返回列表 發帖
攞嚟搞,上年明明可以頒俾Hana
阿mark 發表於 2018-11-25 23:25

可能肥佬驚一嚟就畀 HANA 最女會好大反對聲音掛
不過其實勁歌一早已經無曬公信力 都唔知佢驚乜
咁樣無啦啦取消咗個獎 破壞咗個傳統 然後一年後又加翻 成件事好 On _
真係得肥佬兩公婆先做得出
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

楊千嬅好似無簽唱片公司,係自由身,用咩唱片公司攞歌手獎? 我覺得最女會頒比肥佬力捧嘅Hana, 為佢明年開 ...
Ching2015 發表於 2018-11-25 23:26

似啦
係咁話 HANA 係咩 2018 最高點擊率女歌手
好明顯想幫佢造勢 合理化佢攞最女
二〇二三年度全女班投票

Lonely版權係星夢的
lu12 發表於 2018-11-25 22:31

我以歌手本身嘅公司去計,況且佢都有多謝Sunny Idea

簽名被屏蔽

不如估下軒仔廿大中係咪拎4.5首?
Hana拎4首,胡鴻鈞又4首,柏豪3.5首,其他慢慢分飽佢 ...
iamsingingwong 發表於 2018-11-26 00:01

其實依家仲有邊幾間唱片公司玩勁歌
二〇二三年度全女班投票

似啦
係咁話 HANA 係咩 2018 最高點擊率女歌手  
好明顯想幫佢造勢 合理化佢攞最女 ...
616.1314 發表於 2018-11-25 23:58

其實根本星夢而家只有能力同一時間捧一人,17同18年都係all in Hana. 去年為Hana整個5強,做到佢同克勤同level,  又為娜取消最女一年,今年又為佢一人開番最女。明顯造比佢,其實要比就比啦,整色整水做咩? 最唔抵係吳若希,15年唔敢比最女,睇怕以後都無機會了。

其實依家仲有邊幾間唱片公司玩勁歌
616.1314 發表於 2018-11-26 00:04

參加勁歌的頒獎禮對sony和環球也沒有好處,因為沒人會care勁歌的賽果,根本只有部分鄭先生和jinny的星夢幫的fans才會重視賽果。因此我不明白4年前的叱吒是否商台怕了do姐而將生力軍銅獎頒給鄭先生。

0鏗真係絕跡勁歌
肥佬真係小器到..

鍾舒漫: 多謝陳詠謙咁比心機嘅歌詞
係咪串緊佢

參加勁歌的頒獎禮對sony和環球也沒有好處,因為沒人會care勁歌的賽果,根本只有部分鄭先生和jinny的星夢幫 ...
Danny02 發表於 2018-11-26 00:14

如果係咁點解當年胡生會食白果

唱緊潛水上面show緊九西選情陳凱欣領先......真應景
FIGHT for 陳柏宇

星夢想點... 下次係咪全部都係星夢 連英皇都無

回復 106# Ching2015

15年第二回優秀選最高票數係 一顆不變的心 鍾嘉欣,最後唔去總選。果年最女三強祖祖 嘉欣 Jinny,要俾都俾Linda啦。
舞來舞去 不日內開始錄音。

得獎歌曲:(按頒獎次序排列)
matt0605 發表於 2018-11-25 20:17
Hana 三首全入 真係肥何最愛
冇小巧

其實根本星夢而家只有能力同一時間捧一人,17同18年都係all in Hana. 去年為Hana整個5強,做到佢同克勤同l ...
Ching2015 發表於 2018-11-26 00:08

吳若希宜家好似開始flop了,歌都唔係好得

回復  Ching2015

15年第二回優秀選最高票數係 一顆不變的心 鍾嘉欣,最後唔去總選。果年最女三強祖 ...
黃家正 發表於 2018-11-26 03:35

第二係吳若希,第三先係鍾嘉欣啊,當時美祖的反應好得意(可能覺得乜宜家對手淪落到咁)

0鏗真係絕跡勁歌
肥佬真係小器到..
jimmy 發表於 2018-11-26 00:52

又唔一定關何哲圖事,佢本身係大台親生仔,林峯到宜家都仲絕跡緊啦

回復 116# 阿mark

我係話優秀選第二回得票最高歌曲係鍾嘉欣「一顆不變的心」啦。總選只記得三強jinny linda唔知佢地邊個得票高。美祖果年真係唔應該去,如果想贏想贏一些厲害對手(起碼開過紅館先叫對手)
舞來舞去 不日內開始錄音。

參加勁歌的頒獎禮對sony和環球也沒有好處,因為沒人會care勁歌的賽果,根本只有部分鄭先生和jinny的星夢幫 ...
Danny02 發表於 2018-11-26 00:14

Sony起碼有個演繹獎,環球?可以分咩?除非陳奕迅玩就得

回復  阿mark

我係話優秀選第二回得票最高歌曲係鍾嘉欣「一顆不變的心」啦。總選只記得三強jinny li ...
黃家正 發表於 2018-11-26 07:39

其實美祖只當04-05果幾個係對手,再之後出道噶最多加個GEM,其他果啲,美祖根本唔放在眼內

可能肥佬驚一嚟就畀 HANA 最女會好大反對聲音掛
不過其實勁歌一早已經無曬公信力 都唔知佢驚乜  
...
616.1314 發表於 2018-11-25 23:56

肥佬兩公婆真係有幾核突做到咁核突

0鏗真係絕跡勁歌
肥佬真係小器到..
jimmy 發表於 2018-11-26 00:52

金堅係比tvb ban左,要明年先解禁,唔關肥佬事。

金堅係比tvb ban左,要明年先解禁,唔關肥佬事。
Ching2015 發表於 2018-11-26 09:19

點解明年可以解禁?

Hana 三首全入  真係肥何最愛
冇小巧
boy4dudes 發表於 2018-11-26 05:24

根本最女已經知道賽果。如果Hins/柏豪攞最男,即係代表Hana同開過N場紅館同攞過男金的一綫男歌手同level. 可以為Hana入紙紅館造勢。

點解明年可以解禁?
lu12 發表於 2018-11-26 09:20

通常ban兩年,19年6月/7月解禁。問題係華納會唔會再派歌上勁歌。不過金堅紅館開完,上去都無用。

根本最女已經知道賽果。如果Hins/柏豪攞最男,即係代表Hana同開過N場紅館同攞過男金的一綫男歌手同level.  ...
Ching2015 發表於 2018-11-26 09:24

如果楊千嬅唔來,情況變成  最受歡迎男歌星獎:張敬軒或周柏豪
  最受歡迎女歌星獎:hana
  金曲金獎:男人背後或天才兒童1985
  最佳演繹女歌星獎:泳兒
  最佳演繹男歌星獎:胡鴻鈞

通常ban兩年,19年6月/7月解禁。問題係華納會唔會再派歌上勁歌。不過金堅紅館開完,上去都無用。 ...
Ching2015 發表於 2018-11-26 09:27

有咁噶講法?點解林峯仲未解封

有咁噶講法?點解林峯仲未解封
阿mark 發表於 2018-11-26 09:32

林峰已經約滿英皇,上左大陸發展,唔需要tvb宣傳,應該係佢自己唔上tvb.
其實我睇大陸劇成日見到峰少。而家就算廣東省都少左好多人睇tvb, 真係唔需要上去宣傳。

到最後,最受歡迎女歌星係容祖兒,金曲金獎係心之科學,Hana位都無得企

林峰已經約滿英皇,上左大陸發展,唔需要tvb宣傳,應該係佢自己唔上tvb.
其實我睇大陸劇成日見到峰少。而 ...
Ching2015 發表於 2018-11-26 09:36

明明flop到無朋友

年尾勁歌廿大
張敬軒3
hana3
楊千嬅2.5
周柏豪2.5
吳若希2
鄭俊弘2
胡鴻鈞2
洪卓立1
鍾舒漫1
jw1
已經唔夠 ...
lu12 發表於 2018-11-25 23:18

hins最多兩首,14-16都係兩隻
楊千嬅根本都唔CARE勁歌啦,FREE返出來
周柏豪扣埋隻合唱歌
其他無異議
咁樣多返4個
釗峰應該有(寰亞QUOTA坐底應該有兩個,我當俾埋顏卓靈)
仲有一個俾坤哥,一個俾大塊田

hins最多兩首,14-16都係兩隻
楊千嬅根本都唔CARE勁歌啦,FREE返出來
周柏豪扣埋隻合唱歌
其他無異議
咁 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-26 12:02

鄧小巧not顏卓靈  畀顏卓靈同畀伍富橋無區別

既然恢復頒男女歌手,咁不如頒翻十大啦,就算多幾個其他豬肉獎都冇所謂啊

到最後,最受歡迎女歌星係容祖兒,金曲金獎係心之科學,Hana位都無得企
1d14 發表於 2018-11-26 09:37

同意. 跟據英皇和TVB關係, 除非祖祖唔俾面不出席,否則結果一定是祖祖女金, 心之科學金曲金.

簽名被屏蔽

年尾廿大
Hana 3
胡鴻鈞 2
周柏豪 2
吳若希 2
鄭俊弘 2
譚嘉儀 1
張敬軒 2
泳兒 1
洪卓立1
JW 1
吳業坤 1

...
iamsingingwong 發表於 2018-11-26 22:42

我覺得Hana都係得2唔會3

簽名被屏蔽

星夢一定揾個做big winner, Hana 最大機會,第二回已自己友大勝最離譜
iamsingingwong 發表於 2018-11-26 23:11

我一早話最女係造比Hana.

based on 上年廿大的分佈 + 再用兩次優秀選去揀
==星夢10隻==
周柏豪X2 / HANAX2 / 吳若希X2 / 胡鴻鈞X2  / 鄭俊弘X1   / 譚嘉儀X1

==蛋公司5隻==
HINSX2 / 洪卓立X1 /  許靖韻X1 / 吳浩康X1 (鍾舒漫繼續拎跳唱、曾樂彤拎新人)

==其他公司5隻==
Sunny Idea- JW 、關楚耀
星娛樂 - 坤哥
寰亞X2 釗峰 (寰亞,因為cas今年無組合拎,應該會多一隻歌的QUOTA,可能係小巧/顏卓靈)

==星夢10隻==
周柏豪X2 / HANAX2 / 吳若希X2 / 胡鴻鈞X2  / ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-27 17:01

星娛樂系咪漏左 大塊田 ?

==星夢10隻==
周柏豪X2 / HANAX2 / 吳若希X2 / 胡鴻鈞X2  / ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-27 17:01

鍾舒漫地位仲低過許靖韻?另外美泳有一首歌,出席應該都有20大咯~唉,另外林欣彤如果仲有得候選兼出席,應該都有20大

最受歡迎男歌星獎:張敬軒
最受歡迎女歌星獎:楊千嬅
金曲金獎:背後女人
最佳演繹女歌星 HANA
最佳演繹 ...
lu12 發表於 2018-11-25 23:11

Plan A: 千千最女 + 天才兒童1985 金曲金
Plan B: JY最女 + 背後女人 金曲金
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

星娛樂系咪漏左 大塊田 ?
chris 發表於 2018-11-27 17:06

因為諗深一層
阿田因為宣傳自己個節目先上優秀選
節目其實都完啦,到時仲去總選為乜?
況且星娛樂都係得坤哥一定有得拎
所以估俾關楚耀,肯陪坐

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

泳兒點會無廿大?泳兒係100%有廿大只要出席。而以往一定有一位歌手拎最多廿大,不會位位都2首,hana應可 ...
iamsingingwong 發表於 2018-11-27 23:19

泳兒年尾好似冇晒聲氣咁
我有啲覺得佢上年拎唔到最女(演繹果個,雖然都只係豬肉一個)
感覺佢今年想唔黎

泳兒年尾好似冇晒聲氣咁
感覺佢今年想唔黎 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-28 08:53

但佢今年真係好hea咯,不過其實好似佢14-15年都係得一首新歌

泳兒年尾好似冇晒聲氣咁
感覺佢今年想唔黎 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-28 08:53

靚泳越做越hea,冇計啦,四不像嗰年算有聲氣但最後四台成績慘淡。。。冇可能再爆到上黎

靚泳越做越hea,冇計啦,四不像嗰年算有聲氣但最後四台成績慘淡。。。冇可能再爆到上黎 ...
stephybest 發表於 2018-11-28 09:11

可能連續兩隻原創碟都慘敗,英皇又hea佢啦,宜家捧翻鍾舒漫