返回列表 發帖
無意中click入夏森美嘅wiki
一定係kay啲fans整嘅
JayantL 發表於 2018-11-28 01:16

使得夏森美失業至今?

本來想發揮敬老尊賢精神投華仔一票
但發覺今年我最喜愛男歌手候選名單中最年長嘅人唔係佢
所以無計啦

最年長係邊位?
boy4dudes 發表於 2018-11-29 12:00

男:盧冠廷
女:莫文蔚

原來笨掘應該係笨拙

提到前晚到中山參與商演,林奕匡說:「我未試過去咁大場館演出,晏晝綵排時仲以為得前面有人坐,點知開騷時 ...
nicholashin 發表於 2018-11-30 23:18

趣事一則
尋日JW接受口水多過浪花訪問 講到佢出喜慶婚禮show唱唔到自己啲首本名曲 要唱其他人例如林奕匡啲歌 但被問到係具體邊一首歌就講唔到歌名
最後要靠麻利提水先知原來係停止繁殖難得一遇

歌手本人已經去埋節目 都無得播佢首歌
陰功豬

**** 本內容被作者隱藏 ****
艾石仔 發表於 2018-12-2 18:42

還未點過西洋人似乎會更有共鳴啲咯

Pakho自爆日前於江門開演唱會,其下榻酒店的職員將他回鄉證及照片上載於社交網站,令他十分不開心。他說:「我綵排時經理人話我知,有歌迷舉報話wechat朋友圈瘋傳,仲有我chech in影的相;返到酒店時有高層同涉事的員工來我間房道歉,好唔開心係佢哋自己走上來,好彩我有著衫,唔係包件毛巾,我覺得成件事好荒謬。」

《全民造星》肥仔領軍組ERROR玩另類 樂迷力撑︰搞笑又有噱頭

ViuTV繼打造Lokman領軍的男團MIRROR後,前晚在FB專頁公布由肥仔(梁業)等四位《全民造星》參賽者組成的另一男團ERROR正式出道,眾人拍短片玩惡搞爆笑彈,一夜間狂吸逾六萬點擊,很多網民喜見ERROR衝擊樂壇;有粉絲亦Like爆四子比MIRROR更玩得。

肥仔在十月的《全民造星》總決賽表現出色,贏盡掌聲,惟最終無法打入三甲,令外界狠批評審不公平,同時肥仔順理成章成為網民寵兒。其後,ViuTV宣布12人男團MIRROR正式出道,可惜當中卻未見肥仔的蹤影,令其粉絲憂心偶像被投閒置散。

不過,前晚ViuTV終於「做嘢」,特別在FB專頁Po片,名為「全新男團ERROR發布會」,宣布肥仔、193(郭嘉駿)、阿Dee(何啟華)及保錡(吳保錡)組成四人組合ERROR。專頁特別以文字解釋︰「終於!呢四個偶像派搞掂晒準備工作!今日!呢一秒間!終於要進行佢哋首個出道發布會!真係好多人都嚟撑佢哋呀。」

開IG勁吸粉絲

四子在三分多鐘的短片中施展渾身解數,除了狂搞爛Gag,又輪流惡搞MIRROR成員如姜濤、Lokman等的招牌動作,以及大擺組合的E字手勢。身為ERROR隊長的肥仔身先士卒,拉起恤衫曬肥腩,實行「賣肉」吸睛。

從片段中所見,ERROR是玩另類成功搶灘,事實上,他們開設的IG專頁,未足一日已勁吸逾6,000粉絲,四人更以「騎呢cam爆男子組合」作自我介紹,充滿心思。很多視迷齊聲恭喜四位樂壇新血,相信ERROR可以殺出一條血路;有觀眾則認為肥仔有實力兼具觀眾緣,他與喜感十足的193必可擦出火花。

此外,ERROR四子現時與經理人花姐已在日本為ViuTV拍攝新節目,意味着組合成軍前已獲安排赴外地開工,可謂備受力捧,估計ERROR會在MIRROR於本月21日的九展演唱會擔任表演嘉賓。

chi chi chi點打mark唔到ap
b01091018 發表於 2018-12-4 18:33

用手寫

並列第五仲有第六
並列第七仲有第八

然後第九十係做乜勁
kwanie 發表於 2018-12-17 16:48

頒12首歌都算 因為慣咗
但格硬俾個排名就笑爆咀

在青春迷失的咖啡館
讓我逃離平庸的生活
我要給世界最悠長的濕吻

D 歌名可以再長D ...
kwanie 發表於 2018-12-24 03:24

你無法叫醒一個裝睡的人

尋晚無得聽單身旅遊日誌live

曾經有電視劇製作人告訴她:「你的演出方法太電影了,(水準)調低一點觀眾才會喜歡。」讓她完全無法認同,「你覺得觀眾水準會低嗎?其實他們會看的,我這幾年沒拍電視台的劇本就是這樣,我拍FOX是因為他們水準很高,給一些好的觀眾挑好的去看!」

616.1314 發表於 2019-1-5 20:36

咩料
好不安吖

其實心之科學真係療唔到傷
聽咗四百次都離唔到場 仲洩緊氣
616.1314 發表於 2019-1-8 15:08

傷患太重 藥力未夠
建議聽多四千次

惠英紅降呢爭女配角 胡定欣越級報名金像影后

新一屆金像獎已展開第一輪入圍投票,昨日有消息指,影壇初哥胡定欣憑《逆流大叔》報名角逐女主角,相反金像常客惠英紅卻降呢爭女配,似乎都係策略問題喎!

《第38屆香港電影金像獎》的頒獎典禮將於4月14日假尖沙咀文化中心舉行,第一輪評選亦已展開,一眾金像獎選民及專業評審團早前都收到一份小冊子及投票表格,讓他們選出心水的最佳電影、導演、男女主角和男女配角等的提名名單。
而今年有54部合資格的電影參選,當中以《翠絲》、《無雙》、《淪落人》及《逆流大叔》最矚目。在最佳女主角方面,初登大熒幕的胡定欣本來獲《逆》片報名最佳女配角,但後來「升呢」報名角逐影后,同片的余香凝則獲報女配角,外界估計定欣入圍的機會頗大。

鄧麗欣、方力申做主持?
至於主演《翠》片的惠英紅,反而未有報名跟定欣爭影后,電影公司方面卻替她報了女配角,相信贏面亦非常高!
此外,維基顯示今屆由「過氣情侶」鄧麗欣及方力申擔任大會司儀,惟金像獎方面卻否認稱:「呢件事應該係網民一廂情願寫上去。」

Bluejays 發表於 2019-1-30 14:02

令人唏噓
廿幾年前唱片公司實力 除咗寶麗金之外就係華納嘎啦 依家搞成咁

Anthony Davis尋求離開Pelicans 指定要去Lakers 但佢唔出Lebron James的話點有辦法交換先

2007係咪冇賀年歌

即刻諗得起得虎 龍 羊 呢三年有tag落歌

ho chi is
b01091018 發表於 2019-2-5 14:02

請飛吻 紅噹噹多麼醉人

尋日幾乎睇完所有上畫賀歲片
整體入座率非常唔好

冇DJ 會播
b01091018 發表於 2019-2-5 23:22

vani播咗
如何問責

今年金像獎最佳華語電影是否可以改名做最佳大陸電影

61歲甘草劉桂芳爆委屈減薪xx% TVB下令封口!

2019年剛剛開始兩個月,TVB接連有兩位藝員,蓋世寶同李天翔心淡決定離巢!日前,甘草演員劉桂芳更喺個人社交網留言,大爆自己被減薪,同時亦爆出TVB「老人約」一事,紛紛惹嚟網民關注!

劉桂芳爆委屈減薪95%

日前,蓋世寶因被TVB要求減人工而成離巢最大主因,而甘草演員劉桂芳得悉相關新聞後於facebook留言:「我減了95%人工,好多人係咁,大概這是公司的計劃。」,留言一出隨即惹嚟唔少網民熱烈討論!

88年簽約加入TVB、現時61歲嘅劉桂芳雖然主要係做跑龍套角色,但仍然為TVB效力長達31年,皆因佢認為一套戲唔可以只有主角,即使係配角,甚至二打六都係有各自嘅重要性,所以至今先會仍堅持演出。

對於被轉約,唔少網民都為TVB藝員感到不值之餘,同時亦表示TVB做法卑劣!劉桂芳事後亦表示自己嘅合約被改為兼職,但因改約嘅事屬自願性,所以只要想有得留低就冇得唔被減人工!

為TVB效力31年嘅劉桂芳被傳媒問到面對被逼減薪係咪等於變相被逼主動辭職,佢就指「冇嘢㗎啦」。追問期間,劉桂芳就以「俾公司鬧緊」為由唔願意再講落去,睇嚟真係有難言之隱!

被下令封口嘅劉桂芳原來農曆新年後曾於Facebook留言,大吐苦水,指:「整個新年都是憤怒心痛與悲哀的!希望永遠不會再有。」,字裡行間都感受到佢有幾傷心失望,未知係咪同轉約減薪一事有關!

藝員恐慌

至於另一位同為綠葉嘅蘇恩磁亦於TVB工作即將第30個年頭,對於劉桂芳被減薪,蘇恩磁亦唔排除會「他朝君體也相同」外,更坦言預咗會發生。

據了解,TVB藝員其實多年嚟一直都流傳一份「老人約」,合約內容係將長約藝人轉為自由身,眾所周知咁做除咗令員工冇醫療福利外,同時亦係公司為節省支出嘅做法,簡單嚟講就係縮數!

而效力時間較長嘅蓋世寶及劉桂芳都先後接到「老人約」,陸續應該會有更多TVB藝員會收到,相信作為員工都應該考慮一下自己嘅去向之外,仲要諗諗值唔值得留喺TVB。

Gin Lee ig story派好人卡比Adrian
HOTMAN 發表於 2019-2-23 11:41

維~持~男~人~的~骨~氣~

F
放空 發表於 2019-3-15 15:32

金像獎post漏咗剪接?

乜Colin播打得火熱同大開色戒都唔播翻騰吖

重聽國語類啲歌 無一首歌唔識
真係好老餅

好勁
我search完都唔會知係mud水
kevinlai1621 發表於 2019-4-24 19:31

vani節目ok
起碼佢會講歌名

大埔已經奪冠
反觀元朗真係……

大祖兒有新歌
b01091018 發表於 2019-5-8 15:06

都ok
起碼係好笑嘅

好唔容易先發掘一個陳廣豪 輕易就俾人挖角

發仔節目回顧以前叱咤樂壇流行榜

叱咤樂壇流行榜 26/02/95 第8週
第1位 忘記他 - 關淑怡
第2位 望鄉 - 郭富城
第3位 傷痕 - 林憶蓮
第4位 偷偷摸摸 - 李克勤
第5位 隨心所慾 - 羅琦
第6位 愛一次便夠 - 草蜢 黎瑞恩
第7位 無情天 - 劉德華
第8位 晨曦 - 古巨基
第9位 Loving You - 杜德偉
第10位 孔子曰 - 羅文
第11位 一個人在床上 - 呂方
第12位 討好自己 - 王靖雯
第13位 我有我的信用卡 - 葉蒨文
第14位 最深刻的愛 - 蘇永康
第15位 望月 - 張學友
第16位 等得太久 - 彭羚
第17位 我不想再次被情傷 - 毛阿敏
第18位 有多少愛可以重來 - 黃仲崑
第19位 今天夜裏總下雨 - 陳慧嫻
第20位 愛了再愛 - 周華健 蘇慧倫
第21位 天地初開情已在 - 譚詠麟
第22位 不可能沒有你 - 林子祥
第23位 珍惜這一晚 - 黃凱芹
第24位 蜜糖兒 - 陳雅倫
第25位 情罪 - 曹永廉
第26位 愛你到永遠 - 黃品源
第27位 戀愛動詞 - 李蕙敏
第28位 我心不死 - 陳慧嫻
第29位 忘記他 - 江希文
第30位 湊熱鬧 - 巫啟賢

叱咤樂壇流行榜 21/05/89 第21週
第1位 真的愛你 - Beyond
第2位 天花亂墜 - 達明一派
第3位 一分鐘都市一分鐘戀愛 - 林憶蓮
第4位 一無所有 - 崔健
第5位 重遇 - 呂方
第6位 感覺號渡輪 - Fundamental
第7位 月滿繁星夜 - 浮世繪
第8位 紅酒裏 - 鄭敬基
第9位 又是下雨天 - 周啟生
第10位 難得有情人 - 關淑怡
第11位 面對面 - 葉蒨文
第12位 我這樣過了一天 - 風之Group
第13位 一生何求 - 陳百強
第14位 偏心 - 張國榮
第15位 獨白 - 甄妮
第16位 我恨我癡心 - 劉德華
第17位 紅唇的吻 - 草蜢
第18位 Cry - 張學友
第19位 失眠 - 蘇永康
第20位 紅磚牆 - Cocos
第21位 藍月亮 - 李克勤
第22位 浪子Jacky - 文佩玲
第23位 憑著愛 - 蘇芮
第24位 黑夜的豹 - 梅艷芳
第25位 若即若離 - 蘇芮
第26位 天長地久 - 周啟生
第27位 我冷傲但我是暖流 - 羅文
第28位 再見十九歲 - 彭家麗
第29位 花房姑娘 - 崔健
第30位 舊風褸 - 林姍姍

京 都 不 死 鳥 是 日 職 升 降 機 , 上 季 以 第 12 名 完 成 護 級 任 務 , 得 以 自 08 年 升 班 後  ...
John 發表於 2019-6-24 13:05

10年降咗班之後再未重返甲組

當奴沉冤得雪
值得開心嗎

中咗伏 要吸取教訓

傾計聽到各種陰謀論

誰中伏
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-3 09:59

你話呢
聰明如你 無理由唔知嘅

2022世界盃暨2023亞洲國家盃外圍賽分組
A組 中國 敘利亞 菲律賓 馬爾代夫 關島
B組 澳洲 約旦 中華台北 科威特 尼泊爾
C組 伊朗 伊拉克 巴林 香港 柬埔寨
D組 沙地阿拉伯 烏茲別克 巴勒斯坦 也門 星加坡
E組 卡塔爾 阿曼 印度 阿富汗 孟加拉
F組 日本 吉爾吉斯 塔吉克 緬甸 蒙古
G組 阿聯酋 越南 泰國 馬來西亞 印尼
H組 南韓 黎巴嫩 北韓 土庫曼 斯里蘭卡

我已經處理好~
kwanie 發表於 2019-7-20 01:01

話說你老兄再度復出ap區
可喜可賀

迫非政治人物發聲歸邊 否則就點名批鬥 真係好嘔心好嘔心好嘔心
嘔心程度僅次「我中立無立場,不過每日shar ...
nicholashin 發表於 2019-7-23 07:34

上面叫我向左走 我無意見
上面180度急轉彎叫我向右走 我又無意見
名副其實中立無立場

70後藝人ig 同80 90後藝人ig 真係兩個世界
HOTMAN 發表於 2019-8-2 03:03

例如呢?
要去見識下

想借刀殺人?