返回列表 發帖
你都可以
其實呢d好似係住hall嘅同學必然dress code
kevinlai1621 發表於 2019-3-8 12:05

要求唔高 但條底線都去唔到咁低

我都住緊 Campus咁著接受到 出左個站點解可以照咁著

咁唔著好唔好
  出左大學範圍都咁著又真係頹左d
kevinlai1621 發表於 2019-3-8 12:16

如果body係操得好睇既又冇所謂丫

好掛住唱到歌嘅蔡卓妍
把爛聲究竟幾時先可以好返
jasonng 發表於 2019-3-8 14:39

呢排成日聽年年同Blooming 好正

Live in the Moment 真係好神

每次心煩既時候就聽一次 提自己活在當下
每次都可以鎮靜心神 感受生活
其實呢隻係咪佛教專輯黎架

很想坐上飛車
很想再不擔遮
hehehaha 發表於 2019-3-10 00:51

聽錯 很想坐上霏姐

好正

ig story比某兩首四字魔音洗版

其實寂寞 就如自己一個看山火???

許志安見得最多係跑道
JasOh103 發表於 2019-3-12 01:13

誰若拆你的跑道 其實教你親手鋪

探討女性主義

Kay的音樂作品多以香港民生為題材,如描繪露宿者悲哀的《愁人節》、談及保育問題的《囍帖街》、表達男女平等的《祝英台》、以及講及社會議題的《雞蛋與羔羊》,她的歌曲大多探討當下的社會政治敏感話題,往往引發樂迷討論與思考。正正是這種特質,與喜歡講故事的Juno不謀而合。

「我和Juno每天都聊很多關於創作意念的話題,例如我過往可能有一些題材很想做,但我一直都還未做,例如關於『偽善』,關於『女性主義』,就是女生在不同的人生階段,是否真的可以拋開很多世俗的眼光呢?或者社會給女生的一些規範去做她自己一些決定呢?而每當女生要做一些決定的時候,他夠不夠勇敢呢?或者他能否附得上代價呢?這一張專輯都說到這些題材,亦都會探討婚姻,探討男女之間的關係、感情,許多都是我之前沒有機會仔細地去表達的,所以這次在這張專輯裏面很深入地探討。」

說到女性主義,編輯認為由Kay來說最好不過,她既是「人妻」、兩個孩子之母,又是歌手,形象健康且熱心公益,曾獲選為香港十大傑出青年,亦廣受年輕人歡迎。由她的自身解構這件事最好不過了。「我有很多朋友,尤其是學歷較高的朋友,其實他們覺得自己的生活真的好好,她們會認為,『我不一定需要有一個伴侶』。 或者有一些是比較前衛的人,甚至會覺得 『我不需要一個固定的伴侶』。他們有很多想法,亦有一些是會去想 『我亦不需要去有一個伴侶才可以有小孩』其實有很多選擇的。 但如果一講出來,大家就會很驚訝 ,這個世界的接受能力是有偏差的,不一定這麼容易去接受。 有人會問,『那你老的時候該怎麼辦呢?沒有人去照顧你,又或者那你老的時候該怎麼辦呢?你沒有下一代,那你怎麼辦呢?』 很多很有趣的問題會去問這些女士。而我自己就覺得,我會尊重這些朋友的決定。我覺得如果一個人他可以獨立生存,他又很享受他自己的生活價值,那其實有沒有家庭、有沒有另一半、或者有沒有下一代,其實全部都可以是一個選擇。」

謝安琪實寂寞就如麥浚龍

寂寞大嶼自己一個看飛機

【原因不明】fb ig WhatsApp全球死機 逾6小時仍未完全修復

MTR車廂有人好大聲播謝安琪版Shallow副歌
nicholashin 發表於 2019-3-14 23:55

好聽

The old Kay is DEAD

他都一走了之
616.1314 發表於 2019-3-17 13:25

對Serrini 對佢越來越冷 越來越冷淡

然後就唔好理個條友
瘋狂買新衫 同掃哂d演唱會飛 咩都好
搵返自己 做自己想做既野

One could put this another way: the publicity image
steals her love of herself as she is, and offers it back to her
for the price of the product.

睇完某個post要靜坐禪修一下

意見精集,想派歌去唱作區,cover咩歌好?
hehehaha 發表於 2019-3-18 19:28

7 rings

Draw夠Pika未=.=

勁煩
艾石仔 發表於 2019-3-21 18:49

#AntiSocialSocialClub

禮嬸都有著,好紅呀
stephybest 發表於 2019-3-21 18:56

https://m.juksy.com/archives/56533

垃圾brand
hehehaha 發表於 2019-3-21 19:17

都認同

講得好好
姣婆hehehaha!
hehehaha 發表於 2019-3-21 23:28

聽少d浦銘心啦

1st date
下一位
一加一
一想到你
天地一沙鷗
獨一無二
雙雙
緣兩半
三加三 三減三
十年如當日

數術talent

勁攰

在旁觀者看來,XXXX型的人做事缺少方向性和目的性。但實際上,XXXX型還是比較專一的,他們總是堅守著自己始終如一的價值觀,所做的每件事都必須與自己的價值觀保持絕對一致。XXXX型個體需要讓自己感覺最真實的自己,感覺到自己正在向著自認為正確的方向前進。他們能從任何事物中發現意義,不斷地使自己的人生和價值觀適應自己對內心平和的追求。他們常常自省,在某種程度上害怕失去與真我的聯繫。XXXX型人群生活裡充滿著情緒的興奮期,而由於他們注重控制自己情緒的波動,因此,他們通常會個性較強,同時擁有成熟價值觀。

讓我沖去 春風裡

邊個同你沖?
hehehaha 發表於 2019-3-27 22:06

係呢個post既background music黎

有冇人可以教我點改造自己 而家處於極頹的狀態
Kfmusic 發表於 2019-3-27 22:10

聽serrini

已經成日聽
Kfmusic 發表於 2019-3-27 22:12

有冇睇多D書 飲多D水 食多D健康既食物?

其實我都睇唔到咩事

很堅強=strong and independent

你唔記得轉acc?
kayzzz 發表於 2019-3-30 22:28

佢宣傳緊自我感覺還好

就似青春 在大社會給變走
又有幾多可永久

近呢幾個月唔知咩事
每晚都幾乎一兩點先訓
有嘗試過改自己個生理時鐘 但係10-11點幾真係零睡意
好想回復返 ...
JasOh103 發表於 2019-3-31 02:01

跟我個時鐘

尚記得曾在班房中對錶
陪著那鐘聲叫囂
遺憾美好的卻那麼少

喜歡蔓蔓

我本人 明白什麼都總有限期

難道過生活如像赴宴

與人無尤
撞向冰山

點解唱片post仲未有Serrini新碟?
CM係咪反Serrini
hehehaha 發表於 2019-4-4 00:41

祖祖是咪反妮妮

一首美麗瘋狂就蓋過左全張邪童謠

神~經~病~

Gin Lee都聽BETalent

反祖為咗反pretty crazy
竟然連當年插膠歌嘅《加大力度》都攞出嚟吹捧 ...
JayantL 發表於 2019-4-5 01:23

加大力度好高質wor

加大力度嗰個編曲同以前合作啲歌真心冇乜分別
仲要加埋啲膠詞
JayantL 發表於 2019-4-5 01:38

下 淨係bridge d dubstep已經高幾班啦

6.5 / 10
hehehaha 發表於 2019-4-5 02:04

正 想上你堂
應該有A range

hehehaha 快歌評分 chart:

10 /10   Come with Me
9.6 / 10   Girls Girls Girls
9.1 / 10   逆蒼生, ...
hehehaha 發表於 2019-4-5 02:30

識貨 我既祖祖Top Song(快歌)都係跟珍芳達做健身操

7.1 啦
其實我鍾意 9:55pm 多啲
hehehaha 發表於 2019-4-5 02:58

Me too

I can't fake another smile
I can't fake like I'm alright

冇仔仔信得過

仲要過夜
WZA111 發表於 2019-4-8 00:24

咁快就覺得冇仔仔信得過...