返回列表 發帖
集體回憶既野無得講
唔計古惑仔
佢d歌唔係大hit但真係好多都好高質
KLY 發表於 2019-1-28 12:52

陳光榮嘅功勞,其實鄭伊健唱功都唔會太差,羅文收得佢做徒弟,證明佢都系有唱歌天賦

陳光榮嘅功勞,其實鄭伊健唱功都唔會太差,羅文收得佢做徒弟,證明佢都系有唱歌天賦 ...
乐坛风云 發表於 2019-1-28 13:52

周柏豪

黑色位陰d陰d放單丁

鄭伊健優先飛有無人收到?

留名等睇rundown

有唱數碼暴龍

有唱數碼暴龍
o趙西瓜 發表於 2019-2-24 23:46

終於唱

舞台設計都幾似Let's begin LOL

有遇怪魔我即刻變大個  
Infinity & Eternity

最surprise係有唱 迷戀!
仲唱左好多舊歌 - 愛難留,愛情盛放的季節,看天的日子,情是這樣美

大概2040~2257,時間有點短,如果請兩個嘉賓唱多幾首,湊夠2320結束就完美啦!落黎握手都幾多下,特別照顧歌迷會區域,去咗綠黃小舞台好幾次,仲有就係希望大屏幕可以打上歌詞字幕,大合唱會更有feel,大屏幕可以再吊高一d,甘樣山頂觀眾視野會開闊好多

微博睇到嘅rundown鄭伊健2019演唱會rundown

1) 甘心替代你
2) 一個為你甘去蹈火海的人
3) 仍能情深愛上
4) 直至消失天與地
5) 誰可情深如我
6) 野森林
7) 蒸發眼淚
8) 極速
9)快相
10)shine
11)22098 全城效應
12) 啲字真係好朦朧 叫主辦典睇?
13) 廿世紀的戀人們/看天的日子
14) 啲字大隻啲得唔得㗎?主辦睇唔到呀
15) 愛難留
16) 愛情盛放的季節/情是這樣美/打開你未來
17) 有冇搞錯呀?隻隻字都咁細
18) 一生愛你一個
19) 機械
20) 情路狂奔2011
21) 一起飛
22) beautiful day
23) 興波作浪
24) 友情歲月
25) 同一秒
26) 發現
27)DLLM 邊個印嗰張嘢? 矇到呢
28) 迷戀
29) 吻感
30)感激我遇見
31) 我的歌
32) 自動勝利
33) 心照
34) 有你便有我
35) together
36) for u and me
37) 最後一隻唔講呀睇唔到呀

今晚無左for u&me
唱together時話最後一首想大家開心咁離場
但無開大燈+廣播
最後叫到second encore動地驚天愛戀過
但都係唔夠11點完

睇oscar幾條ig片 好L難聽
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

尋晚多咗只會因你唱

今晚encore一對對

睇咗今晚 搭正十一點收工

原來天花板嘅大熒幕喺可以吊下來當舞台黎用咖,點解前面三場都冇咁做,第四場先有

原來天花板嘅大熒幕喺可以吊下來當舞台黎用咖,點解前面三場都冇咁做,第四場先有 ...
lightupmylight 發表於 2019-2-28 08:02

睇翻工作人員ig
似係搞到琴日先用得到個機關

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有冇人錄影呀

簽名被屏蔽

港真,鄭伊健嘅號召力分分鐘勁過老鼠安,兩者都喺同時代嘅歌手。不過鄭伊健好似都十幾年冇出過新專輯 ...
乐坛风云 發表於 2019-1-28 11:22

冇十幾年,十年姐

簽名被屏蔽

鄭伊健假假地係第五個天王,唔係簽左俾英皇雪幾年可能有第二春
iamsingingwong 發表於 2019-3-2 20:43

04年《心照》推出嘅時候,可能伊麵心裡面想再戰樂壇,只可惜當時人氣已經唔掂。

簽名被屏蔽

舞台設計都幾似Let's begin LOL
721AXA 發表於 2019-2-24 23:57

都係朱祖兒設計

都係朱祖兒設計
joshua 發表於 2019-3-2 22:56

其實有冇人知點解朱祖兒多數設計個台都同觀眾席有條罅冇得握手?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Discover好似銷量不錯喎,點解後勁不繼?
iamsingingwong 發表於 2019-3-2 22:25

主要受雙琪戀負面新聞影響直插谷底。

其實有冇人知點解朱祖兒多數設計個台都同觀眾席有條罅冇得握手?
misterben111 發表於 2019-3-4 01:39

今次個臺可以握手噶,千嬅個就冇得握手,就算千嬅行到小舞台都冇同觀眾握手

主要受雙琪戀負面新聞影響直插谷底。
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-4 07:32

奪麵雙琪係極速隻碟果陣喎

簽名被屏蔽

99年事影響到04年?
iamsingingwong 發表於 2019-3-4 15:32

其實98年開完紅館之後已經開始下滑,99奪麵更加跌到谷底,之後又俾英皇雪幾年,04年出翻嚟好似玩票性質咁,之後好似簽BMA,又一直hea

簽名被屏蔽

回復 84# iamsingingwong

04 SonyBMG  05之後先轉BMA

簽名被屏蔽

其實98年開完紅館之後已經開始下滑,99奪麵更加跌到谷底,之後又俾英皇雪幾年,04年出翻嚟好似玩票性質 ...
阿mark 發表於 2019-3-4 19:01

但09,11,12四年內開咗三次紅館show

知吾知英皇係一開始就雪佢?咩事雪佢?

知吾知英皇係一開始就雪佢?咩事雪佢?
筠筠 發表於 2019-3-4 21:44

聽聞好似係簽咗英皇,必須簽埋mani經紀人,但ekin唔肯換林珊珊,所以同英皇搞到有點唔愉快?貌似係甘

回復 87# 乐坛风云

可能行啱懷舊風,集體回憶

可以簽一年咁少?04年伊健精選我記得同gigi果張一樣好好賣
iamsingingwong 發表於 2019-3-4 20:23

唔奇怪啊,合約一隻碟都得啦,關家姐10年都係簽左星煥一年,點解又要拉埋gigi講

唔奇怪啊,合約一隻碟都得啦,關家姐10年都係簽左星煥一年,點解又要拉埋gigi講 ...
阿mark 發表於 2019-3-4 23:33

其實當時覺得ekin同埋Gigi喺幾有夫妻相咖

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

因ekin 同gigi係04年食老本出精選
果時ekin離開英皇出精選我記得好多人支持佢以為佢想再搏殺過 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-5 12:17

gigi仲係樂壇拼搏緊,點會係食老本啊,一年仲2-3隻碟

鄭伊健初出道嘅時候,陳光榮寫比佢嘅作品當時並不受歡迎,當時都仲係日本曲翻唱嘅時代

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽