返回列表 發帖
其實是咪2012年已經錄哂d歌....

onceuponatime 發表於 2018-11-16 00:49

《可一可再》係今年錄嘅,其他好似都係好耐之前已經完成?

《可一可再》係今年錄嘅,其他好似都係好耐之前已經完成?
1d14 發表於 2018-11-16 01:05
我們萬歲、破壞王好似今年錄的
任我行 失憶蝴蝶

話說之前好似話會有幾首純音樂
去咗邊

Eason真係太有心 2012年出品都唔可以嘥晒 唔似某d歌手為左所謂d完整性曲風搭配問題 就咁戥左兩首歌 太浪費

我們萬歲世界級
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 16
1. 致旅途中的我 2. You Don't Know Me 3. 很久不見

呢隻碟真係唔買唔得 真係好正 I LOVE EASON

我們萬歲、破壞王好似今年錄的
remus 發表於 2018-11-16 01:54

龍舌蘭交歌甘遲
都係今年錄的

龍舌蘭交歌甘遲
都係今年錄的
chb23 發表於 2018-11-17 01:17
我一時唔記得咋
任我行 失憶蝴蝶

今年佢真係值男金
同年資無關
John 發表於 2018-11-15 22:06

組合金喎
如果我擁有海

1張專輯,6年沉澱。。。難得係Eason and the Duo Band
掛住Ellen

1張專輯,6年沉澱。。。難得係Eason and the Duo Band
掛住Ellen
chw008 發表於 2018-11-18 01:33 PM

因為Ellen所以可一不可再
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73*
Pretty Crazy coming soon

剩係一首海裡睡人
呢隻碟已經要買10隻

龍舌蘭聽日有得聽啦 MV都係聽日出
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

文案好正 祈待龍舌蘭
love wins!

01. 8:15 p.m. (Intro)
02. 破壞王
03. 海裡睡人
04. 漸漸
05. Devotion (Interlude)
06. 敬菸
07. 蠢
08. 瘋狂的朋友
09. Unity (Interlude)
10. Run
11. 龍舌蘭
12. 我們萬歲
13. Originality (Interlude)
14. 與你常在
15. 可一可再

From Apple Music

02. 破壞王
03. 海裡睡人
04. 漸漸
06. 敬菸
07. 蠢
08.  ...
kingsfacheung 發表於 2018-11-19 20:10

正真係有純音樂

02. 破壞王
03. 海裡睡人
04. 漸漸
06. 敬菸
07. 蠢
08.  ...
kingsfacheung 發表於 2018-11-19 20:10

嚴重懷疑track 1係duo同love is live個開場音樂
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 16
1.麥浚龍 - 寂寞就如 (1 Week No.1)
2.陳輝陽 / 女聲合唱 - 終身美麗
3.Dusty Bottle - You Don't Know Me

嚴重懷疑track 1係duo同love is live個開場音樂
JayantL 發表於 2018-11-19 21:11

Why not?個feel好match(咪姐係今天等我來intro?)
華語天皇陳奕迅
2016-2018 Spotify香港點擊率第一
讓我留在你身邊-2017年台灣kkbox播放次數no.1

HINZ TOP 20 Week 16
01 You Don’t Know Me - Dusty Bottle
02 想突然 - 陳凱詠
03 光 - 盧凱彤

Apple Music 得5首歌都攞專輯榜第一
華語天皇陳奕迅

近年最有誠意嘅專輯

hinz 發表於 2018-11-20 14:58

三個CD封面?!

三個CD封面?!
hehehaha 發表於 2018-11-22 04:25

首2張相:預訂禮物

CD封面應該得一個
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

個封面比想像中hea
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

之前講過話封面張相可以換,好想知出黎包裝會係點

有冇人買碟抽中放影會?
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

封面比想像中簡單 仲以為佢會放啲budget 係包裝

華語天皇陳奕迅

其實是咪2012年已經錄哂d歌....

onceuponatime 發表於 2018-11-16 00:49

2012年3首2013年多5首
2018年錄埋淨低嘅3首

最新消息: eason and the duo band《L.O.V.E.》專輯推出日期更改為12月21日。

source - cdwarehouse facebook

最新消息: eason and the duo band《L.O.V.E.》專輯推出日期更改為12月21日。

source - cdwarehouse faceb ...
KLY 發表於 2018-12-10 14:57

知唔知點解要延遲呀?
任我行 失憶蝴蝶

知唔知點解要延遲呀?
remus 發表於 2018-12-10 15:12

同張敬軒正面交鋒囉
華語天后容祖兒!!!
唯一橫掃四台所有女歌手獎 / 奪獎最多女歌手 / 破紀錄18場紅館四面台
真正天后 - 獎項人氣票房實力兼備

知唔知點解要延遲呀?
remus 發表於 2018-12-10 15:12

唔知網上會唔會延遲
Jayant Music Chart 2019 Week 16
3.Dusty Bottle - You Don't Know Me

唔知網上會唔會延遲
JayantL 發表於 2018-12-10 16:03

見iTunes改左做14號

讓路比the album? 定同軒battle?
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

Umwebzine話數碼平台照樣12/12上架

真係想同軒仔正面交鋒

有得聽未
定中午12點先有?

有得聽未
定中午12點先有?
JayantL 發表於 2018-12-12 00:04

Spotify 未有

Spotify 未有
Kennychan324 發表於 2018-12-12 00:06

kkbox joox 大陸搵過曬都未有

kkbox joox 大陸搵過曬都未有
JayantL 發表於 2018-12-12 00:06

我見到大陸音樂平台已經有得聽

原來呢張專輯有15個封面
(來自Made in Hong Kong)
任我行 失憶蝴蝶

我見到大陸音樂平台已經有得聽
小伙子. 發表於 2018-12-12 00:21

邊度?唔係中午12點咩?

JayantL 發表於 2018-11-19 21:11

個intro係Duo開場個倒數

邊度?唔係中午12點咩?
eason 發表於 2018-12-12 00:35

Kkbox上左啦

其實去apple music聽唔得咩
聽完好唔廣東碟囉
雖然都正
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73*
Pretty Crazy coming soon

相比之下《我們萬歲》冇左Live果種神緒
啲間場好正,唔係純音樂行貨就過咗,仲要有歌詞,
成隻碟好統一,最想俾個讚俾王雙駿

相比之下《我們萬歲》冇左Live果種神緒
啲間場好正,唔係純音樂行貨就過咗,仲要有歌詞,
成隻碟好統一,最 ...
johnny0113 發表於 2018-12-12 13:52

我都覺 同埋龍舌蘭都係LIVE正過CD VER
今日終於可以一隻碟咁重複去聽,成個flow好順!
蠢 係老細我撇先個類市井feel 但正好多 好鍾意

我都覺 同埋龍舌蘭都係LIVE正過CD VER
今日終於可以一隻碟咁重複去聽,成個flow好順!
蠢 係老細我撇先個 ...
eason 發表於 2018-12-12 14:36

同意
我最鍾意始終都係 蠢
我們萬歲 同 龍舌蘭 都係俾live version比下去得好犀利