返回列表 發帖

[Dec/10/2018] All About Love 關於愛 - 周柏豪 (CD)

歌手:周柏豪
唱片名稱:All About Love 關於愛
唱片封面:

推出日期:2018/12/10
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1.男人背後
2.老少平安
3.乒乓
4.比薩鈄塔
5.最後召集
6.背後女人(with 楊千榫)
7.天網 TVB劇集[使徙行者2]主題曲
8.烏托邦 TVB劇集[再創世紀]主題曲
9.米飯香 (國)

附加資料:
輯錄 男人背後 及 背後女人(with 楊千樺)
           TVB劇集[使徙行者2]主題曲 -天網
           TVB劇集[再創世紀]主題曲 -烏托邦
近期熱播歌曲-老少平安 & 米飯香 (國語版)

種星堂 出品     
星夢娛樂榮譽發行

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

近期熱播歌曲 米飯香 (國語版)
02 著地 - 鄧麗欣

Flop到冇眼睇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

個封面係咪空難
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

米飯香 (國語版) WTF?

當係6首歌ep
觀感就好好多 似番華納

個封面係咪空難
cathay1996 發表於 2018-11-30 13:16

爛玻璃杯之後有冰島爛飛機

最後召集是咪後援同行啲friend

新人楊千榫

米飯香-,-

種星堂 出品     
星夢娛樂榮譽發行  
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

種星堂 出品     
星夢娛樂榮譽發行
kenny211 發表於 30/11/2018 13:34
星夢發行嘛

乒乓 ph去開?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

乒乓 ph去開?
fifty1205 發表於 2018-11-30 14:02

出櫃歌

個封面係咪空難
cathay1996 發表於 2018-11-30 13:16

笑死 好襯佢歌唱事業啊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好掛住roundabout 小白果年嘅佢
果時簡直顛峰
男金水準

而家....
可能佢想衝人氣
做戲嘅priority已經前過音樂
anyway祝福佢
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

乒乓 ph去開?
fifty1205 發表於 2018-11-30 14:02

翻唱坤歌?

all about love 但變左墜機生還者
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

呢個景好似係冰島。
舞來舞去 不日內開始錄音。

種星堂出品,星夢榮譽發行?唔怪得佢淨係唱自己有份主演嘅劇歌

究竟男人背後/ Wonder Woman係咪多功能老婆主題曲

個個都去冰島影封面
見到都審美疲勞
仲要用景點
最好睇都係Ivana隻Much Feeling Little Thinking

呢個景好似係冰島。
黃家正 發表於 2018-11-30 16:15

係冰島
句"allt en ást" 已經係冰島文"all about love"

簽名被屏蔽

好似兩個紙紮公仔 好寒

藍色封面
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

藍色封面
dongbb2332 發表於 2018-11-30 22:19

係 種星堂 隻藍吧 - Imperfect Collection  Keep Going  White
星夢只係發行,同埋星夢嘅顏色規律,Pakho 11月出生 係要用紅色的
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

係 種星堂 隻藍吧 - Imperfect Collection  Keep Going  White
星夢只係發行,同埋星夢嘅顏色規律,Pakho ...
Bluejays 發表於 2018-11-30 22:41

唔怪得著紅色羽絨
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 22# hehehaha

呢架墜機係冰島好出名一個景點。

回復 22# hehehaha

呢句野個字體睇唔出冰島文,雖然我識少少冰島文...

好掛住roundabout 小白果年嘅佢
果時簡直顛峰
男金水準

而家....
可能佢想衝人氣
做戲嘅priority已經前過 ...
liebe 發表於 2018-11-30 14:27

12-14嗰幾年係幾好 但未至於男金水準 當年攞男金覺得佢未夠班
依家簡直係垃圾

12-14嗰幾年係幾好 但未至於男金水準 當年攞男金覺得佢未夠班
依家簡直係垃圾 ...
just11256 發表於 2018-12-1 10:49

覺得佢當年拎男金反而唔係好多人反

簽名被屏蔽

因為軒仔果年仲不值,而且有千嬅做一pair,怨氣少左
呢張碟要聽過先知好不好 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-1 11:13

呢隻應該好賣過佢華納果d碟,不過12月勁多人出碟~

簽名被屏蔽

譚嘉儀都第一,一哥無第一好火羅下
iamsingingwong 發表於 2018-12-1 11:17

過兩日eason都岀碟
02 著地 - 鄧麗欣

影到好似D靈異相咁

簽名被屏蔽

人地係攞黎送俾佢老婆
Infinity & Eternity

依家簡直係垃圾 ...
just11256 發表於 2018-12-1 10:49

你地咁直接,可能佢都有上cm…哈哈
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

期待第二版封面係比薩斜塔影

星夢只係發行,同埋星夢嘅顏色規律,Pakho ...
Bluejays 發表於 2018-11-30 22:41

可能鏗鏗同pakho連隻色都交換埋

可能鏗鏗同pakho連隻色都交換埋
HOTMAN 發表於 2018-12-1 19:31

角色定隻色?

覺得佢當年拎男金反而唔係好多人反
阿mark 發表於 2018-12-1 10:59

因為寧願畀佢攞都唔想 ap 排第二嘅許志安攞
仲記得《還記得》全年最高質然後播咗一個禮拜就冇再播

角色定隻色?
hehehaha 發表於 2018-12-1 19:46

原本係咩角色?

原本係咩角色?
HOTMAN 發表於 2018-12-1 20:04

Warner唱片公司 一哥

一出生 純潔得天真
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

又未必拎到銷量第一,之前d碟都唔算好好埋,依家連click rate都無以前咁高。加上十二月多人出碟,競爭大好多。

突然全世界都出碟

個個都去冰島影封面
見到都審美疲勞
仲要用景點
最好睇都係Ivana隻Much Feeling Little Thinking ...
hehehaha 發表於 2018-11-30 16:47

最嘔心係景點取景,景點角度,加埋香港人去旅行最愛鮮色大褸同普通香港人旅行相無咩分別咁都可以做CD Cover

其實D Concept都玩左幾年 諗下有咩賣點好過 成日將D TVB歌塞入去就算
佛壇麗淇