返回列表 發帖

[Mar/2019] 許廷鏗再見智慧齒演唱會2019

[IMG][/IMG]
演唱會名稱: 許廷鏗再見智慧齒演唱會2019
演唱會日期: 2019年3月23日(星期六)
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$780 / HK$480 / HK$300

建行(亞洲)信用卡客戶獨家優先購票
優先訂票日期:2018年12月17日早上9時起
優先購票網址:https://www.prioritybooking.com.hk
優先購票熱線: (852) 21808026 (上午9時至晚上9時)
(每張門票須徵收顧客服務費HK$30。)

Source: 建行亞洲

lol什麼鬼名 poster到時唔係呢張架可???????
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

個名好噴呀救命

牙醫教人醫學常識?

Poster好明顯係暫時啦
佢都780 CLS
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

睇牙要揀有實力

全個紅館一齊check
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

個名好on_

睇嚟個演唱會又係用成長做主題

點解唔係牙醫裝
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

應該改名叫「牙醫有爛牙 演唱會」,之後擘大個口影低入面黑色補過嘅爛牙,噉先夠gimmick嘛,傻豬。

乜野名呀大佬

個名係咪佢好姊妹欣宜有份比意見   玩完腳玩牙齒

個名笑死
係咪嫌自己未夠flop
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

會唔會請朱咪咪做嘉賓

咁 *如果* Alfred 前幾日係因為呢個演唱會名唔開心到 lock IG,我唔怪佢
同 TVB 要佢第一首歌唱刷牙歌冇乜分別,叫牙醫協會出信 block 左個名佢啦 :P
要食8年嚟嘅「老本」粉,定係食新收嘅中學粉,都唔係咁食架 吓哇
華納乜事?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

演唱會名怪怪地
love wins!

我諗呢個咁噴嘅名會吸引多啲人留意
佢哋都醒目嘅

咁 *如果* Alfred 前幾日係因為呢個演唱會名唔開心到 lock IG,我唔怪佢
同 TVB 要佢第一首歌唱刷牙歌冇乜 ...
Bluejays 發表於 2018-12-6 14:24

我見牙醫d粉話佢同華納高層互相取關

今次係咪會用我首 牙線未用(OT:仁至義盡) 做主題曲啦

cathay1996 發表於 2018-12-6 14:28

「取關」是甚麼意思?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

「取關」是甚麼意思?
Bluejays 發表於 2018-12-6 14:30

取消關注

個名可以刪左智慧齒三個字就得了

我諗呢個咁噴嘅名會吸引多啲人留意
佢哋都醒目嘅
721AXA 發表於 2018-12-6 14:25

好多謝安琪?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

演唱會名太噴

痴線個名有邊個會想睇
可能到時有一part係上台刷牙

個名真係好噴
利申:想睇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

希望林奕匡驚喜登場

淨係用英文名Goodbye Kids咪夠,再見智慧齒真係笑出聲

Goodbye Kids咪算囉 整個咁7嘅中文名做乜
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

個名噴到不過有興趣睇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

期待某月某年 於這紅館遇見
love wins!

大佬 收個咁SEVEN嘅名真係連肥佬何都做唔出喎
Goodbye Kids都唔好得幾多

cathay1996 發表於 2018-12-6 14:28

但高屠係咪玩佢
華納嘅history入面一路都好少改啲咁6+1嘅名

大佬 收個咁SEVEN嘅名真係連肥佬何都做唔出喎
Goodbye Kids都唔好得幾多
zethso 發表於 2018-12-6 15:44

Goodbye kids食咪想食Goodbye kiss音馬上諗上喺公園Goodbye kiss

Poster好明顯係暫時啦
佢都780 CLS
hinz 發表於 2018-12-6 14:01

780包睇牙嘅話諗得過
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

雖然好好笑,不過其實主題都係同過去嘅自己say goodbye姐,接受!

簽名被屏蔽

個演唱會名稱膠到呢

噴5係問題
但個名....感覺好cheap

情願佢叫 許廷鏗2019演唱會算

佢有時d所謂「鬼才」
真係唔識欣賞

第一次紅館改呢D名。。。許廷鏗First of Law 演唱會2019 仲好啦
個名仲衰個內地改果D
可能到時放張牙醫椅係台上幫觀眾檢查
一係好似唱片封面咁請觀眾坐上佢大脾
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

捉我上去睇牙

演唱會個名是認真的嗎?

智慧齒=kids????? 黑人問號

個名笑死
同埋佢賣780...
利申:唔係鏡粉

再見乳齒好似貼切啲
對得返goodbye kids

真心唔知想點咁
華納做乜9

第一次紅館改呢D名。。。許廷鏗First of Law 演唱會2019 仲好啦
個名仲衰個內地改果D
可能到時放張牙醫椅係 ...
dom 發表於 2018-12-6 17:21

真 寧願個演唱會係冇名

不如叫番神奇之旅香港站算啦。無建行信用咭,反正優先無得選位,都係等公售先買。

好,我撇除我嘅粉絲身份,用翻我嘅專業 marketing 邏輯去睇件事

(1) 「老本」客,有經濟能力未?
通常 6年 計一個 generation,Alfred 有8年,係夠嘅
但 Alfred 嘅起步客年紀好細,如果 12-16歲 聽 螞蟻
現在出左嚟打緊工嘅得一半

(2) 新客,有經濟能力未?
全部讀緊書

(3) 佢嘅 unique 游離客路,有幾多會嚟,夠唔夠?
TVB客,唔可以靠佢地肯出街去消費
25-40歲 專業人士,當 會聽演唱會嘅 嚟哂,但數量都好細

(4) 要拉闊個 有經濟能力嘅市場,應該向邊度拉?(Hi-Fi、福音、社團、客戶 etc)
佢應該係拉闊 親子客 嗰邊 ... 3/23,小學/中學 考緊試/放緊假?

---------------------------------------------------------------------------------

就當個結論係要取得家長嘅主意力
我唔覺得係用「兒歌形象」去吸引佢地,而係應該著大學畢業袍配「我畢業了」嘅字眼

又當個結論係 基本固定嘅客,唔會理個演唱會叫乜,可以唔駛服務佢地
有牙齒呢啲字眼,會更有 talking point,拉闊個市場 幾多得幾多
咁就要計 得失 比率 ... 我就唔會搏

kkbox mini-concert 嘅海報,其實已經初步行緊呢條路
嗰次係好 ok 嘅 ... 但用到牙齒,真係適得其反
真的,如果確定要行呢條路,用「畢業」呢個主題會失少好多