返回列表 發帖
經得起幾多失信 再去信的人
頭上會永遠有光環 皮內有傷 (願我燦爛)
拋得開幾多戀愛 再去愛的人
頭上會永 ...
HOTMAN 發表於 2019-8-1 14:07
好聽

細眼終於飛返香港為樂壇製造魔音
JayantL 發表於 2019-8-2 18:08
好音樂無分國界!

Sometimes I start to sympathise with HK people who doesn't listen to local songs......

嗰首垃圾應該係佢人生其中一個黑歷史
老老實實到而家我都係唔知叫咩名...拾回定拾年
同埋完全唔 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-8-7 11:02
拾回好聽過入幻國後所有歌喎。。。。

五月天版《玫瑰少年》將首歌改到無曬稜角

誕下成全賺瑣碎
得某某讚許 金獎自居

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-8-13 14:50
本帖隱藏的內容需要積分高於 6000 才可瀏覽

日夜也分析 假與真 當中誘因
可惜你的身份 不算作親近
事後若果假裝悲憤
但受害傷口早擴增
事實我天天 傷腦筋 怎麽發生
新聞裡的真假 將對錯化刀刃
讓閱讀者爭相走近
在受難中得到快感
擅用鍵盤的探長
結果 免問

若果是命運 祖兒背負上純真這罪行

又分手 hahahhahahahhaha
Kfmusic 發表於 2019-8-20 00:58
係咪揾緊新仔振作自己

我對_ _ _說,除了填詞之外,她也可以寫時事評論,誰知在她身邊的經理人反應很大,「這個不好了!會惹麻煩的。」_ _ _點點頭,「政治還是不要談了,專心做音樂就成了!」

呢幾年已經發生過咁多次關公災難
點解咁多香港藝人都仲係咁貪心想食曬兩家茶飯
除非好似美吹咁平時 ...
JayantL 發表於 2019-9-2 19:43
咁唔係間間都好似環球咁 畀藝人自己選擇自己既路
就算藝人想潛水 部份公司都會要求/幫/迫藝人出「愛國愛港反港獨」聲明啦

hehehaha 發表於 2019-9-3 20:33
本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

回復  kwanie

睇到咁嘅情況點會唔激動呀 ? 好正常喎 你問黎都多餘
kaman921 發表於 2019-9-4 09:58
本帖隱藏的內容需要積分高於 800 才可瀏覽

JayantL 發表於 2019-9-4 19:26
本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

kayzzz 發表於 2019-9-10 12:39
本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

想反軒
hehehaha 發表於 2019-9-19 20:54

究竟「韻律緩慢會加深聽覺 放大緩慢去努力仍不錯」係咩意思

jm9

想點呀痴L線
HOTMAN 發表於 2019-9-28 21:09
雖然原版好難超越 但呢個版本都好得人驚
可見要come with me都要搵o岩對手

誰仍舊照樣穿起一個口罩預防禍災嗎
為了可如常回家
隨便穿起一個口罩庇護自己嗎
但是眼睛仍然在觀察 誰容貌太蒼白
很想能說真話 誰容貌正枯爛

假如連音樂人自己也不再相信甚至捨棄音樂於社會的功能,改以以純藝術角度創造音樂時,音樂界就會產生政治與音樂完全分割的新局面。音樂離社會就會愈來愈遠,最終會成為一種供樂迷和音樂人自娛自樂的私密享受。

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

最想說的 未能再說了
那日你不顧一切的 為何要化到強裝開竅
在翻滾中跌怕了 心還會跳 但更似是停頓了

希望黎曉陽唔再作曲

突然間好懷念以前排榜個段日子
如果反口頒翻膠有無人會睇同support me
616.1314 發表於 2019-11-10 19:19
留名跟進
我都諗過砌返今年嘅榜出黎 但會好大工程
同埋覺得會塞唔滿十大

Shuffle聽歌變得越黎越唔暢順
今年開始除咗許志安必飛 而家仲要加個习柏豪

自由意志 點聽得落
JasOh103 發表於 2019-11-17 07:52
其實最諷刺係《天下大亂》 由歌名到內容都係「止暴制亂」既相反

建議開個資料夾 將愛國愛港歌手既歌曲抽起放入去 留返時間聽Serrini好過

kwanie 發表於 2019-11-19 18:51
本帖隱藏的內容需要積分高於 777 才可瀏覽

被封為「治癒系歌手」的鄧小巧,自從她在個人演唱會《My Healing Live》海報上輕輕露背,已惹來粉絲一陣小哄動,造型師有見及此,在拍攝演唱會前推出的五首歌EP《Obsessions》封面照時,特別為小巧設計了一個前所未有的「真女人」造型。小巧說︰「衫有少少性感之外,我頭上嘅鬈髮,亦都真係咁大個女都未試過。其實我本身係鬈毛嘅,小學嗰陣嘅花名,就係叫做『鬈毛』!」

小巧指今次演唱會和EP的概念,均是希望回歸基本,用最簡單的心情來面對充滿壓力的生活,並且給大家看到她這四年來在音樂上的變化。

小巧希望大家可在她的演唱會中得到一點力量。

MV由麥曦茵執導,第一版本MV在網絡平台發布的首兩星期合共累積接近一百萬點擊率,推出一個月後更高達二百六十萬點擊率。而第二版本MV尚未推出。