返回列表 發帖
個post好甜

BTW 幾期待

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

11首歌!

近兩隻碟D歌名都好吸引人去聽
班底係幾強既
hehe 發表於 2018-11-22 17:54

咁其實兩隻碟都達到佢出走嘅目的音樂自主又同唔同人合作
一路班底重要幾強
但出嚟效果硬係差少少

睇牙病人凳?

零鏗幻想緊邊個壓係佢上面?
cathay1996 發表於 2018-11-22 19:43

200磅以上重的欣宜
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

其实佢系唔系幻想自己系美千

美千当年转会都是同名大碟,然后第二年又红馆又最女
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

係佢出道以黎最靚既cover
J 死人
今次d 歌名好怪
希望高汁啦
【This is MC】澳門見

簽名被屏蔽

希望入面都有正相,封面已經j咗兩次

每一位聆聽這張專輯的人  每一首歌的故事都與你們有關
"許廷鏗放下自己的行程,嘗試了解不同角色"
唔怪得文案同歌名咁多個一字

1. 句話
2. 停半分鐘聽闋歌
6. 最後對北極熊
11. 再講句話

唔怪得文 ...
hehehaha 發表於 2018-11-23 06:24

師兄你真係好幽默 hahahahha

對腳好長

Btw, d 歌好似幾唔錯

咁其實兩隻碟都達到佢出走嘅目的音樂自主又同唔同人合作
一路班底重要幾強
但出嚟效果硬係差少少 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-11-22 20:39

出走根本唔適合佢,佢都係適合唱星夢歌

出走根本唔適合佢,佢都係適合唱星夢歌
阿mark 發表於 2018-11-23 08:14

你呢句說話係對任何歌手最強的擊敗說話

癡線,華納幫佢出11隻歌嘅碟
叫周柏豪情何以堪
Btw: 好_想大大力咁_佢
Lewis 發表於 2018-11-23 07:56

係 Alfred vs StarzPeople 嘅 budget,唔關華納事
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

你呢句說話係對任何歌手最強的擊敗說話
samsam 發表於 2018-11-23 08:40

你有得佢啦 ... TVB有TVB睇野嘅角度
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Looking forward to it!!!

我講左好多次,佢喺邊間公司,都係會做呢種歌
我諗如果全香港嘅公司聯手 ban 佢自資製作,佢就會轉獨立發行

華納同星夢嘅分別,係喺發行同宣傳上面,而唔係喺歌度

今年林一峰幫零鏗做體操, 希望零鏗會同/再次同以下唱作歌手合作: 黃耀明, 藍奕邦, 林二汶, 何韻詩, 蔡一傑, 張敬軒, 胡鴻鈞, 吳彤

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

今年林一峰幫零鏗做體操, 希望零鏗會同/再次同以下唱作歌手合作: 黃耀明, 藍奕邦, 林二汶, 何韻詩, 蔡一傑, ...
boy4dudes 發表於 2018-11-23 13:08

仲有鍾一憲
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

簽名被屏蔽

好好j喎
支持牙醫
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

簽名被屏蔽

有啲期待嗰三首好長歌名嘅歌
邪惡博士與花輪同學
最後一對北極熊
又笨掘又自大的人,即刻消失
唔知會係點樣嘅曲風呢?

btw笨掘定笨拙呀
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

懷疑一句話係intro,再講一句話係outro,實質九首歌

今年林一峰幫零鏗做體操, 希望零鏗會同/再次同以下唱作歌手合作: 黃耀明, 藍奕邦, 林二汶, 何韻詩, 蔡一傑, 張敬軒...
boy4dudes 發表於 2018-11-23 13:08
仲有蔡梓銘

唔怪得文 ...

諗起有位前輩出隻碟叫ONE

Frankiekiekie 發表於 2018-11-23 20:34

咁前輩個名真係有個一字呀嘛做咩啫

唔怪得文 ...

了解不同角色。。即係咩角色都試下做。。

有啲期待嗰三首好長歌名嘅歌
邪惡博士與花輪同學
最後一對北極熊
又笨掘又自大的人,即刻消失
唔 ...
JasonKong 發表於 2018-11-23 19:08

又笨掘又自大的人,即刻消失呢個歌名…………好似係膠歌咁
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

乜呢度咁多人睇MAP呢啲外國嘢?我以為多數人睇日本戲?lol
許廷鏗今年啲歌其實ok,不過曝光率好似比較低,而且有陳奕迅張敬軒都冇乜人留意佢。

Frankiekiekie 發表於 2018-11-23 20:34

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

乜呢度咁多人睇MAP呢啲外國嘢?我以為多數人睇日本戲?lol
許廷鏗今年啲歌其實ok,不過曝光率好似比較低, ...
Serendipity 發表於 2018-11-24 02:39

許廷鏗曝光率都唔算低啦,成日去校園騷啵,吸下年輕歌迷好過啃老既

咁前輩個名真係有個一字呀嘛做咩啫
hehehaha 發表於 2018-11-23 20:41

重心諗係咪member都好鍾意宣示主權
但唔記得Aga都有隻碟係ONE

封面十分有創意,特別雙腳曲起,意念不錯。
暫時幾首派台歌都好鐘意,最喜歡恐佈情人,其次是停半分鐘聽一関歌。

簽名被屏蔽

點解Alfred 係 ig係寫27號出嘅
咁究竟隻碟係27定29出架?

點解Alfred 係 ig係寫27號出嘅
咁究竟隻碟係27定29出架?
Alanalan 發表於 2018-11-25 11:15

唔知會唔會係 itunes 27,實體 29
Warner 應該係最準確嗰個 source,但到今日都仲未出 post on 隻碟

唔知會唔會係 itunes 27,實體 29
Warner 應該係最準確嗰個 source,但到今日都仲未出 post on 隻碟 ...
Bluejays 發表於 2018-11-25 15:15

WARNER員工話星期三既

WARNER員工話星期三既
艾石仔 發表於 2018-11-25 15:17

仲 high,生個 28 出嚟

Alfred 喺 Warner嘅經理人 剛出 post,佢就話 27
有冇發行部嘅 post,可以統一佢?
係咪凌晨出 itunes 就叫 27?

So far .... 歌手、監製統籌、經理人 post 就話 27

發生咩事 屏蔽咗咁多個回復?

封面十分有創意,特別雙腳曲起,意念不錯。
暫時幾首派台歌都好鐘意,最喜歡恐佈情人,其次是停半分鐘聽一 ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-11-25 02:55

我都最鍾意恐怖情人
CM冇人鍾意