返回列表 發帖
支持我好過
堅持排版
bagfgfcde 發表於 2018-12-17 19:14

你唉豬叫咩名?

Gin Lee 好似已經放棄咗對 IG 排版嘅堅持
好失望
唔支持佢了
616.1314 發表於 2018-12-17 19:12

差一張就可以排番啦!

差一張就可以排番啦!
HOTMAN 發表於 2018-12-17 19:36

OK 姐係差一張就可以支持翻佢
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

two pair 5 7vs 3條10
b01091018 發表於 2018-12-17 17:24

咁緊係3條贏

你唉豬叫咩名?
hehehaha 發表於 2018-12-17 19:28

spaceykacey

spaceykacey
bagfgfcde 發表於 2018-12-17 19:58

followed咗了
我係 ginleeginlee

由新人到天后級都唔再出實體唱片
唱片公司仲係唔係唱片公司?
而唱片店
幾年內應該逐漸消失
歸零

而唱片店
幾年內應該逐漸消失
歸零 ...
hehehaha 發表於 2018-12-17 21:19

所以應該支持the album part one!
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

而唱片店
幾年內應該逐漸消失
歸零 ...
hehehaha 發表於 2018-12-17 21:19

所以只支持蔡健雅

所以只支持蔡健雅
bagfgfcde 發表於 2018-12-17 21:26

幾時出

幾時出
hehehaha 發表於 2018-12-17 21:47

bagfgfcde 發表於 2018-12-17 22:03

希望聖誕禮物會收到

所以應該支持the album part one!
kayzzz 發表於 2018-12-17 21:25

買咗
不過今年買得好少碟

買咗
不過今年買得好少碟
hehehaha 發表於 2018-12-17 22:13

仲有love
再唔係買多10隻bold and beautiful
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

DING 買齊曬野先發現有間咁Q大間又平又齊既野
今次蝕曬

Tumblr 無哂野睇
人生仲有乜意義
HINZ TOP 20 Week 27
01 孤島人 - RubberBand
02 掹藤 - Nowhere Boys
03 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

原來CM d板主個個都咁yum
嚇死寶寶啦

Tumblr 無哂野睇
人生仲有乜意義
hinz 發表於 2018-12-17 23:37

仲有TWITTER

仲有TWITTER
屮SiU霖屮 發表於 2018-12-17 23:54

未有ac
HINZ TOP 20 Week 27
01 孤島人 - RubberBand
02 掹藤 - Nowhere Boys
03 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

你教會我要高飛

某首歌好想俾十大
某首歌好唔想飛出十大
點算
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

某首歌好想俾十大
某首歌好唔想飛出十大
點算
JasOh103 發表於 2018-12-18 00:46

飛走一個女人和浴室

某首歌好想俾十大
某首歌好唔想飛出十大
點算
JasOh103 發表於 2018-12-18 00:46

學港台咪得

五區公投運動聯合委員會召集人余若薇昨日解釋,廣告希望帶出公投非保皇派所扭曲般可怕,而是一次和平理性讓市民透過選票,表達爭取真普選,廢除功能組別訴求的方法,「好多人講到公投好似好激,但其實我哋只係叫市民去票站投一票,爭取一個公義嘅制度」。
SSN Chart (19 Jul)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 高 地 之 下 (1 Week No.1) - 小 塵 埃
2. 我 們 都 是 這 樣 長 大 的 - 鄭 秀 文
3. 波 點 女 皇 - 王 菀 之

歌手林奕匡到工展會出席活動,表示開始了樂壇首個頒獎禮,見到朋友上台攞獎都很戥他們開心,尤其是見到Robynn & Kendy講得獎感受時,自己更忍不住感動哭了:「因為我哋一直都好好朋友,知道佢哋一直好用心做音樂,但有時付出同成果唔係成正比。(自己攞獎反而冇喊?)反而係意外,因為我以為自己冇獎,好多歌手都好出色,點知攞咗「CASH最佳創作歌手獎」,我仲以為會係AGA攞,一直都好欣賞佢。(覺得攞獎係個肯定?)都係,都會鞭策自己。」

究竟 係讀園定讀

仲有TWITTER
屮SiU霖屮 發表於 2018-12-17 23:54

Twitter有個勁正都被block左

究竟 係讀祇園定讀衹園
屮SiU霖屮 發表於 2018-12-19 08:38

子元?

Twitter有個勁正都被block左
stephybest 發表於 2018-12-19 08:42

子元?
Kfmusic 發表於 2018-12-19 12:58

謝 唔識讀好耐

這晚與你逃離鬧市盛況  再次去放逐那輕狂

堅粉真係好垃圾
4首20強一首都入唔到10強

希望人妻贏到啦咁
請投你的最愛一票
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

孫耀威報警然後自拍影住警察拘捕係乜料
44. 如漆黑天際看到閃電
Week30
1沉默之間2如若我3黑羊物語

我個人就覺得天地一沙歐真係好浮誇好作狀同埋Gin嘅live其實係會忘詞。自我感覺還好係叫好,信就中等,很堅強k得濟唔中意(同佢BMA同類型嘅歌比係叫有退步)。咁當然啦好多人係覺得Gin係實力女歌手呀嘛,唱咩都好聽,唱live夠J贏曬啦,但我就覺得佢同其他歌手都叫叮噹馬頭lor,係演繹方面冇特別出色,係叫營銷犀利。
。Kaykay。Taytay。Kelly。

堅粉真係好垃圾
4首20強一首都入唔到10強

希望人妻贏到啦咁
請投你的最愛一票 ...
JasOh103 發表於 2018-12-20 00:50

好明顯係你個投票制度有問題
逼人投十首
結果就入曬啲配菜
主菜全部入唔到

好明顯係你個投票制度有問題
逼人投十首
結果就入曬啲配菜
主菜全部入唔到  ...
616.1314 發表於 2018-12-20 18:58

投一首既話很堅強+6字魔音都唔知會唔會有票

投一首既話很堅強+6字魔音都唔知會唔會有票
JasOh103 發表於 2018-12-20 19:09

好明顯就係三大女歌手嘅 Fans 唔想益對家
所以係咁投啲男人
最後推曬啲男人入去

陪我
一世發夢或淋浴
衰佬
亦成雙

好明顯就係三大女歌手嘅 Fans 唔想益對家
所以係咁投啲男人
最後推曬啲男人入去  ...
616.1314 發表於 2018-12-20 19:10

Kary fans唔投堅堅投金堅
Joey fans唔投堅堅投軒軒
AGA fans唔投堅堅投漸漸
Kay fans唔投堅堅投+17

四面楚歌

難得放假得閒J新碟
結果第二隻碟就聽到陳伯隻新碟真係不得了
呢個時間點聽到就快瞓著
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)
2.容祖兒 - 悲觀生物學
3.小塵埃 - 高地之下

大愛瘦文
今年有hit歌有高質MV有演唱會有銷量好既碟
絕對值女金

救命 我真係好憎sd email

大愛糟移
絕對值女金

大愛糟移
絕對值女金 ...
616.1314 發表於 2018-12-21 17:55

903真係自甘墮落痴鬼咗線
有長大、鏡子說、make a beat唔播
走去谷個外人gin lee

酒店又發癲

隔離小確幸有個會員貼埋啲咁不雅嘅相點解無版主做嘢

人成就主人 馴服眾生 像螞蟻聯群覓食之後 凡事不過問

寂寞就如自己一個 _ 飛機
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)
2.容祖兒 - 悲觀生物學
3.小塵埃 - 高地之下

抄襲事件一出,CM音樂評論家BAG表示對蔡健雅感到非常失望
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

抄襲事件一出,CM音樂評論家BAG表示對蔡健雅感到非常失望
matthew1990 發表於 2018-12-22 01:42

抄襲就唔失望 因為唔覺得係特登抄
對隻碟質素就相當失望

時日像無多
願你演戲 讓我拍和 凡事掩飾清楚
甚麼也辦妥 才擁抱別個 共慶賀
情人別懶惰 令我溫暖在寶座 門外加一把鎖
甚麼也辦妥 才擁抱著我 願意麼
瞞著我 辦法多
但你竟不去瞞我