返回列表 發帖

身體語言 - Dear Jane Feat. Miss Janni

單選投票, 共有 64 人參與投票
81.25% (52)
7.81% (5)
0.00% (0)
1.56% (1)
9.38% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 2/11/2018

作曲:Howie@Dear Jane
填詞:Howie@Dear Jane / 鄭敏
編曲:Dear Jane / David & Antoine@The Lost Boys Production
監製:Howie@Dear Jane / 關禮琛 / Tim@Dear Jane

就這樣吧就這樣刪去這相差
就這樣吧就這樣捉緊你好嗎

也許一些心態說不透
也許不懂感覺說出口
也許講一千句也不夠
假若不夠

就用我的指尖取替說話
就在你的空間畫一幅畫
你獨有的畫
乍現裡的一剎落霞我未願停下

就像要將深海一秒瀉下
就讓你的呼吸窒息好嗎
告別那虛假
去用你身體作語言說浪漫情話
別吝嗇優雅

別說話吧別說話只感覺好嗎
就靠近吧若靠近多些更優雅

究竟彼此怎去再親厚
要擋幾多苦劫也牽手
要講講一億句也不夠
假若不夠

就用我的指尖取替說話
就在你的空間畫一幅畫
你獨有的畫

就像要將深海一秒瀉下
就讓你的呼吸窒息好嗎
告別那虛假
去用你身體作語言說浪漫情話
別吝嗇優雅

Hey baby boy I’m so into you
Nothing in this world I wouldn't do for you
Like run the extra mile to get through to you
And if you're feeling low I got the cure for you

And after all this time I still
Stutter on my words no chill
So come with me I’ve got a place for two
We don’t have to speak, let me show you how I feel

就用我的指尖取替說話
就在你的空間畫一幅畫
你獨有的畫

就用我的衣衫緊抱你吧
就讓每刻鬆緊亦一體嗎
以脈搏喧嘩
我共你天光到落霞浸沒盡情吧
沒什麼可怕

秒投5分

好正 電音得黎又唔會走晒樣 都仲有自己既style
今年幾首歌令我有興趣睇佢地出年個show

今年幾隻歌都聽得出佢哋仲有唔少貨
下首係唔係三部曲K歌?
btw tim好型仔

好正 電音得黎又唔會走晒樣 都仲有自己既style
今年幾首歌令我有興趣睇佢地出年個show  ...
masterdragon 發表於 2018-11-17 12:11

冇錯,今年嘅歌全部都好佢哋style,好fresh,唔似以前見到7字歌名已經覺得悶
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

太pop嘅Dear Jane 聽得太多 呢類歌變得好新鮮好正
「微笑之中 接受還未有 答案。」

佢地玩電音溝搖滾/pop玩得好麻麻
The Chainsmokers 咁款
寧願聽台灣早幾年出道隊flux 一樣咁玩但精彩好多

好正

有D Style
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

同深化危機一樣咁正
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

首歌好好un

首歌好好un
HOTMAN 發表於 2018-11-18 21:19

好耐無比5 fun DJ
今年幾ok

MV好靚
Tim老左好多但依然好丁
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

想睇佢地出年演唱會
今年佢地啲歌都幾唔錯

簽名被屏蔽

叫TIM 都會俾5 分。。

好想聽TIMMY BB 唱呀。

評分人數

叫TIM 都會俾5 分。。

好想聽TIMMY BB 唱呀。
kk8733 發表於 2018-11-18 23:26

如果我唱呢?

評分人數

如果我唱呢?
hehehaha 發表於 2018-11-19 00:55

你要面對面唱俾我聽。。我先會評分。。

評分人數

好想同Tim哥哥瘋狂講身體語言,5分

段 RAP 畫蛇添足
中間整段純 MUSIC BREAK 會好 D

呢隻高汁
仲要唔用陳詠謙d 爛詞
一定5 fun
【This is MC】澳門見

個mv係key上去定真係去日本拍
叱咤唯一大滿貫女歌手

段 RAP 畫蛇添足
中間整段純 MUSIC BREAK 會好 D
hissorhk 發表於 2018-11-19 19:44

我都覺, 本身好好聽, 段rap完全9唔搭8
叱咤唯一大滿貫女歌手

好想同Tim哥哥瘋狂講身體語言,5分
kio0909 發表於 2018-11-19 19:43

個個想食左TIM。。你地留番TIMMY BB 俾我。。

佢好似肥左。。瘦番些更加正。。

評分人數

個mv係key上去定真係去日本拍
kaytse 發表於 2018-11-20 12:03

真.日本
Infinity & Eternity

首歌聽落冇咩層次 寡過前2 plug 好多
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

一見到歌名我就諗起:讓我眨眨眼 飄飄然~ + 傅穎濕身mv

1分吧 我都係中意深化危機多d
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

2:09 Tim 比人撞好QQ

我諗呢首係我最愛嘅Dear Jane 嘅歌
5分

一開始覺得段rap好格格不入,聽耐左就覺得幾好,冇咁單調  5分