返回列表 發帖
簽名被屏蔽

基本上成個樂壇嘅幕後投資者同金主同親共
所以希望大家反多啲

@treeslayslay
好感動、好想哭,我的內心充滿耶和華的愛。Amen!

我真心好崇拜佢地配合時代精神嘅音樂的同埋歌詞的文學性,依家d音樂真係比唔上!樂壇無左佢地就玩完!作為廢青音樂人,我們還有很多可以學習的地方,包括運氣唱歌和提拔後輩的心!每一次見到校長提拔人,我都會希望佢拿起Mami Rini的《邪童謠》比個thumb up!超榮幸!Fans Club要努力幫媽咪達到這個人生目標呀!Alan Tam有首歌叫 #廢青 ,好明顯就係關愛年輕人的一大表徵!

他們人格也始終如一,有這些前輩去幫港出聲直接責罵「年輕人」as if 年輕就是原罪,我覺得很大膽、很rebellious,好有當年民主歌聲獻中華嘅氣概!

我眼眶都紅了,幸好NARS eyeliner +Lancome GrandioseExreme睫毛膏+Urban Decay eye primer係好longwear,配合輕盈Chanel黑色長方形個支粉底,真係好好用!感動香港!

Pic from InmediaHK

#KOL #感動香港 #本土力量譚詠麟 #時代青年鍾鎮濤 #愛護社會穩定 #建設PoliceState #支持全城監控 #年輕不是藉口
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

@treeslayslay
好感動、好想哭,我的內心充滿耶和華的愛。Amen!

我真心好崇拜佢地配合時代精神嘅音樂的同 ...
JayantL 發表於 2019-6-30 21:28

#曲到圓

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-7-1 02:54

香港加油。。。

nicholashin 發表於 2019-7-1 04:21

香港加油。。。
kk8733 發表於 2019-7-1 09:18

hehehaha 發表於 2019-7-1 17:23
hehehaha 發表於 2019-7-1 17:25
Support

hehehaha 發表於 2019-7-1 17:25

我煮過俾好多人食啦。。

我煮過俾好多人食啦。。
kk8733 發表於 2019-7-1 23:56

我未食過你啲嘢。。

我未食過你啲嘢。。
hehehaha 發表於 2019-7-2 05:59

你係外國大把嘢食啦

你係外國大把嘢食啦
kk8733 發表於 2019-7-2 11:38

hehehaha 發表於 2019-7-2 16:53

你日日食咩???

中咗伏 要吸取教訓

簽名被屏蔽

去堅堅ig 蝦~~佢既算唔算暴徒
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

過佐成個六月 三位香港人犧牲佐
都仲講得出精人出口笨人出手

中咗伏 要吸取教訓
林仔 發表於 2019-7-2 19:25

誰中伏

各學校可於7月10日上午7時起派員到考評局灣仔辦事處領取成績通知書,學校考生應到所屬學校領取成績通知書。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

各學校可於7月10日上午7時起派員到考評局灣仔辦事處領取成績通知書,學校考生應到所屬學校領取成績通知書。 ...
John 發表於 2019-7-3 16:47

明白。。點解會係訴苦??

聽左 光年之外 個live之後 竟然狂loop
之前明明勁憎首歌

傾計聽到各種陰謀論

誰中伏
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-3 09:59

你話呢
聰明如你 無理由唔知嘅

在 Cookies中濫竽充數?又不盡然,吳雨霏透露:「監製總是先叫我一個去試歌,
說我唱得,然後才齊齊錄,無人知道㗎這秘密,可能我識詐傻。」
對,主將如 Stephy來自屯門,入住劏房宿舍; Kary免疫,家居半山。有錢唱得,
如果不知收斂,聽光榮孤立。
「女仔好 sensitive,一定有 jealousy——是 jealousy不是 envy。」
有次收工,隊友寸:「你屋企直升機嚟接你嘞!」她也一味戇笑。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

在 Cookies中濫竽充數?又不盡然,吳雨霏透露:「監製總是先叫我一個去試歌,
說我唱得,然後才齊齊錄,無 ...
John 發表於 2019-7-5 00:32

直升機。。。

問到「案發」經過?曾樂彤說:「我斟水飲,覺得啲水酸酸哋,仲以為阿媽整咗檸檬水,阿媽見我飲咗兩啖就好緊張大叫:『唔好飲呀!』原來佢落咗成包檸檬酸浸煲,當時我好驚,但為咗安撫仲驚過我嘅阿媽,我大笑幾聲,立即灌咗大量清水,好在只係覺得喉嚨痛,冇反胃。」為何不入院睇急症?她謂:「我瞓咗一晚又見冇乜事,咪唔睇醫生啦,費事又畀幾舊水人。」又話不擔心檸檬酸傷聲帶影響唱歌:「當飲了濃縮版蘋果醋。」

她又表示誤飲檸檬酸前,試過誤食洗潔精,她說:「我阿媽好注重食物衞生,咁佢知我鍾意食西蘭花,但啲西蘭花又好易藏菜蟲,阿媽就買啲洗菜劑洗,點知過水唔夠乾淨。」問她食「毒菜」後可有不適?她又笑說:「冇死到,只係食到泡同有苦味,初時仲以為啲菜變壞咗,我仲食晒啲菜。」曾樂彤覺得兩件「烏龍」事不會全怪責媽媽,自感應負部分責任,日後定會小心飲食。至於可提醒媽媽要小心處理食物?她表示:「我屋企就係咁,唔死都會有搞笑嘢發生。」

回復 4040# hehehaha

唔理我。。嬲嬲嬲。。我去訓。。晚安

問到「案發」經過?曾樂彤說:「我斟水飲,覺得啲水酸酸哋,仲以為阿媽整咗檸檬水,阿媽見我飲咗兩啖就好緊 ...
nicholashin 發表於 2019-7-5 01:43

恨我的反抗不夠
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

I wish it wasn't so damn hard to leave you
But every touch is ooh la la la
It's true la la la

譚伯出黎支持娜娜未
想聽佢地合唱型人道

離開呢個世界係咪一定會開心
一個人跳樓死又跟住跳
唔好因為絕望要用死去解決問題
唔值得為呢班賤人死

天気がいいから
散歩しましょう
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

離開呢個世界係咪一定會開心
一個人跳樓死又跟住跳
唔好因為絕望要用死去解決問題
唔值得為呢班賤人死 ...
kaman921 發表於 2019-7-7 09:56

人是痛苦的
處處經書有字句 記載差遣與恐懼

CM個Logo係藍色
係咪代表支持警察

CM個Logo係藍色
係咪代表支持警察
hehehaha 發表於 2019-7-7 18:17
黃色theme logo係黃色 係咪代表CM反對警察

nicholashin 發表於 2019-7-7 18:23

但FB同IG頭像係用藍色

但FB同IG頭像係用藍色
hehehaha 發表於 2019-7-7 18:48
呢個係「中立」既顏色!

呢個係「中立」既顏色!
nicholashin 發表於 2019-7-7 19:03

風雲色變,陳雲出山。

風雲色變,陳雲出山。
hehehaha 發表於 2019-7-7 19:13

你個頭像都好多藍色
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

你個頭像都好多藍色
UserinCMF 發表於 2019-7-7 20:12

咪玩啦
演唱會poster黑底黃字唔見你講?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

nicholashin 發表於 2019-7-7 18:23

Hi

咪玩啦
演唱會poster黑底黃字唔見你講?
hehehaha 發表於 7/7/2019 20:26
你話邊個黑底

Kary可唔可以快啲復出
個樂壇已經冇女人出快歌

Kary可唔可以快啲復出
個樂壇已經冇女人出快歌
hehehaha 發表於 2019-7-7 22:02

叫tangsiuhau會然唱

乜野啊~
乜野唔好啊~
隻秋啊

依類咆哮式兇人 OLD SCHOOL到呢