返回列表 發帖
喜來登都係酒店
bagfgfcde 發表於 2018-11-28 00:00

Kay Tse is dead.
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

一句「大劫在頭上不堪設想」,謝安琪被指趁機抽水炒作;事實上一出道就以《姿色分子》講瘦身整容,之後的《囍帖街》講城市重建,《十二月二十》講貧富懸殊,她的歌路一直緊貼社會現象,更因此被封草根天后。「好想去表達嘅嘢,我都一定會去講,我覺得冇嘢唔可以創作歌曲。過去幾年香港經歷嘅大小事件,為香港人帶嚟好多反思同反應,大家嘅感受好多時都係負面嘅,又有好多對立聲音。喺咁嘅環境下創作嘅歌,反而令大家更沉重,並唔係我想做嘅事。我想帶出嚟嘅視野廣闊啲,對於你嚟講乜嘢係嗰道高牆呢?可以人人都唔同,希望可以喺呢隻碟建議多一個角度去觀察我哋嘅生活。」

Kay Tse is dead.
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

https://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20181127/640121
  • 【林夕力撐】加入女歌手爭獎混戰 GinLee搵朋友吹水減壓

很堅強嘅Gin Lee,撐住呀!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

喜來登都係酒店
bagfgfcde 發表於 2018-11-28 00:00

希望快啲再BAN 下次以新酒店集團回歸

酒店佬係咪開分身返咗黎
mamakin 發表於 2018-11-27 23:43

喜來登都係酒店

酒店佬係咪開分身返咗黎

原來非因 啞忍 顯得淒涼
而是裝快樂 有點牽強

woo
花開堪折直須折
wa
莫待無花空折枝
一個小子 發表於 2018-11-27 10:22

想嘔
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

woo
花開堪折直須折
wa
莫待無花空折枝

原來已經去到9.0
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

不得了安凌配真係好bl
stephybest 發表於 2018-11-27 00:34
笑死,tbb幾時學mbc整個最佳couple獎,投爆佢哋

難得一遇都係 但因為係陳詠謙填詞 會有人夾硬想像首歌係sweet歌去話份詞寫得唔好  ...
nicholashin 發表於 2018-11-27 01:54

好嘔心呀佢地。。。唔識中文又要評價

很堅強唱得好
John 發表於 2018-11-27 00:55
難得一遇都係 但因為係陳詠謙填詞 會有人夾硬想像首歌係sweet歌去話份詞寫得唔好

認同
好多人連唔啱音同用字不當都未分到 更唔好講睇前文後理
某一首歌某一句某一個字/詞語填得唔好 所以佢 ...
nicholashin 發表於 2018-11-26 23:44

很堅強唱得好

我暈啦
屮SiU霖屮 發表於 2018-11-26 23:28

不得了安凌配真係好bl

「HEHA樂壇」我最喜愛的走勢速報 (暫時十強 26/11/2018 ) (第一階段截止時間 30/11/2018 12:00)
我最喜愛 ...
hehehaha 發表於 2018-11-26 23:33

掌心雷黎既

我暈啦
屮SiU霖屮 發表於 2018-11-26 23:28

安仔

「HEHA樂壇」我最喜愛的走勢速報 (暫時十強 26/11/2018 ) (第一階段截止時間 30/11/2018 12:00)
我最喜愛 ...
hehehaha 發表於 2018-11-26 23:33

where's Fotan Laiki
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

好慘
我覺得未差到要咁比人評擊
好多盲反
hehehaha 發表於 2018-11-26 22:31
認同
好多人連唔啱音同用字不當都未分到 更唔好講睇前文後理
某一首歌某一句某一個字/詞語填得唔好 所以佢填詞好廢
為咗捧其他填詞人踩陳詠謙 「很堅強很堅強很堅強很堅強」呢句突然又係填得好

我最喜愛的女歌手 - NANCY SIT TANG SIU HAU SERRINI CANDY LO GIN LEE IVANA KAY TSE KARY NG CHEER CHEN KAREN MOK

投票呢邊: https://www.youtube.com/watch?v=P84dgKGM55A&t=1170s