出
2) 古裝歌同大碟唔夾
3) 已經收錄咗喺 My TV Love Songs 我的電視情歌集(特別版), 所以有理由可以唔揀呢首

佢成日發姣發躉自信心爆棚
見到你地 d 留言一定會好傷心子嘎
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

簽名被屏蔽

封面真係好似許小姐... 11首歌咁勁....Hana應該都可以打破9首歌嘅宿命吧, 哈哈

第一隻大碟收錄番第一隻 ...
venus 發表於 2018-11-10 15:46

我不歸去係佢最好聽噶劇歌,唔入個人碟真係可惜

簽名被屏蔽

我都覺,古裝劇歌星夢作得算幾好聽,泳兒不入星夢真係浪費
iamsingingwong 發表於 2018-11-11 16:15

泳兒起碼簽了十五年英皇~都未完約啦

美圖秀秀咁,好心la,一个cd cover究竟有幾難做?

冇收錄到《小堡壘》感覺好sad咯

上面咁多負評,結果唱片銷量3週冠~

根係內地人以為佢係許靖韻,狂掃!
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

簽名被屏蔽

其实好多唔一定啊!
之前佢唱陪着你走,我好想你,cover。。好多人唔知道佢系乜水
不过好多人都赞ok好听,专门稳来听(其实好多人真系好中意口水歌)

不过佢都3weeks no.1
咁好多一线歌手压力好大。
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。