返回列表 發帖
**** 本內容被作者隱藏 ****
JayantL 發表於 2019-7-22 17:34
本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

JayantL 發表於 2019-7-22 17:34

sor
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

簽名被屏蔽

樂迷都有樂迷唏噓
JasOh103 發表於 22/7/2019 13:01
啱音喎

受夠了
鬧都鬧夠
好攰無力了
再將我相信的如煙火般綻放

CLSHK

啱音喎
kwanie 發表於 2019-7-22 18:42

真係啱音咩??._.

如此生活三十年
直到大廈崩塌

你老母比狗屌呀
John 發表於 2019-7-22 14:10

停止狙撃 唔好講d無意義既說話
俾大家唞下啦

到呢個時候對政治冷感嘅歌手係咪要出下聲
如果呢個情形都保持中立
其實係企喺壓迫者個邊
唔理係咩立場 唔理係咪去為大陸搵人仔

如果呢個情形都保持中立
其實係企喺壓迫者個邊
唔理係咩立場 唔理 ...
kaman921 發表於 2019-7-22 23:45

出聲嘅固然值得欣賞
但唔出聲都係佢哋嘅自由

有時唔一定係因為人仔
就講俾上面十幾億人轟炸社交平台 都要有好大嘅心理承受能力先可以無視所有comments

要知道 出條瞓唔著post
都會俾班玻璃心洗版插港獨LOL
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

出聲嘅固然值得欣賞
但唔出聲都係佢哋嘅自由

有時唔一定係因為人仔
就講俾上面十幾億人轟炸社交平台 都 ...
JayantL 發表於 2019-7-22 23:55

同意
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

如果呢個情形都保持中立
其實係企喺壓迫者個邊
唔理係咩立場 唔理 ...
kaman921 發表於 2019-7-22 23:45

如果我係公眾人物
我都未必會出聲
但會諗其他方法去支持呢個運動
金錢上、物資上
或者如果我係一個暗星
平時無咩job有時間既
咪網上幫手吹風向
一人做D
都好過出個post表態
依家呢一刻邊個歌手邊個藝人出聲都唔會影響成個運動
班義士都唔會care
除非個個藝人好似唯唯
咁落場做埋一份

又多一個義士死
范生 RIP

出聲嘅固然值得欣賞
但唔出聲都係佢哋嘅自由

有時唔一定係因為人仔
就講俾上面十幾億人轟炸社交平台 都 ...
JayantL 發表於 2019-7-22 23:55
迫非政治人物發聲歸邊 否則就點名批鬥 真係好嘔心好嘔心好嘔心
嘔心程度僅次「我中立無立場,不過每日share深藍post笑示威者收錢廢青」

False equivalence
Miss晒重點, 唔該分清楚強/弱勢

迫非政治人物發聲歸邊 否則就點名批鬥 真係好嘔心好嘔心好嘔心
嘔心程度僅次「我中立無立場,不過每日shar ...
nicholashin 發表於 2019-7-23 07:34

上面叫我向左走 我無意見
上面180度急轉彎叫我向右走 我又無意見
名副其實中立無立場

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

推返落去先

何老母好慘

簽名被屏蔽

何老母好慘
艾石仔 發表於 2019-7-23 17:03

自作孽

簽名被屏蔽

古天樂做義工都唔會出聲
中立就中立,得罪你d咩? 你們成日話我投邊位關你鬼事? 咁唔投票又關你鬼事?  ...
你老闆 發表於 2019-7-23 16:49

我睇到呢張圖先咁講姐
洗唔洗咁激動呀?
神經病!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

簽名被屏蔽

唔得閒同你癲
訴苦都變撩交嗌係咪白痴嫁?

簽名被屏蔽

癲狗癲完未?
有人格分裂鬼唔知你開幾個ac咩

簽名被屏蔽

你好Q煩
唔想同你講廢話
咪回我!!

你好Q煩
唔想同你講廢話
咪回我!!
kaman921 發表於 2019-7-23 19:21

同舊垃圾講野浪費時間 lol

唔好咁傻啦

簽名被屏蔽

同舊垃圾講野浪費時間 lol

唔好咁傻啦
kayzzz 發表於 2019-7-23 19:53
本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

每次聽到apple 機閙鐘都會諗起
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

nicholashin 發表於 2019-7-24 18:57

本帖隱藏的內容需要積分高於 3333 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

HOTMAN 發表於 2019-7-25 02:10

係咪Gin Lee ?
定Taylor Swift

即係容祖兒既相反!

你驚 才挑選了她
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

李幸兒

即係容祖兒既相反!
nicholashin 發表於 2019-7-25 07:12

容祖兒既相反即係咩? 兒祖容??

何君堯正pk
鬼唔望比黑社會打死埋

容祖兒既相反即係咩? 兒祖容??
hehehaha 發表於 25/7/2019 16:28
話明反容
表表姐都唔洗問啦

話明反容
表表姐都唔洗問啦
kwanie 發表於 2019-7-25 17:46

也許祖兒戀上共綁匪苦海慈航

汪阿姐很肚餓
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

人來人往的機場旅客見到抵港迎接的是鑼鼓喧天的
大隊和平示威人士,其中不少示威者27日都將參加警方
未核准的遊行,包括家住九龍石硤尾、30歲的葉先生。

葉先生說:「今晚回家不會害怕,但明晚在元朗可
能會很害怕。」「對上警察時會怕,對上元朗的角頭可
能會更怕,因為不知道他們會動用什麼東西,所以今天
請假特別先去買保護用具、護甲背心,還幫朋友買,明
天會和朋友一起去遊行。」

「有點怕,防護具是一定要有。」葉先生強調,一
定會穿黑色衣服,到時也不會換衣服,只要一起都穿黑
色的話就會比較安全,少點人可能就不知道那些穿白色
的會怎樣,我們都是安靜的遊行。

近排完全唔想聽歌