返回列表 發帖
難得一遇都係 但因為係陳詠謙填詞 會有人夾硬想像首歌係sweet歌去話份詞寫得唔好  ...
nicholashin 發表於 2018-11-27 01:54

好嘔心呀佢地。。。唔識中文又要評價

• 【林夕力撐】加入女歌手爭獎混戰 GinLee搵朋友吹水減壓

很堅強嘅Gin Lee,撐住呀! ...
    JasOh103 發表於 2018-11-28 00:30

•     gin gin前幾日都係ig話唔開心

以前嘅謝安琪有主見 單刀直入咁批判
    而家嘅容祖兒謝安琪主力迎合大眾 連擦邊波都唔太談得上
    難免覺 ...
    nicholashin 發表於 2018-11-28 04:23

呢個訪問係講緊Kontinue

諗左一段時間,我覺得Old Kay個世界都係偏彩色。
    New Kay不停咁沉溺,世界佈滿黑白,
    一首還好,連續幾首都係咁真係有點難頂。

如果佢係keep住香女人、有夢要想咁樣,
    哪怕去政治,我諗我可以照單全收。

**** 本內容被作者隱藏 ****
    Bluejays 發表於 2018-11-28 17:39

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

發覺芝麻開門原來好hit

趣事一則
    尋日JW接受口水多過浪花訪問 講到佢出喜慶婚禮show唱唔到自己啲首本名曲 要唱其他人例如林奕匡啲 ...
    林仔 發表於 2018-12-1 11:08

佢既歌名普通到真係好難記 我都成日記唔到

以前嗰啲浮生六記J'adore傷仲永就怪得濟好難記 而家嗰啲就被人話普通得濟好難記  ...
    nicholashin 發表於 2018-12-1 17:37

很堅強易記d

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

kayzzz 發表於 2018-12-2 01:07

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

酒店同AGA一樣
    好聽叫強烈個人風格
    難聽就叫重覆/predictable
    JasOh103 發表於 2018-12-2 01:22

Kaykay好唔predictable

希望謝安琪下隻碟會飾演容祖兒

nicholashin 發表於 2018-12-2 10:33

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

睇住啲男金、女金、女銀粉喺度嘈,真係有啲羨慕
    我地呢啲,連望有個 男銀 都咁辛苦 ...
    Bluejays 發表於 2018-12-4 00:50

鏗鏗今年ap夠拎女金 可以考慮轉組

點解gin lee既歌咁好聽?搞到我都冇時間聽其他歌

十對情侶 有誰捱得下去
    有幾多人 能擋風急雨水

There Could Be A 100 People In The Room And 99 Don’t Believe In You

關於得寵的幸倪 請不用提

笑到訓唔著

Gin Lee 好似已經放棄咗對 IG 排版嘅堅持
    好失望
    唔支持佢了
    616.1314 發表於 2018-12-17 19:12

差一張就可以排番啦!

你教會我要高飛

某首歌好想俾十大
    某首歌好唔想飛出十大
    點算
    JasOh103 發表於 2018-12-18 00:46

飛走一個女人和浴室

寧願失獎亦不想失禮
    台下撐爆大馬 力竭聲嘶

去到了這地步心之太危險

有好多文未打 但凍到打唔到。。。。點算

問我初衷鏗鏘的答 不吞吐

唔準你笑祖祖
    佢讓個女金出黎 我哋kay媽先可以攬住個獎攬得咁開心

其實懷疑佢平時攬kaka ...
    JasOh103 發表於 2019-1-4 20:52

恨獎既女人真係可怕

且看我這點魯莽 會否帶我上到殿堂

飛的感覺未開始 就去搭uber

情人不愛你還不愛你 憑什麼否定你

係咪鬼上身呀你?有gin lee唔聽聽垃圾?
    hehehaha 發表於 2019-1-10 02:19

你話我成日聽既the album係垃圾?

對像太近似個個被你亦喜歡上
    我共你硬拼盡了力最後都是銀獎

OH MY TALENT

其實《哪裡只得我共你》真係完勝2018年嗰堆疑似電子音樂
    nicholashin 發表於 2019-1-10 22:04

比左十大

誰失戀 要受責備

有沒有足夠回憶 能編織成棉被

才直說你有男朋友 現在就要^走^~~

如果可跟你活多百二歲
    幸福得將老年的結局粉碎

度過生 度過死 才能離別你

條仔d戲好屎

條女幾好戲 入哂港女格
    kayzzz 發表於 2019-1-19 03:48

同陳偉霆一樣
    除左_ _冇其他用處

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

nicholashin 發表於 2019-1-19 14:25

唔夠5000牙

可能你同學夠5000分呢
    BTW edited
    nicholashin 發表於 2019-1-19 14:36

本帖隱藏的內容需要積分高於 4700 才可瀏覽

唔通is me?
    kayzzz 發表於 2019-1-19 15:59

本帖隱藏的內容需要積分高於 5009 才可瀏覽

matthew1990 發表於 2019-1-19 17:11

本帖隱藏的內容需要積分高於 5009 才可瀏覽

hehehaha 發表於 2019-1-19 18:15

心花正怒放

nicholashin 發表於 2019-1-19 18:31

本帖隱藏的內容需要積分高於 4700 才可瀏覽

又俾人屈唔係琪粉 又話鎅票

最好笑係叫人唔好上心 然後就長篇大論教其他人點投
    咁唔在 ...
    JasOh103 發表於 2019-1-20 15:40

到底我地係唔係琪粉

人間 日盡夜來什麼不變

我永遠愛你 但我未能 投降讓步答允

It’s been two years since I let you go

高質
    JasOh103 發表於 2019-1-23 13:02

今日重聽born this way 覺得佢用緊最恐怖既造型包裝 唱緊最善良既歌