返回列表 發帖
發覺芝麻開門原來好hit

本來想發揮敬老尊賢精神投華仔一票
但發覺今年我最喜愛男歌手候選名單中最年長嘅人唔係佢
所以無計啦 ...
林仔 發表於 2018-11-29 08:43
最年長係邊位?

最年長係邊位?
boy4dudes 發表於 2018-11-29 12:00

盧冠廷?

盧冠廷?
Kfmusic 發表於 2018-11-29 12:12
呢個支持得過 今年隻碟其實唔錯

最年長係邊位?
boy4dudes 發表於 2018-11-29 12:00

男:盧冠廷
女:莫文蔚

冇人叫過我做Jay LOL
不過通常喺現實啲人一唔識串我個名
我都叫人哋從Jay拆開然後慢慢串返埋(BTW ...
JayantL 發表於 2018-11-29 03:04

Jay
一張醉臉傻痴痴
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

話說Gin Lee今年喺我個榜一隻冠軍歌都冇 但好有可能入三甲
為咗唔令Gin零冠軍歌入三甲咁失禮
我應該re Gin邊隻歌空降冠軍 定 直接踢Gin出三甲呢

附上Gin Gin全年上榜最高位置:
曌:5
很堅強:5
信:13
自我感覺還好:3
天地一沙鷗:3
侘寂:4
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

話說Gin Lee今年喺我個榜一隻冠軍歌都冇 但好有可能入三甲
我應該re Gin ...
JayantL 發表於 2018-11-29 17:02
re冠侘寂然後飛出三甲

re冠侘寂然後飛出三甲
nicholashin 發表於 2018-11-29 17:17

俾《風靡》一個天王級別嘅待遇
1>XX
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

cancel your chart
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

re冠侘寂然後飛出三甲
nicholashin 發表於 2018-11-29 17:17

好提議

cancel your chart
JasOh103 發表於 2018-11-29 17:28

Why
入咗環球之後年年都有三甲ga
愛Gin

雖然唔係輸容祖兒就係輸王菀之

re 冠沙鷗 or 侘寂

唔好咁侮辱Gin Lee啦
直接ban哂佢d歌咪算
有心比年頭就開始要谷啦

#我同903講

Gin Lee好勁
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

結果搞咗十五年先上到第一位
nicknicknick 發表於 2018-11-29 19:43

好勵志,簽英皇就係成功嘅指標!
張敬軒用13年去等一個男金
李克勤用30年去等一個男金
容祖兒用15年去等一個至尊
期待泳兒用20年去等一個叱咤十大
洪卓立用15年去等一個男銅
曾樂彤用30年去等一個女金

好勵志,簽英皇就係成功嘅指標!
張敬軒用13年去等一個男金
李克勤用30年去等一個男金
容祖兒用15年去等一 ...
hehehaha 發表於 2018-11-29 21:41

曾樂彤存在到三十年嘅話都抵佢女金啦

曾樂彤存在到三十年嘅話都抵佢女金啦
JayantL 發表於 2018-11-29 21:55

一定得!阿聲又似阿Sa, 樣又似Fiona
我打算支持佢隻EP
女大一定十八變,會令大家另眼相看
越唱越強

你也不過是千瘡百孔
有甚麼資格要求我完美無瑕?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

DSE
好後生啊班會員
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

辛苦倪首新歌會唔會難聽咗少少
雖然好過六字魔音

唔記得朱FUN 放假添

原來笨掘應該係笨拙

提到前晚到中山參與商演,林奕匡說:「我未試過去咁大場館演出,晏晝綵排時仲以為得前面有人坐,點知開騷時見到觀眾坐喺山頂,可以坐成萬六人。」他今年入行八周年踏上Star Hall開騷,到十周年時,希望可以完成紅館夢

究竟SANTA CLARITA DIET 幾時先出SEASON 3

提到前晚到中山參與商演,林奕匡說:「我未試過去咁大場館演出,晏晝綵排時仲以為得前面有人坐,點知開騷時 ...
nicholashin 發表於 2018-11-30 23:18

趣事一則
尋日JW接受口水多過浪花訪問 講到佢出喜慶婚禮show唱唔到自己啲首本名曲 要唱其他人例如林奕匡啲歌 但被問到係具體邊一首歌就講唔到歌名
最後要靠麻利提水先知原來係停止繁殖難得一遇

趣事一則
尋日JW接受口水多過浪花訪問 講到佢出喜慶婚禮show唱唔到自己啲首本名曲 要唱其他人例如林奕匡啲 ...
林仔 發表於 2018-12-1 11:08

佢既歌名普通到真係好難記 我都成日記唔到

HOTMAN 發表於 1/12/2018 11:12
首首都係咁上下音高, 速度
係分唔到架啦

張敬軒去新城接受訪問話好鍾意Serrini
仲話想推薦佢去蛋記
估唔到美軒係咁奶祖 主動幫美祖剷除對手

HOTMAN 發表於 2018-12-1 11:12
以前嗰啲浮生六記J'adore傷仲永就怪得濟好難記 而家嗰啲就被人話普通得濟好難記

以前嗰啲浮生六記J'adore傷仲永就怪得濟好難記 而家嗰啲就被人話普通得濟好難記  ...
nicholashin 發表於 2018-12-1 17:37

很堅強易記d

呢度係咪訴咩苦都得?
我貢獻仲未夠50分 一個禮拜了
mtrccc 發表於 2018-11-28 23:20

我懷疑係小圈子

應該唔係 依位會員已經有一段歷史 過往都係逢頒獎禮先浦頭

佢係鄕土都有同名acc ...
kayzzz 發表於 2018-11-28 02:08

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

**** 本內容被作者隱藏 ****
Bluejays 發表於 2018-12-1 23:03

kayzzz 發表於 2018-12-2 00:51

kayzzz 發表於 2018-12-2 00:51

沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

hlyung 發表於 2018-12-2 00:56

kayzzz 發表於 2018-12-2 01:00

我呢我呢

Bluejays 發表於 2018-12-2 00:57

我呢我呢

kayzzz 發表於 2018-12-2 01:00

Bluejays 發表於 2018-12-2 00:57

hlyung 發表於 2018-12-2 01:02

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

Bluejays 發表於 2018-12-2 01:04

hlyung 發表於 2018-12-2 01:02

kayzzz 發表於 2018-12-2 01:07

kayzzz 發表於 2018-12-2 01:07

kayzzz 發表於 2018-12-2 01:10

好開心

幫關愛座趕客

HOTMAN 發表於 2018-12-2 01:14

酒店同AGA一樣
好聽叫強烈個人風格
難聽就叫重覆/predictable
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

酒店同AGA一樣
好聽叫強烈個人風格
JasOh103 發表於 2018-12-2 01:22

同Gin Lee一樣
好聽叫強烈個人風格

首首歌都唱得咁好
太重複