返回列表 發帖
時時懷希望 望著壞情況
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

容祖兒
專輯《答案之書》
上榜歌曲 6 首:
重生 , 這種天真 , 鏡子說 , 心之科學 , 心之科學 Dear JY Mix , 長大
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

呢排好多歌都有種聽完唔知自己聽左乜的感覺

好多噴歌
Wonders 發表於 2019-2-23 15:16

噴都起碼知自己聽左乜

呢排你最憎邊首
Wonders 發表於 2019-2-23 15:17

沐春風

容祖兒 一種永遠
bagfgfcde 發表於 2019-2-23 15:20

其實幾襟聽
會越聽越順耳

我覺得首歌好juno
akay黎緊好似又有新歌, 期待佢首歌起SNS既成績  ...
Wonders 發表於 2019-2-23 15:21

係古天樂隻歌之前
原來我從來冇比過0分佢既歌
派乜都上到榜
兩隻國語碟第三plug、正視愛、歌聲如初、最初的快樂全部都有上

等你寄到黎祖兒都攞埋第12金啦
臭哂仲點食
hehehaha 發表於 2019-2-25 20:41

陪你

此劇起初沿用《愛·回家》包裝被批評舊瓶新酒,了無新意。直到中段,此劇開始脫離無綫多年處境劇沿用的單集獨立設定和故事拍攝模式,於不少劇情更強調角色過往行動與性格如何影響當前的劇情進展。此劇亦盡量讓每名角色都有明顯的優劣點反映於同一段劇情中,並沒有永遠正確或錯誤的一方,從而使大部分角色得到更為立體的塑造,帶摰多名非一線演員受到注目,頗受觀眾歡迎。另外,劇情亦透過突然切入過往經典情節及現時流行文化(例如:第490集《美麗飯腳妹》就安排了池美麗(鍾凱琪飾)重演2018年10月的「飯托Karen」事件),令到劇集增加不少搞笑情節以及更加貼近日常生活。以上均令到收視情況從最初平平無奇,慢慢爬升,現時更多次於香港7天跨平台總收視成為全週最高收視節目,澳門收視更連續八週成為全週最高收視節目。其中於2019年1月1日元旦日一集,更錄得30.5點收視。在2018年《觀眾在民間電視大奬》中,該劇以高票數獲公投為「民選最佳劇集」。

點解某樂壇女新人講野把聲man到男人咁
但首歌就chok到把聲AV女優講野扮cute咁 ...
hehehaha 發表於 2019-2-28 17:05

是祖兒嗎

想食廚師腸
hehehaha 發表於 2019-2-28 23:38

好多_根
要接受道德重整

大大力撞落巴士車頂
Yan 發表於 2019-3-4 09:03

我都會

好眼訓呀!!!

以前我都會
kevinlai1621 發表於 2019-3-4 11:03

呢款車最易中招

點解呢個時間西隧會塞車

唔係話西九撞車咩
kevinlai1621 發表於 2019-3-4 11:23

嘩 架巴士撞得好勁
仲有人死左

男定女先會想識
Yan 發表於 2019-3-4 12:50

祖兒

我想識你女朋友 我想敲穿你門口
Kfmusic 發表於 2019-3-4 14:39

我都想

原來係咁
616.1314 發表於 2019-3-4 16:25

可以拎柏芝閃卡同手印合照

我提名hkwilliamsiu 做最yum會員
理據
1. 有名你叫,Really Yum
2. 一句舒文好charm, 谷_上腦
3. 唔熟唔食 ...
hehehaha 發表於 2019-3-4 17:49

佢好似堅大

競爭好激烈
Yan 發表於 2019-3-4 18:23

大家都好多淫根

開心個個揾千嬅手印,但好似千嬅仲未得閒打手印
iamsingingwong 發表於 2019-3-4 18:40

搵人代打得唔得?

點解唔打個模做隻手出黎再打返手印咁咪得囉
kwanie 發表於 2019-3-4 18:59

想打祖兒手印

坤哥指難民營內全部小朋友都被方皓玟的母愛吸引,自己只得一名流着兩行鼻涕的男仔理睬,不過隨即被踢爆原來他很受當地少女歡迎,坤哥說:「去完會發覺開心真係好簡單,佢哋見到你唔係要求物質,而係想握吓手歡迎你就開心。」

馬來西亞旅遊、藝術及文化部長莫哈末丁
(Mohammadin Ketapi)日前赴德國參與「2019
年柏林國際旅展」宣傳馬來西亞旅遊觀光,被當地媒體
詢問馬來西亞是否為同性戀者的安全旅遊目的地時,他
竟回應,「同性戀?我不認為我們的國家有同性戀者。
我甚至無法確定這個是否安全。」

簡簡單單不知幾好

MOOV問小巧鍾意聽邊啲大灑狗血嘅歌
佢答心淡同最後勝利

原來佢係祖粉
討厭 ...
JayantL 發表於 2019-3-8 17:47

好似冇咩圈內人鍾意好勝芝芝

希望反容既人反埋佢
bagfgfcde 發表於 2019-3-8 18:18

最近身心俱疲
悲喜交集
bagfgfcde 發表於 2019-3-8 18:40

放下假會開心好多

容=俗
巧=雅
帥小寶` 發表於 2019-3-8 19:57

巧=5p字

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-3-8 20:47

因而「跟電盈產生感情」,「我會堅持喺度跌低喺度爬返起身,同電盈長相廝守,期望有生之年可以『返家鄉』!」

翻看當年科網股的招股書,實在驚嚇,36.com(當時上市編號08036)白紙黑字寫明「本集團日後之經營虧損可能會增加,集團亦可能永遠無法賺取或保持盈利」,擺明車馬只炒概念。

食完「好西」,他再提議到街口的小食檔買炸燒賣:「去食燒賣好唔好?」有Fans斗膽潑冷水:「吓,燒賣咁Chea ...
nicholashin 發表於 2019-3-9 17:36

豬肉定魚肉

預報員總算不用再聽見最怕的新年賀詞:其一是「風生水起」,大家光看字面大概也能明白原因:這四個字讓預報員聯想到熱帶氣旋和風暴潮,真怕怕 !

好眼訓 好想午睡
帥小寶` 發表於 2019-3-11 15:24

貪睡的人

唔明呢首歌re黎re去做乜
帥小寶` 發表於 2019-3-11 15:41

我估係DJ鍾意但又冇高層指示播
所以得閒先上下榜

而加又播到20位邊緣
帥小寶` 發表於 2019-3-11 15:42

跟著榜尾轉彎

但係你唔覺黃妍咩歌都好似格硬加到死唔斷氣咁
係咪又係同d 咩dj 有關係 x_x ...
kwanie 發表於 2019-3-11 15:45

唔通同禮禮有野

其實其實寂寞唱得超好=,=
kwanie 發表於 2019-3-11 16:13

未聽反定先

迪奶係咁話佢淫娃
hlyung 發表於 2019-3-11 16:26

林奕匡好專一好長情 呢個世代嘅即食樂迷唔會識得欣賞非罐頭K歌
nicholashin 發表於 2019-3-11 16:29

咁佢d生之頌一世同學都算K歌既

Phil又唔係sell每首歌都係駕馭唔到嘅新嘗試 曲風係無咁大驚喜 但做得正正常常都好夠做啦  
市場 ( ...
nicholashin 發表於 2019-3-11 16:41

佢呢兩年d點擊率跌得好勁

反WHAT
kwanie 發表於 2019-3-11 16:35

其實首首都咁上下嘅時候就會比人CAT 左做無貨賣之後就唔會有人理
kwanie 發表於 2019-3-11 16:48

我覺得係歌詞題材轉左
而家大愛左
之前專心lum女所以好多文青同mk會使用隻歌

一世同學d詞又太噴

問題係轉左題材
但係唱腔一X 樣
kwanie 發表於 2019-3-11 17:00

馮允謙都抄佢唱腔

_ D 鬼仔真係個個一X 樣
kwanie 發表於 2019-3-11 17:02

佢地全部都係鬼

算幾舒服 不過都係攝時間plug 但無咁即食 拎《有人共鳴》隻碟比較就好明顯 其實問題喺填詞人度
陳 ...
nicholashin 發表於 2019-3-11 17:03

其實可能反而有人共鳴呢類聽一次已經知會「中」既歌先至真係中

全部都打算衝擊升旗儀式
kwanie 發表於 2019-3-11 17:08