返回列表 發帖
之前 Hong Kong Records 執咗
而家連 HMV 都執埋
香港重有幾多唱片舖
小企鵝推介流行榜 本週 2018年度
小企鵝樂評The Album (part one)

之前 Hong Kong Records 執咗
而家連 HMV 都執埋
香港重有幾多唱片舖
PenguinMusic 發表於 2018-12-5 18:08

好驚無曬實體碟,得番DIGITAL ALBUM

好驚無曬實體碟,得番DIGITAL ALBUM
Garfield 發表於 2018-12-5 18:19
我諗應該冇咁嚴重嘅
一日仍然有人買,一日都重會有

我諗應該冇咁嚴重嘅
一日仍然有人買,一日都重會有
PenguinMusic 發表於 2018-12-5 18:28

精選、hi fi碟、演唱會碟肯定仲有人出先

點解gin lee既歌咁好聽?搞到我都冇時間聽其他歌

一到年尾真係好多新account
又卷又整容咁改名幾有心機
http://www.cmusichart.com/discuz/space.php?uid=44033

精選、hi fi碟、演唱會碟肯定仲有人出先
hehehaha 發表於 2018-12-5 18:31

所以仲肯做唱片真係好值得尊重
SSN Chart (22 Mar)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 當 我 迷 失 時 聽 著 的 歌 (1 Week No.1) - 陳 蕾
2. 和 懷 念 講 再 見 - 吳 業 坤
3. 明 陣 - Robynn & Kendy

John 發表於 2018-12-6 00:49

特別係大碟

John 發表於 2018-12-6 00:49
林奕匡兩年出三隻碟 成功振興唱片業

有啲人淨係識喺度怪人
又唔知其實自己都好 _ 難頂
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

歌手吳業坤近日接受TVB娛樂新聞台節目《StarTalk》訪問,解釋近年較少自家創作歌曲的原因:「有好多唔好嘅嘢出現,乜都關我事、入我數,搞到好驚唔知點算。呢一兩年成個人感官麻木咗,連寫歌都變得好似冇乜特別。」他指因此較少在社交平台發文,覺得當掌聲過後,世界好似不同了:「黃子華話齋好多Mean嘢,搞到好難拿捏,連白頭髮都多咗。」又感謝田蕊妮在他壓力大時點醒他。

個dislike我比既
影都唔影下林家謙d手指
明明佢先係主角
真係越睇越嬲

十對情侶 有誰捱得下去
有幾多人 能擋風急雨水

個dislike我比既
影都唔影下林家謙d手指
明明佢先係主角
真係越睇越嬲 ...
hehehaha 發表於 2018-12-7 05:36

手指有咩好睇。。

部電話差唔多兩年

但唔見左個原廠叉電器同外置電都係ho傷心
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
Week13
1白雲會告訴我2致旅途中的我3孤身走

但濕著了怎歸去
。Kaykay。Taytay。Kelly。

有啲人淨係識喺度怪人
又唔知其實自己都好 _ 難頂
616.1314 發表於 6/12/2018 21:55
SORRY
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 12 (23/03/2019)
1. 守破離 - 林二汶  2. 寂寞就如 - 麥浚龍  3. 無憾的生存 - Dear Jane  4. 如若我 - Pandora  5. Ride Along - 黎曉陽

SORRY
kwanie 發表於 2018-12-7 19:19

?__?
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

希望香港女歌手、華語男歌手可以好似香港男歌手、華語女歌手咁發力

對 於 大 老 闆 楊 受 成 也 獲 撤 銷 保 釋 , 祖 兒 就 謂 戥
楊 生 開 心 , 她 會 努 力 工 作 , 也 希 望 楊 生 晚 晚 也
可 以 來 捧 她

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

真係好憎啲歌手到年尾為咗爭多個獎大碟都變EP
一二三有冇共鳴

痴線VANI 無啦啦播天天想你
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 12 (23/03/2019)
1. 守破離 - 林二汶  2. 寂寞就如 - 麥浚龍  3. 無憾的生存 - Dear Jane  4. 如若我 - Pandora  5. Ride Along - 黎曉陽

公 民 抗 命 的 抗 爭 方 式 , 可 以 在 耶 穌 身 上 完 全 看 到 。 耶 穌 的 一 生 都 選 擇 站 在 貧 窮 的 、 邊 緣 的 、 受 壓 迫 的 人 的 那 一 邊 。 祂 不 畏 強 權 、 譴 責 罪 惡 、 宣 揚 真 理 , 直 至 受 難 至 死 。 祂 的 一 生 , 本 身 就 是 一 個 積 極 非 暴 力 的 典 範 。 例 如 , 祂 在 安 息 日 治 病 、 拾 麥 穗 , 都 是 將 人 看 得 比 法 律 更 重 要 , 因 而 激 怒 法 利 塞 人 和 經 師 的 。
SSN Chart (22 Mar)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 當 我 迷 失 時 聽 著 的 歌 (1 Week No.1) - 陳 蕾

本帖隱藏的內容需要積分高於 3333 才可瀏覽

omg......

There Could Be A 100 People In The Room And 99 Don’t Believe In You

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

我好似第一次mark着急姐開天窗
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
Week13
1白雲會告訴我2致旅途中的我3孤身走

There Could Be A 100 People In The Room And 99 Don’t Believe In You
HOTMAN 發表於 2018-12-10 18:35

好想睇多次套戲
Jason's Playlist 2019 Week 12
代你白頭 - 何韻詩 // Peer Pressure - James Bay

睇完Colin個post
原來得返20間CD鋪
好想即刻買多兩隻CD

大陸整APPLE,。。反擊啦。。

關於得寵的幸倪 請不用提

原來得返20間CD鋪
好想即刻買多兩隻CD
hehehaha 發表於 2018-12-10 22:53

我改名叫cd

原來得返20間CD鋪
好想即刻買多兩隻CD
hehehaha 發表於 2018-12-10 22:53

但係搵搵埋埋 應該唔止20間嘅

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 12
1.陳蕾 - 當我迷失時聽著的歌 (1 Week No.1)
2.Serrini - 成為/Becoming
3.謝安琪 - 其實寂寞

黎明啲歌好難聽
代你白頭 - 何韻詩 // Peer Pressure - James Bay

點解成日一起身隻手會無啦啦損佐/比野界到
是咪經常有外星人捉我上去研究

黎明啲歌好難聽
JasOh103 發表於 2018-12-11 21:50

好聽

笑到訓唔著

笑到訓唔著
HOTMAN 發表於 2018-12-12 02:06

開頭幾秒d 花草

好心就唔好唱永生花, 唱到鬼食泥咁
人地唱k歌都叫有d起伏
WYTV Music Chart(Week 12)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

好心就唔好唱永生花, 唱到鬼食泥咁
人地唱k歌都叫有d起伏
kevinlai1621 發表於 2018-12-12 21:01

現場係完全聽唔到
以為音響有問題
點知小巧又勁大聲
即係某人live好flop

本帖隱藏的內容需要積分高於 999 才可瀏覽

現場係完全聽唔到
以為音響有問題
點知小巧又勁大聲
即係某人live好flop ...
JasOh103 發表於 2018-12-12 23:53

其實電腦睇都唔係好聽到
我仲以為佢會唱最hit個首七字歌
WYTV Music Chart(Week 12)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

減肥路程

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽
nonkul

減肥路程

**** 本內容被作者隱藏 ****
SA弟林 發表於 2018-12-13 11:39

YOUR RECORD???

YOUR RECORD???
屮SiU霖屮 發表於 2018-12-13 11:45

係阿 每日記錄 打卡
nonkul

https://goo.gl/fv9NEM

12 hours to go
Please vote for LUGTYAI

12 hours to go
Please vote for LUGTYAI
JasOh103 發表於 2018-12-13 12:26

這份表單僅限填寫一次。
如果您認為這項限制有誤,請與表單擁有者聯絡。

你個野壞左