返回列表 發帖
有會員被看上了

小明早D 派歌咪十大唔洗諗得咁辛苦囉

kwanie 發表於 2019-11-30 19:01

好彩我個榜唔係計fun計ap

kwanie 發表於 2019-11-30 19:01

家下可能連最歌候選都入圍唔到

聽日行去紅館 班臥底如果又破壞放晒啲毒仲邊有得開演唱會
再將我相信的如煙火般綻放

#家燕與小田
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

音樂作曲家黎小田病逝,終年73。R.I.P.

獻上我最喜歡黎小田三首作品。
1. 胭脂扣 作曲:黎小田 填詞:鄧景生 主唱:梅艷芳

2. 找不著藉口 作曲:黎小田 填詞:盧國沾 主唱:葉振棠

3. 煙雨淒迷 作曲:黎小田  填詞 :潘偉源 主唱:陳百強

week13

獻上我最喜歡黎小田三首作品。
1. 胭脂扣 作曲:黎小田 填詞:鄧景生 主唱:梅艷芳

2. 找不著藉口 作曲: ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-12-1 19:37

前幾年黃耀明做咗一個黎小田作品嘅演唱會(美麗的呼聲)
認識多咗佢嘅作品
幾鍾意浴血太平山同變色龍
嗰類melody係有陣「舊陣時」嘅味道
當然最愛係寫比Eason嘅Crying in the Party

Hongkong singer Joey Yung uploaded a selfie of herself on a plane wearing a surgical mask and her hair casually covering one eye. She also wrote this caption: “I only know I want to fly”. As soon as it was posted, Chinese netizens immediately assumed that Joey was supporting the anti-Beijing protests in Hongkong. It didn’t help that a Hongkong pro-democracy netizen had commented: “Wearing a mask to fly with you too”.
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我真係有野想同大家講
等大家唔好盲目追捧呢d所謂既偶像

我阿哥一路都在太古廣場一間名牌做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,個男經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,阿哥原本諗住同拍拖多年既bf結婚

咁多年黎我阿哥好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排Aga去過我阿哥間店幫襯
不過serve佢既不是我阿哥,但佢一買就買左好多野

過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我阿哥就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
江小姐就同我阿哥講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我阿哥同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者或者警察出tg好混亂先可以咁做
但佢見到江小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她

咁江小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
係咁oh no no no no~
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我阿哥搵幾年既錢
我阿哥都唔敢得罪佢,一味道歉

跟住江小姐就走左人,阿哥就同老闆備案
老闆了解左情況就無再追問

過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過江小姐一人
總之俾老闊話左兩句

又過幾日,江小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我阿哥怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我阿哥serve..

根住江小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我阿哥雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我阿哥終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我定姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我阿哥話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆備案

之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左

回復 4898# hehehaha

真定假

銀獎: Serrini梁嘉
TOTALLY FAILED

我真係有野想同大家講
等大家唔好盲目追捧呢d所謂既偶像

我阿哥一路都在太古廣場一間名牌做sales
間店有 ...
hehehaha 發表於 2019-12-2 17:17

這篇已經給人改到放在任何一位明星都啱用

明年1月1無叱咤睇好唔開針

睇KKBOX回顧十年前嘅歌先醒起原來版稅事件都有十年
四分五裂嘅開始
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

管理員有無得禁止IP?
分身開十幾廿個AC 係咪痴線?

KAMON? 抄我?
hehehaha7? 扮hehehaha?

管理員有無得禁止IP?

KAMON? 抄我?
hehehaha7? 扮hehehaha? ...
kaman921 發表於 2019-12-7 22:53

條友係咪痴線到咁
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

必須提供歌手正確名字(例如陳柏字, 周國腎及衝蘭等名字均不接受)

建議以後呢句野,要加埋 許庭鏗 .... 因為真係有人咁寫(最男嗰邊)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

點解會有咁多人投休息空間
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

管理員有無得禁止IP?

KAMON? 抄我?
hehehaha7? 扮hehehaha? ...
kaman921 發表於 2019-12-7 22:53

慳番啖氣啦
管理員唔會理依d架

慳番啖氣啦
管理員唔會理依d架
kayzzz 發表於 2019-12-9 19:03

垃圾攞去堆填區啦

前線巴>坡仔

前線巴>坡仔
Kfmusic 發表於 13/12/2019 13:37
本帖隱藏的內容需要積分高於 3221 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2019-12-13 13:46

講身型only

講身型only
Kfmusic 發表於 13/12/2019 13:59
下點解咁講 @@

下點解咁講 @@
kwanie 發表於 2019-12-13 14:28

本帖隱藏的內容需要積分高於 3221 才可瀏覽

一粒鐘前係灣仔消防局上170過海
一粒鐘後架車番左去堅拿道西
week13

CM越黎越無聊
睇咗十年都仲係千嬋前容粉後
有冇得革新

CM越黎越無聊
睇咗十年都仲係千嬋前容粉後
有冇得革新
bagfgfcde 發表於 2019-12-13 23:07

Serrini 係咪同火XX琪不和?

Serrini 係咪同火XX琪不和?
hehehaha 發表於 2019-12-13 23:13

火XX琪係咪同dxxxxboy割咗蓆?

火XX琪係咪同dxxxxboy割咗蓆?
bagfgfcde 發表於 2019-12-13 23:31

慳拿同弱希邊個係一姐
week13

慳拿同弱希邊個係一姐
b01091018 發表於 2019-12-14 00:23

我霏係一姐之下
馬拉妹同賓妹邊個係二奶三奶

我霏係一姐之下
馬拉妹同賓妹邊個係二奶三奶
Frankiekiekie 發表於 2019-12-14 15:56

啲有錢人通常都有三個工人
唔使爭
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

心穎加油
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

心穎加油
John 發表於 2019-12-14 23:25

肥咗

艾石仔高啲定Oscar lee 高啲?

艾石仔高啲定Oscar lee 高啲?
Kfmusic 發表於 15/12/2019 17:28
膽固醇?_?

講完都覺得自己要落地獄

Kfmusic cute啲定姜B cute啲?

仲有十日
男女組合未寫 碟未寫 十大未寫
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

仲有十日
男女組合未寫 碟未寫 十大未寫
JasOh103 發表於 2019-12-17 00:31

學我

Kfmusic cute啲定姜B cute啲?
hehehaha 發表於 2019-12-15 17:48

容祖兒

原來RubberBand差個最歌都大滿貫

可~ 做我

可~ 做我
hehehaha 發表於 17/12/2019 02:27
同美祖鬥快囉咩事啫

可~ 做我
hehehaha 發表於 2019-12-17 02:27

聽人講好似仲差埋唱作金
#曲

聽人講好似仲差埋唱作金
#曲
kayzzz 發表於 2019-12-17 02:38

新人金
#直
week13

新人金
#直
b01091018 發表於 2019-12-17 07:39

RubberBand當年新人係金

打下J先:
2008年度叱吒樂壇生力軍組合 金獎
2009, 2012, 2014, 2018年度叱吒樂壇組合 金獎
2010年度叱吒樂壇編曲人大獎
2010年度至尊歌曲大獎
2010年度叱吒樂壇我最喜愛的組合
2012, 2014年度叱咤樂壇至尊唱片大獎

心穎加油
John 發表於 2019-12-14 23:25

叫你隻狐狸精咪痴返我個馬明度

叫你隻狐狸精咪痴返我個馬明度
kaman921 發表於 2019-12-17 09:29

你個馬明同譚+2出歌 難聽到呢