返回列表 發帖

叱咤風雲2018.我們的歌托邦 (I)

本主題集中討論叱咤903播放率最後走勢及頒獎典盛前相關新聞資訊。
其他有關四台流行榜非本版討論重點。

官方網站:http://www.my903.com/903openbox/USCA2018/
叱咤投票網址︰http://bit.ly/2DC5354
投票日期︰
● 11月26日至30日
投選叱咤樂壇我最喜愛的男、女歌手及組合最後5強
● 12月3日至7日
投選叱咤樂壇我最喜愛的男、女歌手及組合
● 12月10日至14日
投選叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後10強
● 12月17日至21日
投選叱咤樂壇我最喜愛的歌曲最後5強

本版版規適用於本主題,請各會員先自己瀏覽本版版規再使用本版,亦請各會員自重及尊重他人及本論壇。
請不要將貼自己的預測得獎名單,除非有詳細見解包含在內,亦不接受任何發表純粹支持式言論而無任何事實理據論點。
如有任何罵戰/OT/回到過去,一律扣分或作更嚴厲處分,不作警告。
多謝合作!

Gin Lee今星期係咪又再3+3
Wonders Music Recommendation 2018 Week 49
01 To Whom / Supper Moment/Survive Said The Prophet 02 揮揮手 / 王灝兒 03 身體語言 / Dear Jane

小巧《重陽》又上唔倒榜

似乎女銅鎖定了是Aga
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

All in 投Ellen 推到佢入最後五強
點都係最後一次 唔會再有

最後5強 投左Hins Mag SM
想問係咪星期五12點後就會公布?

最後5強 投左Hins Mag SM
想問係咪星期五12點後就會公布?
kelvinho726 發表於 2018-11-26 12:30

星期五mark實叱咤樂壇啦
Wonders Music Recommendation 2018 Week 49
01 To Whom / Supper Moment/Survive Said The Prophet 02 揮揮手 / 王灝兒 03 身體語言 / Dear Jane

Voted sammi eason rb

組合冇eason & duo band

想聽吓速報再投票
想知古天樂入唔入到八強
冇嘅先投麥浚龍

釗峰再有新歌
唔知佢玩唔玩生力軍呢?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

想聽吓速報再投票
想知有冇人投古天樂
冇嘅先投麥浚龍

釗峰再有新歌
唔 ...
liebe 發表於 2018-11-26 12:34

佢係ig話左唔會

最喜愛系列想投:陳奕迅×楊千嬅×RB(我是一個樂壇老歌迷)

全角度投鏗!零鏗+aga+rb!入到五強當贏。反正結果多數都係eason/hin+kay+sm

以前my903.com只係用電話登入
而家用email已經唔記得用邊個email登記my903.com
係咪唔想我投

投左我個榜一係金一係銀嘅單位
難分真~與假~~
Music Awards 完整得獎名單
Music Picks Week 49 (08/12)
1. 大不了一代 - Nowhere Boys  2. 荷光 - Robynn & Kendy  3. 幻覺湖 - 林一峰

而家用email已經唔記得用邊個email登記my903.com
係咪唔想我投 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-11-26 12:51

Same

係咪唔想我投 ...
Frankiekiekie 發表於 26/11/2018 12:51
有無咁多個email
難分真~與假~~
1. 大不了一代 - Nowhere Boys  2. 荷光 - Robynn & Kendy  3. 幻覺湖 - 林一峰

睇番呢段教學整過個好快既

kelvinho726 發表於 26/11/2018 12:53
但係如果個電話no用左都係無用
難分真~與假~~

係咪唔想我投 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-11-26 12:51

我都係 我諗好多舊選民都會遇到呢個情況 要再申請過

為乜要咁轉?係咪堵截偽毒舊太空卡?

kelvinho726 發表於 2018-11-26 12:53

之前登記過嘅電話號碼 而又唔記得email acc 係冇得再次登記

能否成功堵截太空卡呢 好好奇

想煎煎1月1上台唱歌,希望風魔快D熱播!(當然侘寂今個星期繼續3+3又唔拘~)

為乜要咁轉?係咪堵截偽毒舊太空卡? ...
liebe 發表於 2018-11-26 12:59

偽毒今年真係可以白果 一年flop過一年

有無咁多個email
kwanie 發表於 2018-11-26 12:53

我gmail,outlook,hotmail(重要唔止一個),yahoo各自起碼有一個分別係carrer,銀行,旅遊完全唔同用途

睇返my903我好似用咗一個無用十幾年嘅email登記
要拎返個email password又用返第二個十幾年無用嘅email拎返
又要用sms入返第二個email先拎得返第一個email個password

只係打字我都覺得煩

想聽吓速報再投票
想知古天樂入唔入到八強
冇嘅先投麥浚龍

釗峰再有新歌 ...
liebe 發表於 2018-11-26 12:34

已投古天樂 +謝安琪+Mirror
希望古天樂入到啦

我gmail,outlook,hotmail(重要唔止一個),yahoo各自起碼有一個分別係carrer,銀行,旅遊完全唔同用途

睇返my903我好似用咗一個無用十幾年嘅email登記
要拎返個email password又用返第二個十幾年無用嘅email拎返
又要用sms入返第二個email先拎得返第一個email個password
Frankiekiekie 發表於 26/11/2018 13:03
一睇就知原本係用YAHOO 啦

我仲勁, MY903 係用YAHOO
聽ARCHIVE 係用GMAIL
個電話綁左落去YAHOO 個AC 度
要SD EMAIL 去比返個YAHOO EMAIL 佢叫佢甩左個電話NO
難分真~與假~~

但係如果個電話no用左都係無用
kwanie 發表於 2018-11-26 12:57

唉...搞左好耐先搵返個email同PW...

ANYWAYS 估五強仲估EASON & THE DUO BAND 嘅係咪無追過POST
難分真~與假~~

投咗俾陳奕迅/王嘉儀/RubberBand

老實講903好應該支持下Sophy呢類歌手
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

二月份有send 過881903會員合併事項,應該會同你講你用返邊個email ac登入
誰人在聽 誰人在唱
生於斯

為乜要咁轉?係咪堵截偽毒舊太空卡? ...
liebe 發表於 2018-11-26 12:59

應該係啦為咗打擊垃圾偽毒L用咗半粒鍾開返個ACC

投咗美Ju,美巧,RK今年最Buy呢三個單位嘅音樂作品
(淫Key啲歌我入埋落佢老細美Ju數)

一睇就知原本係用YAHOO 啦  

我仲勁, MY903 係用YAHOO
聽ARCHIVE 係用GMAIL
個電話綁左落去YAHOO  ...
kwanie 發表於 2018-11-26 13:07

應該全部人都有呢個情況一半人係my903老用戶一半係太空卡

明知聽903啲人都步入老年都唔predict呢個情況
你班傷台DJ睇到呢個Post唔該炒晒system嗰友

睇返 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-11-26 13:03

點解要搞咁多野嘅?我都係逐個email試撞出黎咋

已投古天樂
希望古天樂入到啦
myrichardac 發表於 2018-11-26 13:06

Me too  反正eason hins jason 入硬

但入左5強後會轉投其他人
My top favourite songs in 2016:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12341&pid=964517

點解要搞咁多野嘅?我都係逐個email試撞出黎咋
Crooks 發表於 2018-11-26 13:15

因為時代進步而家啲password又要英文字又要符號
yahoo個垃圾到填堆區都唔收嘅system
過一排又lock你acc叫你轉新password

而my903.com個長年唔update
今年睇落好似打擊太空卡去update
結果出晒事

已投jason ellen rb
希望後面兩個入到5強啦
冠軍歌 老少平安 - 周柏豪
亞軍歌 身體語言 - Dear Jane feat. Miss Janni
季軍歌 重陽 - 鄧小巧 [ week 49 ]

因為時代進步而家啲password又要英文字又要符號
yahoo個垃圾到填堆區都唔收嘅system
過一排又lock你acc ...
Frankiekiekie 發表於 26/11/2018 13:19
點打擊到呀
轉個新EMAIL 就用得啦喎
除非你唔記得原本個EMAIL 地址係乜啦
難分真~與假~~

點打擊到呀
轉個新EMAIL 就用得啦喎
除非你唔記得原本個EMAIL 地址係乜啦
kwanie 發表於 2018-11-26 13:25

都叫增加左佢地時間成本既 好似係
My top favourite songs in 2016:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12341&pid=964517

都叫增加左佢地時間成本既 好似係
kayzzz 發表於 2018-11-26 13:27

得返唔夠四日投真係留名睇美肥偽毒入唔到五強

偽毒今年真係可以白果 一年flop過一年
kelvinho726 發表於 2018-11-26 13:03

我投左 吳業坤 謝安琪 Rubberband

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

已投古天樂 +謝安琪+Mirror
希望古天樂入到啦
myrichardac 發表於 2018-11-26 13:06

其中一票都係投呢個組合

唔記得Email,好快咁登記多次

下星期先係堅投 今週投入圍先喇 大家加油

唔記得Email,好快咁登記多次
Nathan 發表於 2018-11-26 13:42

iPhone 會save 低 Pw
    所以兩個舊acc都用到。
    依家借朋友電話再開多個
    All in 古天樂 + Kay + DJ

個組合list擺到mirror咁先既

投煎煎,佢入到5強當贏

#張敬軒
#陳慧琳
#HotCha

尾兩個實唔入. 純粹為我最喜愛而投 :)

已投

美軒 KAY RB

軒、kay、SM
碟A 561* VS 碟B 544*

已投PakYu  Jojo  SM
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

今年睇落好似打擊太空卡去update
Frankiekiekie 發表於 2018-11-26 13:19

打擊太空卡都講咗好幾年由LLV入圍果年開始講起
903終於肯打開隻耳仔聽吓樂迷講嘢
講到尾都係好事嚟嘅

但擔心班偽毒太空卡L 同 某唱k唱片公司
會唔會由2月整合my903.com用戶時
已經出緊招 瘋狂認證返堆卡
為年尾投票鋪路

all in 一個男人古天樂
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨