返回列表 發帖
張敬軒原來屋企放林奠合照

我覺得係大陸味。。
kk8733 發表於 2019-9-29 01:57

陣蝗味好勁

matthew1990 發表於 2019-9-29 03:51

走光比啲叔叔伯伯睇
呢個女人好有心機

正式反軒了

夠膽死仲祖國生日快樂 同蛋記奶共
kaman921 發表於 2019-10-1 23:51

唔奶邊有男金

關智斌祝祖國生日快樂
小寶係咪要放棄佢啦?
kaman921 發表於 2019-10-2 01:35

多謝楊生!!

邊有人會踩自己話自己係仆_ 其實仲更加覺得佢想博咩
kaman921 發表於 2019-10-2 16:56

佢公司奶共
即係入場睇佢演唱會買佢CD佢公司都有收入
咁仲支持佢做乜?
以後一蚊都唔會比!

本帖隱藏的內容需要積分高於 4000 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

黐線點解會收到裸聊Link ge pm
seeseetv 發表於 2019-10-24 19:42

我都收到

Kay isn’t me II 唔見左
JasOh103 發表於 2019-10-27 05:54

"啲版主成日反Kay"

**** 本內容被作者隱藏 ****
kaman921 發表於 2019-10-30 23:08

本帖隱藏的內容需要積分高於 1028 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

somewhere boys好耐無出新歌 好痛苦
RVHOCPC 發表於 2019-11-2 23:48

聽住 ear Jane 新歌先啦

葉劉淑儀又指,反修例風波已經拖了五個月,政府止暴制亂未見成效,但是不同政見者之間的仇恨則不斷加深,「社會對立,越來越接近壓力爆煲臨界點」。她呼籲,政府應該向市民提出工作目標,明確地作出承諾,最遲於 12 月中旬平息這場政治風暴,讓市民在聖誕有喘息機會,在 2020 年重新出發。

姐姐都支持喘息空間

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

好掛住吳業坤
kaman921 發表於 2019-11-7 22:09

咁啱嘅
我都好掛住吳雨霏

本帖隱藏的內容需要積分高於 2222 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

kaman921 發表於 2019-11-15 22:59

本帖隱藏的內容需要積分高於 777 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一個偶像奶共
作為fans嘅你會唔會選擇同佢割蓆?

利伸:我唔係fans
kaman921 發表於 2019-11-16 21:54

一間一直幫襯開嘅茶餐廳
幾好食幾有感情都好
間店一藍
一蚊都唔會再比佢賺

「因為自由,才有好的藝術。」Serrini

Shuffle聽歌變得越黎越唔暢順
今年開始除咗許志安必飛 而家仲要加個习柏豪

自由意志 點聽得落{:1_ ...
JasOh103 發表於 2019-11-17 07:52

我都冇聽张敬轩了

曾話過 若有日無懼約束
請卸下種種戒備
讓我有多一個道理共你堅守到尾

nicholashin 發表於 2019-11-19 19:43

本帖隱藏的內容需要積分高於 777 才可瀏覽

kwanie 發表於 2019-11-19 20:40

本帖隱藏的內容需要積分高於 888 才可瀏覽

香港好潮濕

Lupo 對牙漿真係好重要
kayzzz 發表於 2019-11-22 17:58

周博鹽對牙Kay呢?

謝安琪 - 花樣年華 12.10

何已完何去何從!

Tommy批鬥啲影帝候選人唔去金馬頒獎禮
仲話要建立黃色娛樂圈 好嘔心 ...
小伙子. 發表於 2019-11-26 13:54

好on9
佢可唔可以唔好再抽水

我最喜愛歌曲八強走勢速報

Gin Lee - 喘息空間
李靖筠 - 小蚊赦
吳業坤 - 小句號
張敬靬 - 感情寄生族
曾樂彤 - 永恆少年
阮民安 - 煲底之約
謝安琪 - 最後一位
林奕匡 - 重讀興趣班

我又唔覺
我喜歡咗祖兒九年都割到
bagfgfcde 發表於 2019-11-27 16:58

我喜歡過祖兒

點解後黎開始唔喜?
bagfgfcde 發表於 2019-11-27 18:11

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

被封為「治癒系歌手」的鄧小巧,自從她在個人演唱會《My Healing Live》海報上輕輕露背,已惹來粉絲一陣小 ...
nicholashin 發表於 2019-11-28 06:00

靚過joey
掂!

小明早D 派歌咪十大唔洗諗得咁辛苦囉
kwanie 發表於 2019-11-30 19:01

好彩我個榜唔係計fun計ap

獻上我最喜歡黎小田三首作品。
1. 胭脂扣 作曲:黎小田 填詞:鄧景生 主唱:梅艷芳

2. 找不著藉口 作曲: ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-12-1 19:37

前幾年黃耀明做咗一個黎小田作品嘅演唱會(美麗的呼聲)
認識多咗佢嘅作品
幾鍾意浴血太平山同變色龍
嗰類melody係有陣「舊陣時」嘅味道
當然最愛係寫比Eason嘅Crying in the Party

我真係有野想同大家講
等大家唔好盲目追捧呢d所謂既偶像

我阿哥一路都在太古廣場一間名牌做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,個男經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,阿哥原本諗住同拍拖多年既bf結婚

咁多年黎我阿哥好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排Aga去過我阿哥間店幫襯
不過serve佢既不是我阿哥,但佢一買就買左好多野

過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我阿哥就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
江小姐就同我阿哥講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我阿哥同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者或者警察出tg好混亂先可以咁做
但佢見到江小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她

咁江小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
係咁oh no no no no~
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我阿哥搵幾年既錢
我阿哥都唔敢得罪佢,一味道歉

跟住江小姐就走左人,阿哥就同老闆備案
老闆了解左情況就無再追問

過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過江小姐一人
總之俾老闊話左兩句

又過幾日,江小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我阿哥怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我阿哥serve..

根住江小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我阿哥雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我阿哥終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我定姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我阿哥話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆備案

之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左

CM越黎越無聊
睇咗十年都仲係千嬋前容粉後
有冇得革新
bagfgfcde 發表於 2019-12-13 23:07

Serrini 係咪同火XX琪不和?

Kfmusic cute啲定姜B cute啲?

原來RubberBand差個最歌都大滿貫

可~ 做我

新人金
#直
b01091018 發表於 2019-12-17 07:39

RubberBand當年新人係金

打下J先:
2008年度叱吒樂壇生力軍組合 金獎
2009, 2012, 2014, 2018年度叱吒樂壇組合 金獎
2010年度叱吒樂壇編曲人大獎
2010年度至尊歌曲大獎
2010年度叱吒樂壇我最喜愛的組合
2012, 2014年度叱咤樂壇至尊唱片大獎

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

唔知千嬅握完手有冇溫暖全身呢
小伙子. 發表於 2019-12-19 23:51

若你為求風光去鞠躬  祝福你成功

小巧無得握手
艾石仔 發表於 2019-12-20 00:33

奶一奶可能事業會有轉機

搶走安仔個奬