返回列表 發帖
唔計英文 10隻歌
用單曲派法 一年三隻
可以連攞三年男金
JayantL 發表於 2018-11-15 22:47

Eason想:當年我個至尊歌獎座都漏左係會展唔記得攞,要咁多男金做咩,讓畀後輩好過
BTW 今次係Eason近年做得最好嘅碟,把聲清返好多,有返初心唔係得商業味

仲有,點解樓上幾位咁憎張敬軒,佢得罪你咩,只係因為D獎?
Fans們好心啦,都攞獎咁多年,Eason都唔想爭,你地就唔好再為呢D嘢操心,張學友碟做得再好都唔會話要男金。

eason的確好有心
但張敬軒碟都未出, 就話人哋求其出, 你份人都幾風趣
721AXA 發表於 2018-11-15 23:00

請各位臣迷唔好唔記得,呢張專輯好多歌都係張敬軒嘅studio錄,因為咁先可以咁靚聲,句句有骨都幾好笑

唔去張敬軒個錄音室錄咪去第二個地方錄囉
講到呢個世界好似得張敬軒一個錄音室咁
張敬軒啲fans 唔係咁打 ...
timc524 發表於 2018-11-15 23:06

我從來無話呢個世界無其他studio,但呢個studio出名行內最靚聲係事實,而且咁講只係叫你唔好句句係度攻擊人,起碼人地都算係專輯有份貢獻。
況且,人地Eason都唔需要獎項加持,好心學吓學友fans咁專注聽好音樂好過,張敬軒同陳奕迅既係兩個年代,陳奕迅都高軒仔好多班,軒仔呢刻仍需要獎但Eason已經唔需要。

認同
未聽CD version已經覺得啲歌寫得幾好
成件事好統一好有heart
好過逐首派單曲
然後求其搵個人編哂全部 ...
hehehaha 發表於 2018-11-15 22:23

呢D歌手真係好唔要得,無concept就唔好扮有啦,睇吓Eason幾勁

其實是咪2012年已經錄哂d歌....

onceuponatime 發表於 2018-11-16 00:49

《可一可再》係今年錄嘅,其他好似都係好耐之前已經完成?