返回列表 發帖
因為諗深一層
阿田因為宣傳自己個節目先上優秀選
節目其實都完啦,到時仲去總選為乜?
況且星娛樂都係得 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-27 17:42

就算冇田,咁都應該有小定啊,16年佢同煎餅都試過拎金曲獎,關生最后可能得0.5,同譚嘉儀一首

就算冇田,咁都應該有小定啊,16年佢同煎餅都試過拎金曲獎,關生最后可能得0.5,同譚嘉儀一首 ...
chris 發表於 2018-11-28 09:43

胡定欣唔會玩的啦,2016都係玩票性質,加上果期熒幕情侶檔受歡迎,宜家佢都開始hea大台

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

似捧許靖韻多,泳兒反正年尾得一首廿大,港台只係上到第一plug,泳兒似乎知玩法,一年派一首新歌算數 ...
iamsingingwong 發表於 2018-11-28 09:52

睇上次澳門show排位,就覺捧angela,angela個名排系美泳、美漫前面,照計年尾應該有一首金曲

胡定欣唔會玩的啦,2016都係玩票性質,加上果期熒幕情侶檔受歡迎,宜家佢都開始hea大台 ...
阿mark 發表於 2018-11-28 09:46

咁又系啵,視后都拎過兩次,佢應該唔至在d歌曲獎。

Tvb最乖唔計星夢,就係泳兒同callstar, 泳兒今個月有去頒獎禮拎左最受歡迎女歌手架,算不算hea? tvb好應 ...
iamsingingwong 發表於 2018-11-28 09:55

個頒獎禮內地搞,關TBB咩事
況且內地嗰啲豬肉獎更加唔值得提
但麥王之後叫做多左內地人識,出席都係照顧一下個市場
BTW,如果美泳真係來,咁一定有廿大的(如果唔係都唔知俾咩佢)

CAS本身就係寰亞僅餘代表,坐底有一隻歌+組合金
今年冇組合拎,一係兩隻廿大(釗峰+小巧/顏卓靈) 雖然我覺得後面兩個未必會來
或者俾多一個細獎釗峰,MAYBE唱作(第二 PLUG佢同側田作,第3PLUG唔知佢派唔派TBB)

Plan A: 千千最女 + 天才兒童1985 金曲金
Plan B: JY最女 + 背後女人 金曲金
l00540 發表於 2018-11-27 17:19

千千最女肯定有金曲金,否則唔係大贏家

總之容天后、Fa、Hins三個一定要有大獎,否則唱片公司即刻杯葛

總之容天后、Fa、Hins三個一定要有大獎,否則唱片公司即刻杯葛
1d14 發表於 2018-11-28 18:25
Strictly speaking, Fa 無唱片公司啦, 經理人公司係丁子高成立的 Collaboration Group, 經纪公司係正向文化娛樂, 寰亞=only製作, 華納=only發行 (未知會唔會變). Fa 大多數唔會玩TVB.

百年樹木在TVB都未派台就攞奬, 又一次笑話

如果按上年入左優秀選先可以候選最受歡迎歌手獎,咁今年得

男歌手(11位):張敬軒 胡鴻鈞 鄭俊弘 吳浩康 關楚耀 吳業坤 伍富橋 羅力威 周柏豪 梁釗峰 洪卓立

女歌手(14位):HANA菊梓喬 JW王灝兒 吳若希 顏卓靈 謝文欣 譚嘉儀 許靖韻 曾樂彤 鄧小巧 泳兒 田蕊妮 鍾舒漫 Super Girls 戴祖儀

男歌手(11位):張敬軒 胡鴻鈞 鄭俊弘 吳浩康  ...
阿mark 發表於 2018-11-28 21:12

相信大獎賽果圍繞LE 堆人

金金: 豪
最男:軒  演男:鈞

最女:容/ 靖(容 唔來的話)  演女:
人氣:
最跳:鰻
唱作:JW

相信大獎賽果圍繞LE 堆人

金金: 豪
最男:軒  演男:鈞

最女:容/ 靖(容 唔來的話)  演女:菊
人氣:若
最跳 ...
hkbaby 發表於 2018-11-29 01:41

金曲金:男人背後
最男:張敬軒
最女:菊梓喬
演繹男:胡鴻鈞
演繹女:鍾舒漫
人氣男:鄭俊弘
人氣女:吳若希
組合:Super Girls

男歌手(11位):張敬軒 胡鴻鈞 鄭俊弘 吳浩康  ...
阿mark 發表於 2018-11-28 21:12

候選又唔一定去過優秀選
先有美祖16年兩次都無去,END-UP都拎左
宋禮都一樣,兩次無去有金曲金
當然係旦公司背後發力

候選又唔一定去過優秀選
先有美祖16年兩次都無去,END-UP都拎左
宋禮都一樣,兩次無去有金曲金
當然係旦 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-29 13:52

覺得乜都係為美祖,上年美祖唔玩,就只有出席優秀選先可以候選最受歡迎,仲要cut埋最女

覺得乜都係為美祖,上年美祖唔玩,就只有出席優秀選先可以候選最受歡迎,仲要cut埋最女 ...
阿mark 發表於 2018-11-29 14:05

又唔係完全為美祖
係要討好旦公司,唔好連「最大陪坐公司」都無埋
HINS就黎有音樂特輯出街,已經拎硬最男
都已經FIGHT到一個獎,美祖黎唔黎都無所謂

又唔係完全為美祖
係要討好旦公司,唔好連「最大陪坐公司」都無埋
HINS就黎有音樂特輯出街,已經拎硬最男 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-29 14:40

周柏豪唔知幾時先可以拎tvb最男,15年到宜家都未有機會

周柏豪唔知幾時先可以拎tvb最男,15年到宜家都未有機會
阿mark 發表於 2018-11-29 15:09

如果上年宋禮唔來,又唔搞合併獎項,佢都應該拎左啦(相信佢都係全場最大牌啦,獎都係睇人來俾)
雖然只係無人玩的情況下自high
BTW,今年星夢一定會俾個獎安慰下佢

我反而想知組合
CAS都唔玩,會唔會取消個獎?
SUPPER同TONICK連優秀選都冇玩

如果上年宋禮唔來,又唔搞合併獎項,佢都應該拎左啦(相信佢都係全場最大牌啦,獎都係睇人來俾)
雖然只係 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-29 15:23

仲有super girls,其實星娛樂幾時先可以拎大獎

仲有super girls,其實星娛樂幾時先可以拎大獎
阿mark 發表於 2018-11-29 15:29

TBB對SG好飄忽
15年無啦啦係優秀選度頒左個廣告歌獎(照常應該喺總選頒)
你以為SG掂硬,點知去到總選都只係拎多個細獎(跳舞)
組合都無得拎,又無廿大
試問又點會無啦啦俾SG組合金?

TBB對SG好飄忽
15年無啦啦係優秀選度頒左個廣告歌獎(照常應該喺總選頒)
你以為SG掂硬,點知去到總選都只 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-29 15:42

tvb對supper仲差,有歌又冇份入選

tvb對supper仲差,有歌又冇份入選
阿mark 發表於 2018-11-29 15:45

SUPPER還好吧
始終係細公司,至少細過星娛樂
16年組合唔夠分,都拆一個樂隊獎俾佢
17年又同TONICK JAM下 (全晚最有睇頭)
但SG去左總選都冇機會唱歌

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

最男:周柏豪
金曲金:張敬軒(未拎過)

最女:千嬅或祖兒或小恩子或吳若希 (不信2年年資 ...
iamsingingwong 發表於 2018-11-29 18:13

Hana上年其實已經拎左最女

簽名被屏蔽

金曲金:男人背後
最男:張敬軒
最女:菊梓喬
演繹女:鍾舒漫
人氣男:鄭俊弘
人氣女:吳 ...
阿mark 發表於 2018-11-29 10:14

四家姐今年3plug都跳唱擺明想拎最跳最女可能六家姐,起碼件背心有D迥響~但甘Ge話,尾泳一定嬲左震,堂堂13年資歴食白果

新人後第一年拎最女,簡直笑大人個口,hana今年歌差過上年,人氣不見有升過,如果胡鴻鈞係女性就好,夠班 ...
iamsingingwong 發表於 2018-11-29 23:15

今年 HANA 完全唔掂
其實舊年拎仲有說服力
不過肥佬舊年就走去取消個獎
到今年要幫 HANA 造勢
都要拎翻舊年隻忘記我自己黎 J
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實我好想知 Jinny 見到 HANA 地位超越自己有咩感受
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實我好想知 Jinny 見到 HANA 地位超越自己有咩感受
616.1314 發表於 2018-11-30 00:05

佢好似話過冇所謂

1d14 發表於 2018-11-28 18:25

英皇有張敬軒做代表就夠啦

新人後第一年拎最女,簡直笑大人個口,hana今年歌差過上年,人氣不見有升過,如果胡鴻鈞係女性就好,夠班 ...
iamsingingwong 發表於 2018-11-29 23:15

當年張惠妹新人後第一年就拎亞太女啦
雖然唔應該咁比較法
宜家頒獎禮大家都係圍威喂架啦,仲講咩年資?

今年 HANA 完全唔掂
其實舊年拎仲有說服力
不過肥佬舊年就走去取消個獎
到今年要幫 HANA 造勢
都 ...
616.1314 發表於 2018-11-30 00:04

上年直情Hea爆~取消最男女合併    4條友企埋一齊完全無台型,最後就揀1個老人家出來,行前一歩拎獎~好騎呢我以為小學選班長Ja

簽名被屏蔽

譚嘉儀銷量第一位,都有資格取代hana拎最女
iamsingingwong 發表於 2018-11-30 17:55

今年tvb如果有翻最女,而容祖兒楊千嬅又唔玩,咁就應該俾hana啦,如果按年資就吳若希

簽名被屏蔽

香討最女投票angela算多票,好奇怪
iamsingingwong 發表於 2018-12-3 12:26

佢宜家好紅???如果俾佢,泳兒鍾舒漫顏面何存

簽名被屏蔽

紅過鍾舒漫有幾難?angela好似開始儲到大陸fans,拎亞太女卦
iamsingingwong 發表於 2018-12-3 13:04

無左亞太好耐啦
變左演繹女

無左亞太好耐啦
變左演繹女
cakeiii2000 發表於 2018-12-3 16:47

計分quota ~
美馬 大機會演繹女;美菊最女靚泳 會5會發難吾出席?

計分quota ~
美馬 大機會演繹女;美菊最女靚泳 會5會發難吾出席? ...
hkbaby 發表於 2018-12-4 01:22

WHO IS 美馬?
尋日SHIGA加盟星夢
會唔會有變數? 俾最女?

WHO IS 美馬?
尋日SHIGA加盟星夢
會唔會有變數? 俾最女?
cakeiii2000 發表於 2018-12-5 12:26

歌都未有點最女,而且剛剛簽