返回列表 發帖
會唔會有機加場
kayzzz 發表於 2019-1-29 19:19

我嘅答案:

如果唔爆就唔好格硬開兩場
寧願一場慢慢賣晒好過加場後兩場都滯銷
kayzzz 發表於 2019-1-24 15:09

唱片公司係要係依d位保護artist架啦
kayzzz 發表於 2019-1-24 15:16
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

千奇唔好加場
唔加場都未必有平飛
加場我就喊岀黎
HINZ TOP 20 Week 38
01 努力奮鬥加油 - 林海峰
02 我們與愛的距離 - 許廷鏗
03 圓謊 - 盧凱彤

sdoor IG:
偽人   一月三十日
全線音樂平台上架
MV  Youtube 同步上映
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Urbtix 出左 "少量" 個 label
Bluejays 發表於 2019-1-29 19:13

其實星期六去通利8,的職員都話Alfred紅館賣得唔錯,但我無錄音無證據呢度無人信。

預咗蝕就唔好加啦
做好個口碑先
將來大把機會開第二次

我嘅答案:
Bluejays 發表於 2019-1-29 19:25

ff下姐
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

ff下姐
kayzzz 發表於 2019-1-29 21:13

Blue會員好認真㗎
其實第一次開紅館一場四面台如果爆到算好好啦,而且佢黑位唔算多同無咩點送飛。應該step by step, 下次開兩場三面台,之後兩場四面。

偽人係kkbox有啦,聽左幾次又幾正。咁快播三次,應該即plug即上。

預咗蝕就唔好加啦
做好個口碑先
將來大把機會開第二次
hehehaha 發表於 2019-1-29 19:40

開第2場既話D飛一定滯銷到傻...
不過應該都唔會加啦, 要加唔會咁遲先加掛
香港加油

開第2場既話D飛一定滯銷到傻...
不過應該都唔會加啦, 要加唔會咁遲先加掛 ...
Lewis 發表於 2019-1-30 09:23

可以學上年JW咁
開一場又唔爆但佢勁出力做好成個show
有少少比佢感動想下次入場支持

23號可能有野做,本身以為會加場架嘛

預咗蝕就唔好加啦
做好個口碑先
將來大把機會開第二次
hehehaha 發表於 2019-1-29 19:40
我都覺佢呢個位口碑要過銷量
要一個高質嘅演唱會推佢上一線

而家保守估計仲有千幾張飛, 有新歌宣傳之下, 開show前應該可以賣得7788

快啲加場啦 無理由煎煎都兩場美鏗唔得架
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

帥小寶` 發表於 2019-2-1 19:16

但鏗哥一黎就4面...... 12000 個位

但鏗哥一黎就4面...... 12000 個位
samsam 發表於 2019-2-1 19:23

其實開一場四面,實際入場人數應該同兩場三面台差不多。因為預計唔少粉絲會睇兩場,得一場四面,想再睇多場都無。

其實開一場四面,實際入場人數應該同兩場三面台差不多。因為預計唔少粉絲會睇兩場,得一場四面,想再睇多 ...
Ching2015 發表於 2019-2-1 21:07

所以口碑好,佢再開一定伯好快爆埸

所以口碑好,佢再開一定伯好快爆埸
samsam 發表於 2019-2-1 21:43

其實今次780都好難買飛
https://www.instagram.com/p/BtVqQn5n0ui/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ykvrbbwdwf7n

重新學唱歌,仁至義盡高音位好左好多

Gin Gin 上年hit過美鏗好多

堅紅過牙醫好多囉
全壇狂賀白河喜來登被ban

佢好似好少快歌咁
有無人可以list哂佢warner 之前既快歌
等我study下
到時可以一路唱一路睇佢除件恤衫

佢好似好少快歌咁
等我study下
到時可以一路唱一路睇佢除件恤衫 ...
hehehaha 發表於 2019-2-3 19:54

藍血人?大雄胖虎綜合症?強迫症進行曲?體操?又笨掘又自大的人, 即刻消失?邪惡博士與花輪同學?
真係好少快歌

藍血人?大雄胖虎綜合症?強迫症進行曲?體操?又笨掘又自大的人, 即刻消失?邪惡博士與花輪同學?
真 ...
艾石仔 發表於 2019-2-3 20:52

華納之前啊

好奇佢rundown星夢:華納歌嘅比例

真 ...
艾石仔 發表於 2019-2-3 20:52

重有偽人。

華納之前啊
hehehaha 發表於 2019-2-3 20:56

有呀,迷宮(劇歌),真相(同Hubert合唱),一夜成名(港姐主題曲)

kingsfacheung 發表於 2019-2-3 20:57

Warner 20 : 8 herman
我估

Warner 20 : 8 herman
我估
hehehaha 發表於 2019-2-3 21:08

聯想到華納歌會水靜鵝飛劇集歌就歡呼四起

好慘

聯想到華納歌會水靜鵝飛劇集歌就歡呼四起

好慘
kingsfacheung 發表於 2019-2-3 21:20

華納多唔同風格
似會用黎起承轉合個show,特別某啲side track例如:鬼、大雄
而星煥堆k歌可以串插個show或者放encore炒下氣氛

星煥星夢我反而真係剩係識佢903播得好嗰堆/ 有上榜
青春頌、時光、出走、厭棄、面具、你在我在、阿樂

kingsfacheung 發表於 2019-2-3 20:57

分分鐘唱曬神奇之旅+許廷鏗呢兩集碟+新歌幾首,再搭青春頌 螞蟻 幾首星夢就完場

分分鐘唱曬神奇之旅+許廷鏗呢兩集碟+新歌幾首,再搭青春頌 螞蟻 幾首星夢就完場 ...
stephybest 發表於 2019-2-3 21:41

應該會有一個section唱幾首劇歌,華納I g 有用劇歌宣傳。e.g, 我的離開也是愛,護航,記住忘記三首較hit的劇歌。估都係呢三首。

應該會唱幾首劇歌,華納I g 有用劇歌宣傳。e.g, 我的離開也是愛,護航,記住忘記三首較hit的劇歌。 ...
Ching2015 發表於 2019-2-3 21:53

可能有prince joyce 合唱 女神
再有真女神kay 合唱 一個男人一個女金 和浴室

可能有prince joyce 合唱 女神
再有真女神kay 合唱 一個男人一個女金 和浴室
hehehaha 發表於 2019-2-3 21:56

希望有Kay做嘉賓。另我估星夢歌比例應該唔會多,其實佢係華納兩隻碟唱哂已經有18首,估會唱14首,加埋偽人已15首。我估星煥/夢歌會最多8首,螞蟻,面具,青春頌,重新長大,我的志願,仁至義盡,我的離開也是愛,護航/記住忘記我。其實佢真係好夠歌。

最想聽
光害 / 厭棄 / 如你是我 / 魂遊太虛 / 藍血人 / 偽人

最想聽
光害 / 厭棄 / 如你是我 / 魂遊太虛 / 藍血人 / 偽人
艾石仔 發表於 2019-2-3 22:43

暗黑環節

希望有Kay做嘉賓。另我估星夢歌比例應該唔會多,其實佢係華納兩隻碟唱哂已經有18首,估會唱14首,加埋偽人 ...
Ching2015 發表於 2019-2-3 22:13

你在我在 已經可揾埋Dear Jane上台夾
「旁人在......」當年聽到驚

最想聽

厭棄超正

你在我在 已經可揾埋Dear Jane上台夾
「旁人在......」當年聽到驚
hehehaha 發表於 2019-2-3 23:09

佢轉會後vocal好左好多。而家連偽人,鬼,即刻消失都handle到。

佢好似好少快歌咁
等我study下
到時可以一路唱一路睇佢除件恤衫 ...
hehehaha 發表於 2019-2-3 19:54

主打歌 - 厭棄  面具  魂遊太虛  如你是我  福氣  阿樂  你在我在
side track - 光害  小島  <--- 兩首都值得聽 (有 link)

------------------------------------------------------

卡通歌 - 夢想成真小城鎮  Keroro世界  理想的翅膀
巨聲歌 - Super Voice  飛聲
RTHK - 原力
劇歌/綜藝歌 - 灰色控訴  一夜成名  真相  迷宮

呢堆野,建議聽 - 夢想成真小城鎮  飛聲 (有 link)

主打歌 - 厭棄  面具  魂遊太虛  如你是我  福氣  阿樂  你在我在

Bluejays 發表於 2019-2-3 23:29

呢堆好多我都唔當係快歌
阿樂都快歌真係
厭棄  面具  魂遊太虛 頂多係編曲重少少,beat重少少既中板歌

對我黎講
體操
又笨掘又自大的人,即刻消失
呢d先係快歌

呢堆好多我都唔當係快歌
阿樂都快歌真係
厭棄  面具  魂遊太虛 頂多係編曲重少少,beat ...
hehehaha 發表於 2019-2-3 23:54

噴 佢當埋d輕快歌係快歌
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

呢堆好多我都唔當係快歌
阿樂都快歌真係
厭棄  面具  魂遊太虛 頂多係編曲重少少,beat ...

唔係我想當架
艾石仔 list 左 大雄胖虎綜合症
攪到我都唔知個界線喺邊 ... 唯有以呢個作準

呢堆好多我都唔當係快歌
阿樂都快歌真係

體操 話明係第一首 plug 嘅快歌,條界線 set 喺呢度 以前唔會有架喎
咪得啲 Super Voice  飛聲  一夜成名  原力  迷宮 囉

體操 話明係第一首 plug 嘅快歌,條界線 set 喺呢度 以前唔會有架喎
咪得啲 Super Voice  飛聲  一夜成名 ...
Bluejays 發表於 2019-2-4 00:23

希望佢今年做多隻快歌
其實rock少少都啱佢唱
聲底夠雄厚

最想聽

我係
魂遊太虛  強迫症進行曲  即刻消失  花輪同學  仁至義盡  遺物
(藍血人 偽人 實唱唔計)

註:
仁至義盡  因為係佢嘅轉戾點
遺物  因為冇落過碟

希望佢今年做多隻快歌
其實rock少少都啱佢唱
聲底夠雄厚
hehehaha 發表於 2019-2-4 00:25

你由 3:30 開始聽
https://www.youtube.com/watch?v=QbMBgpAaCX8

最想聽

呢個係 for 艾石仔 的 ... 等你個 medley 可以多一首歌
(當然其他人都可能有興趣睇睇)

From 13:40:
https://www.youtube.com/watch?v=08fQiHWUSoM

你由 3:30 開始聽
Bluejays 發表於 2019-2-4 00:42

痴線
點解你咩鏗片都 J

痴線
點解你咩鏗片都 J
hehehaha 發表於 2019-2-4 01:36

留定彈藥 嚟答你問題吖嘛 :P

呢個係 for 艾石仔 的(當然其他人都可能有興趣)

From 13:40:
Bluejays 發表於 2019-2-4 01:07

我由 2015年 阿樂 一路捱到 2016年 我的志願 你在我在
我真係失望到 唔知佢個 vocal 去左邊
直到 2016年除夕 聽到呢一段,我先重新相信 佢仲喺度
雖然 7日 之後 勁歌總選 個 medley,又比佢嚇死我