返回列表 發帖
好想睇版主啲腹肌流汗一滴滴
Kfmusic 發表於 2018-12-22 23:04

唔好搞我小霖
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我諗除左SA版主無之外,其他版主都有噶
Kfmusic 發表於 2018-12-22 23:10

好想睇Timmy同Prince
聽聞好靚仔

好想睇Timmy同Prince
聽聞好靚仔
hehehaha 發表於 2018-12-23 04:50

聽講 -Price- 仲靚仔過韋禮安同Justin Timberlake

聽講 -Price- 仲靚仔過韋禮安同Justin Timberlake
bagfgfcde 發表於 2018-12-23 09:33

哦~你死嘞

一早一晚還是有雨

一早一晚還是有雨
一個小子 發表於 2018-12-23 11:30

最初的堅持 現已令你很懷疑

我諗除左SA版主無之外,其他版主都有噶
Kfmusic 發表於 2018-12-22 23:10

過半年後會有嘎 我私教仲有70幾堂
nonkul

過半年後會有嘎  我私教仲有70幾堂
SA弟林 發表於 2018-12-23 15:31

加油呀 你上次個po好勵志

bagfgfcde 發表於 2018-12-23 09:33

希望佢可以pm我
同佢傾下音樂

蔡健雅,現在又有新花名,叫裁剪雅,原因是她經常將別人的歌裁剪為自己的作品。
剪裁原料一覽表(fm: 吹氣球的ts貓)
拋物線 - Gravity
紅色高跟鞋 - Take It From Me
越來越不懂 - Gotta Have You
被馴服的象- Sweet Dreams
看不見的城市- Girls Like You
半途 - Safe and Sound
遺書 - Beautiful Birds

美Bag講兩句

蔡健雅,現在又有新花名,叫裁剪雅,原因是她經常將別人的歌裁剪為自己的作品。
剪裁原料一覽表(fm: 吹氣 ...
hehehaha 發表於 2018-12-23 19:12

去翻隔離台灣區帖睇

剪裁原料一覽表(fm: 吹氣 ...
hehehaha 發表於 2018-12-23 19:12

呢度除咗越來越不懂 紅色高跟鞋 同 半途
我係聽到相似之處之外
其他既指控 我認為係有聽力既都會覺得唔似
啲大陸人copy and paste就算 完全冇自己用耳仔聽過

其中兩首我係隔離都講咗同分析咗
半途有野想補充 就係Coldplay係Paradise都有用嗰五粒音
根據Tay粉既標準 其實Taylor Swift都係抄

加油呀 你上次個po好勵志
Kfmusic 發表於 2018-12-23 15:59

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
nonkul

**** 本內容被作者隱藏 ****
SA弟林 發表於 2018-12-23 23:42

本帖隱藏的內容需要積分高於 9000 才可瀏覽

志淙播個首silver bell 聽唔到係咩version
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Kfmusic 發表於 2018-12-23 23:48

nonkul

係呀
今年d post好似Gin Lee出歌咁勤力
John 發表於 2018-12-21 01:25

Gin Lee咁大都叫平
咁阿sa 容祖兒 sammi算係咩
John 發表於 2018-11-24 22:18

我靚仔
John 發表於 2018-11-12 23:10

支持很堅強
John 發表於 2018-11-9 01:16

支持
好正
Gin Lee唱歌真係好好
John 發表於 2018-10-25 03:49

Gin粉勢力龐大
John 發表於 2018-10-8 21:18

Gin Lee好得意呀
John 發表於 2018-7-4 23:17

很堅強hit到去泰國!!!
John 發表於 2018-7-3 13:09

所以Gin Lee咁紅
John 發表於 2018-6-30 09:38

副歌「很堅強很堅強很堅強很堅強」也在坊間廣泛流傳甚至不停循環播放

好hit
John 發表於 2018-6-16 11:42

支持Gin Lee
John 發表於 2018-6-16 01:03

Gin Lee有時係有d關心妍影子
大家都唱得
大家都認真做音樂 唔做其他副業
大家都開紅館個陣比人公 雞
John 發表於 2018-6-14 12:56

很堅強好hit

Gin Lee一年最少一首hit歌
2016:雙雙、月球、獨一無二
2017:天變地變情不變、和每天講再見
2018:很堅強
John 發表於 2018-6-5 19:10

Gin Lee好叻
John 發表於 2018-5-22 13:41

Gin Lee太多fans
John 發表於 2018-5-11 16:13

試過冇錢交租!Gin Lee擇偶首選有錢
John 發表於 2018-4-11 23:26

(同Gin Lee) 交配失敗
John 發表於 2018-3-12 04:06

黑過李幸倪比仔嫌黑
John 發表於 2018-3-4 22:59

好想品嘗處女gin
John 發表於 2018-2-28 21:55

好聽
John 發表於 2018-2-6 03:15

是約定見一面
但看著看不盡留言
抬頭聽到你的聲線
和強忍的呵欠
John 發表於 2018-1-12 19:58

我之前幫煎煎寫左好多吹奏佢既文字
John 發表於 2018-1-10 00:33

hehehaha 發表於 2018-12-24 01:01

第一百個我
睇黎係真祖粉多過真堅粉
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

第一百個我
睇黎係真祖粉多過真堅粉
JasOh103 發表於 2018-12-24 01:50

煎粉cathay1999 del post都del唔切
不過我已經back up哂

hehehaha 發表於 2018-12-24 01:01

痴媽筋
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

夕陽組合未到新一年搶人十大位好似離譜左少少

在青春迷失的咖啡館
讓我逃離平庸的生活
我要給世界最悠長的濕吻

D 歌名可以再長D

在青春迷失的咖啡館
讓我逃離平庸的生活
我要給世界最悠長的濕吻

D 歌名可以再長D ...
kwanie 發表於 2018-12-24 03:24

你無法叫醒一個裝睡的人

在青春迷失的咖啡館
讓我逃離平庸的生活
我要給世界最悠長的濕吻

香港代表

愛情是一種法國甜品
一個男人一個女人和浴室
如何從夏天活過來
停半分鐘聽一闋歌
遇怪魔我急於變大個

香港代表

愛情是一種法國甜品
一個男人一個女人和浴室
如何從夏天活過來
停半分鐘聽一闋歌
遇怪魔我急於 ...
hehehaha 發表於 2018-12-24 04:14

每次你捉住我隻手衝紅燈我都想死
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

12月24返工既意義係邊

-Prince- 發表於 2018-12-24 11:45

12月31都係一樣

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

-Prince- 發表於 2018-12-24 11:45

意義係躲懶
好似謝安琪咁
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

nicholashin 發表於 2018-12-24 15:38

祖兒好慘
成日躺著也中槍
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

在青春迷失的咖啡館
讓我逃離平庸的生活
我要給世界最悠長的濕吻

香港代表

愛情是一種法國甜品
一個男人一個女人和浴室
如何從夏天活過來
停半分鐘聽一闋歌
遇怪魔我急於 ...
hehehaha 發表於 2018-12-24 04:14

呢期D歌名都幾長

假使世界原來不像你預期
你帶著我的青春離去
是日休息絕不工作
你是什麼時候開始不愛我的
也許我不會活多一歲
隨風而來 隨風而去
第一次想妳的感覺
神把眼淚都留給了人
當你走了以後II - 觸景傷城
好心分手之做乜分手

quote返自己
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

祖兒好慘
成日躺著也中槍
John 發表於 2018-12-24 17:08
祖兒好勤力

祖兒好勤力
nicholashin 發表於 2018-12-24 17:25

最勤勞歌手大獎

最勤勞歌手大獎
John 發表於 2018-12-24 17:26

謝安琪 真係好懶
成日要生育

支持gin lee

發現c會員真係好鍾意play the victim
「別來無恙...首歌比人踩到地底泥咁」都講得出

CM 128/140個人投5分
Youtube兩條官方片加埋四百幾萬views 15.2k likes vs 320 dislikes
三台冠軍歌 年尾兩首金曲獎
CM共和十大第三位
我個榜至尊歌

明明首歌有咁好成績

說來誇張又平常,現今的大熱話題與事物,熱潮也許不過三兩天,有些更短暫得只維持短短數小時,什至只得三分鐘熱度。隨著速食文化造成的轉瞬即逝,流行歌曲的流行性也被受影響。我們每分鐘可在各社交平台接連不斷地吸收到最新且免費的資訊或娛樂,假如當中有一首歌曲作品能在各式各樣的新事物中突圍而出,引起眾人點擊收聽及關注討論一時,大概已算是大成功了。

Fuck the human holiday!
終於可以用電話啦

我卻怕這個需要 嚇怕精緻的你 沉默
嚇得你 不再淺笑 不得
我哪會不顧一切 膽小成問題 太弱
是妄想太過 到盡處 是寂寥
我最愛感覺飄渺 如無從著地 又太累
怕想到這裏哭 多可笑 凝眸的一息間 不得

咁多「了」字 會唔會被批評係爛詞

去到了這地步心之太危險

去到了這地步心之太危險
HOTMAN 發表於 2018-12-26 22:05

容祖早已確定加入The Album project part 2
同心姐大玩sheshe!
支持兩大老女人二人浴

容祖早已確定加入The Album project part 2
同心姐大玩sheshe!
支持兩大老女人二人浴 ...
hehehaha 發表於 2018-12-26 22:14

一個男人(一條春卷) 和公廁
Kfmusic 發表於 2018-12-26 22:17

請勿人身攻擊  貢獻 -10

1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

宣傳一下:
帥小寶` 發表於 2018-12-26 23:05

組合無supper揀

組合無supper揀
Kfmusic 發表於 2018-12-26 23:11

thank you!! 加番
新地投票站(第一階段)

叱吒樂壇變左做西加航空
想怎樣。。。
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

“Before 1997 people were worried about the uncertainty before the handover. Now they are leaving because of the certainty,” said Paul Yip, an academic at the University of Hong Kong who specializes in population studies. He said emigrants are feeling frustrated with the city’s changing political climate or hopeless about an economic boom that has passed many by.

喺公司一時心急按錯掣呀~要等聽日先開得返
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

幸福 既然隨機 李為何心死