返回列表 發帖
優先訂飛爆咗,有冇甘勁

唔通有美文做嘉賓
masterdragon 發表於 2018-12-10 19:49

應該都仲有春嬌,吖Sa,基仔,霆鋒

賣得可以吖,所有場次880已經少量,380也有三場少量,580一場少量

哇 開五場! 估佢唔到。
黃家正 發表於 2019-1-4 19:07

係六場,四面台,四面台。。。。都快趕上張敬軒楊千嬅個种級數

楊千嬅是11場種級數
小布丁 發表於 2019-1-4 22:04

計四面台都喺得七場

鄭伊健雖然喺頒獎禮唔係好受肯定,但佢嘅歌大部分都配合影視作品一齊,傳唱度都唔會好差,開到六場四面臺都好正常……

食足廿幾卅年老本都算勁
hlyung 發表於 2019-1-28 09:49

港真,鄭伊健嘅號召力分分鐘勁過老鼠安,兩者都喺同時代嘅歌手。不過鄭伊健好似都十幾年冇出過新專輯,仲可以開到六場四面臺,真系唔話得

集體回憶既野無得講
唔計古惑仔
佢d歌唔係大hit但真係好多都好高質
KLY 發表於 2019-1-28 12:52

陳光榮嘅功勞,其實鄭伊健唱功都唔會太差,羅文收得佢做徒弟,證明佢都系有唱歌天賦

黑色位陰d陰d放單丁

大概2040~2257,時間有點短,如果請兩個嘉賓唱多幾首,湊夠2320結束就完美啦!落黎握手都幾多下,特別照顧歌迷會區域,去咗綠黃小舞台好幾次,仲有就係希望大屏幕可以打上歌詞字幕,大合唱會更有feel,大屏幕可以再吊高一d,甘樣山頂觀眾視野會開闊好多

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

鄭伊健假假地係第五個天王,唔係簽左俾英皇雪幾年可能有第二春
iamsingingwong 發表於 2019-3-2 20:43

04年《心照》推出嘅時候,可能伊麵心裡面想再戰樂壇,只可惜當時人氣已經唔掂。

其實98年開完紅館之後已經開始下滑,99奪麵更加跌到谷底,之後又俾英皇雪幾年,04年出翻嚟好似玩票性質 ...
阿mark 發表於 2019-3-4 19:01

但09,11,12四年內開咗三次紅館show

知吾知英皇係一開始就雪佢?咩事雪佢?
筠筠 發表於 2019-3-4 21:44

聽聞好似係簽咗英皇,必須簽埋mani經紀人,但ekin唔肯換林珊珊,所以同英皇搞到有點唔愉快?貌似係甘

鄭伊健初出道嘅時候,陳光榮寫比佢嘅作品當時並不受歡迎,當時都仲係日本曲翻唱嘅時代