返回列表 發帖

連詩雅過檔星夢爭做一姐? 同周柏豪合唱劇集歌有睇頭!

去年周柏豪由華納過檔星夢娛樂,狂拍劇集之餘,更穩坐星夢一哥的地位。而曾於華納唱片及經理人公司種星堂共事過的師妹連詩雅,亦即將要跟柏豪走上同一條事業路。連詩雅將於明日下午舉行記者會,宣布正式加盟星夢娛樂,同場更有星夢的兩位一姐人選,吳若希和菊梓喬現身支持。難道今次連詩雅過檔星夢,同樣也希望在「星夢一姐」的寶座上爭一席位?

連詩雅將於明日舉行記者會宣布加盟星夢,似乎要跟吳若希和菊梓喬爭做「星夢一姐」。
不過其實Shiga過檔星夢對不少樂迷來說其實也是好消息。皆因Shiga在華納時期曾跟柏豪有不少合作作品,就連她的名曲《到此為止》也是由柏豪負責作曲。今次Shiga離開HMV Music,不少人期望能在星夢再次見到他們二人的合作,若果二人合唱劇集主題曲,或許能為現時TVB的劇集歌帶來新局面。

https://www.hk01.com/%E9%9F%B3%E ... 9%E7%9D%87%E9%A0%AD

唔怪之得有傳佢會幫TVB拍劇

恭喜佢
話說連吳二人好似差唔多同一時期出道

TAG 個美版主入黎先

唉 碎雅風光不再了
好懷念14-15既佢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

都係好事
佢都靜咗好耐
都想聽下佢唱歌
不過我希望佢會用柏豪班底 唔好用肥佬班底啦

佢無hit歌撐場真係摺得
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

支持SHIGA橫掃勁歌大獎
唱多D洗腦歌

假假地都攞過tvb8最女
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

同側田個「愛情壞習慣三部曲」爛左尾?
人大了珍惜今次不可有下次

佢唱功差過吳若希wor,拍劇arm去多d
舞來舞去 不日內開始錄音。

星夢咁多人就快可以霸晒20大啦喎

黃家正 發表於 2018-12-3 22:39

47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

被張家誠支配的恐懼。。。

HMV真係一個大伏黎,明明種星堂蕭生又有一半嘅,
結果shiga入去HMV Music之後出咗首不甘示弱同到此為止國語版之後就停哂,成個2018年摺埋咗
等睇融姨遲下都會一齊轉入星夢,不過唔知肥佬要唔要Auntie

不過其實有HANA同Jinny係到,又要捧戴祖儀,唔覺佢可以搶到好多資源,除非去拍劇
谷婭溦謝文欣可以繼續雪,仲有林穎彤簽黎托

咁多女歌手仲簽?每年棒得一個下年hana 可以準備消失,譚嘉儀何雁詩groupmate 謝文欣可以以後都唔洗出歌

flop到落地核係要入tvb做吓諧星搵返啲曝光率架啦

周柏豪連詩雅合唱好過胡定欣王浩信合唱嘅

星夢越來越多人啦,女歌手競爭激烈

flop到落地核係要入tvb做吓諧星搵返啲曝光率架啦
ed8671ed 發表於 3/12/2018 23:12
好心痛喎呢位CHING

星夢咁多人就快可以霸晒20大啦喎
KITSTON 發表於 2018-12-3 22:39

PH HANA Jinny 熊貓 鴻鈞 呢五個一人兩首都霸咗一半
星夢又可以喺 Facebook / IG 開 Po 打飛機自 High
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

HMV真係一個大伏黎
sunnyay1231 發表於 2018-12-3 22:48

娛樂圈兩大伏:姓蕭 同 姓黃
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

娛樂圈兩大伏:姓蕭 同 姓黃
Bluejays 發表於 2018-12-4 01:10

邊個黃?

邊個黃?
林仔 發表於 4/12/2018 15:24
HOLE ?

HOLE ?
kwanie 發表於 2018-12-4 15:27

你個薛薛 好似係

Btw張繼聰幾時完約 佢比呢間野搞到flop哂

你個薛薛 好似係
HOTMAN 發表於 2018-12-4 15:33

正解
P君 唔係 姓柏 的
太陽本身其實唔伏,係人嘅問題
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

蕭生今日連 四按新聞 都出埋

星夢娛樂集團有限公司
#周柏豪 #吳若希 #胡鴻鈞 #鄭俊弘 #菊梓喬 #連詩雅 #何雁詩 #譚嘉儀 #林穎彤 #林師傑 #謝文欣 #伍富橋 #谷微 #戴祖儀

按呢個排位:吳若希>菊梓喬=連詩雅

簽名被屏蔽

星夢娛樂集團有限公司
#周柏豪 #吳若希 #胡鴻鈞 #鄭俊弘 #菊梓喬 #連詩雅 #何雁詩 #譚嘉儀 #林穎彤 #林師傑 ...
阿mark 發表於 2018-12-4 18:44

之前唔係仲簽咗兩個把聲好似經過處理嘅後生女咩
二〇二三年度全女班投票

Shiga 6/29生日,但同 Pakho 一樣,加盟儀式要著紅色
係咪 check 埋鄒世龍個出生日期?

Starz People 隻藍同金,都深色過 Herman 隻藍同金
睇片 backdrop 個隻藍,就似係跟 Herman 隻藍多啲

下個加盟係咪到宇宙Gem, 跟住欣宜,跟住張繼聰,跟住chilam。。。
星夢的叫坐力就黎勁過環球
唔該同bella 文欣 提早解約,唔好浪費時間同金錢
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

蕭生今日連 四按新聞 都出埋
Bluejays 發表於 2018-12-4 15:46

我一早覺得HMV似就執,全場大減價同無咩新碟出。其實大半個月前一早有欠租新聞係港聞版。
不過太陽大把錢,Paco有咩問題?

而家連種星堂都覺得係香港只唱歌係搵唔到錢。柏豪之後到Shiga轉型拍劇。

Shiga 6/29生日,但同 Pakho 一樣,加盟儀式要著紅色
係咪 check 埋鄒世龍個出生日期?

Starz People 隻藍 ...
Bluejays 發表於 2018-12-4 19:47

Shiga 個 Logo 用藍色顯示好核突
二〇二三年度全女班投票

星夢專登簽多幾個女歌手所以最受歡迎女歌手獎項可以重開,多幾個候選人,個記者會幾乎全公司女歌手晒冷。

回復 32# dom

Gem一路有傳聞話會加盟星夢,唔知真假。可能TVB主力做合拍劇搵gem唱下主題曲博下內地多幾個fans關注

黃家正 發表於 2018-12-3 22:39

咪玩啦吳若希走晒音唱到無氣都話好過佢
Shiga 唱得好過佢囉

下個加盟係咪到宇宙Gem, 跟住欣宜,跟住張繼聰,跟住chilam。。。
星夢的叫坐力就黎勁過環球
唔該 ...
dom 發表於 2018-12-4 19:54

最好簽埋美千

假假地都攞過tvb8最女
帥小寶` 發表於 2018-12-3 22:30

其實可能月巴亻老何 J 左碎雅好耐 (又長腿又 OPEN)
而家終於嗒得杯落
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

其實可能月巴亻老何 J 左碎雅好耐 (又長腿又 OPEN)
而家終於嗒得杯落啦 ...
Our_Souvenir 發表於 2018-12-5 13:32

咁勵志?

不過其實有HANA同Jinny係到,又要捧戴祖儀,唔覺佢可以搶到好多資源,除非去拍劇
谷婭溦謝文欣可以繼續雪, ...
sunnyay1231 發表於 2018-12-3 22:52

美醜flop到咁真係唔知邊個要

同hana 爭一姐 鬥唱口水歌

美醜flop到咁真係唔知邊個要
Frankiekiekie 發表於 2018-12-5 19:36

環星囉

簽名被屏蔽

好想星夢簽哂環球華納女歌星然後重開最受歡迎女歌星去打低903造馬女歌手獎 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-6 14:50

重開咗啦 "最受歡迎歌星"只有一年命
當然唔排除出年致命復活

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

好想星夢簽哂環球華納女歌星然後重開最受歡迎女歌星去打低903造馬女歌手獎 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-6 14:50

簽麥家瑜啦,年年被環球hea

重開都要有對手,hana紅歌唔紅人拎最女得啖笑
簽哂俾903ban的女歌手,個個唱劇歌,大大把掌摑落狗零衫專 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-6 16:09

咁曾幾何時勁歌係四大頒獎典禮之首
搞成咁 誰之過