返回列表 發帖
在獻唱《體操》時,兩位女舞蹈員替他除下黃色外套。唱到《護航》時,許廷鏗看到台下的胡鴻鈞準備起身跟他握 ...
l00540 發表於 2019-3-24 17:51

佢寧願俾釗峰都唔俾胡鴻鈞啦

我要howie
艾石仔 發表於 2019-3-24 17:42

Howie 佢地琴晚不停咁郁嚟郁去
Infinity & Eternity

Howie  佢地琴晚不停咁郁嚟郁去
pooh1460 發表於 2019-3-24 18:48

Howie  佢地琴晚不停咁郁嚟郁去
pooh1460 發表於 2019-3-24 18:48

Band仔緊係坐唔定啦

之前一直冇方法聽完感覺良好呢首悶歌
尋日被迫聽完先發現原來個曲係咁好
好可惜

之前一直冇方法聽完感覺良好呢首悶歌
尋日被迫聽完先發現原來個曲係咁好
好可惜 ...
HOTMAN 發表於 24/3/2019 20:10
咪一貫我謙曲式囉
高高低低有晒 Groove 咁

佢ig live都話唔會出
stephybest 發表於 2019-3-24 18:07

鏗鏗嘅初夜應該係俾左princejoyce所以轉機

鏗鏗嘅初夜應該係俾左princejoyce所以轉機
Lewis 發表於 2019-3-24 20:25

比左個咁既女人真係喊出黎

比左個咁既女人真係喊出黎
stephybest 發表於 2019-3-24 20:59

好彩有Kay balance 番

好彩有Kay balance 番
艾石仔 發表於 2019-3-24 21:04

Kay尋晚個look 好sexy~鏗會直返一陣

我想有吳若希 想聽知己
HOTMAN 發表於 2019-3-24 15:53

想聽麻醉

Kay尋晚個look 好sexy~鏗會直返一陣
stephybest 發表於 2019-3-24 21:04

個look超正
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

今次(聽落)發揮到咁勁好大原因係鏗鏗唱哂d低音咋不過仍開心,終於見到有狀態既“謝安琪” ...
HOTMAN 發表於 2019-3-24 14:44

Alfred 與 Kay 於 2013星光熠熠耀保良 合唱 最好的時刻/青春頌/囍帖街/海闊天空
音樂工房 一齊訪問佢兩個,以下係部份訪問嘅筆錄:

Alfred:
我自己就覺得因為 Kay 嘅聲部係比較高
我係男仔嚟講偏低
所以反而有互補嘅作用
和聲嚟講,我都好鍾意研究
我知道 Kay 都有好強嘅音樂底子
所以我地嘅和聲部份係冇問題嘅

Kay:
我覺得 Alfred 把聲好厚,好似張綿被咁,「啪」咁一張綿被
我係女聲之中,仲要係中高嗰種人
我係向上發展嘅,咁佢可以墊住個底
所以我地兩個把聲夾埋一齊
雖然好似好唔同嘅質感,但擺埋一齊係好好聽
同埋我地係會就對方嘅人
即係我地會用耳仔去聽住對方
咁樣嘅拍檔係好難搵
我係好欣賞佢同珍惜佢
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

高清版

謝安琪有幾耐未試過唱得咁好

佢同kay一直都好fd wor
以前仲要同公司
JayantL 發表於 2019-3-24 15:38

Alfred 喺未識 Kay 之前,唔算係 Kay fans,只係佢好多鍾意嘅歌手之一

2011年 港大合作嗰次,其實都唔熟
Alfred 仲要彩排仲係睇緊歌詞 好似個唔識唱歌嘅人咁(因為佢係讀緊書趕過來)
Kay 彩排個樣都似擔心
但到正式 Alfred 個表現又 唱得好好 好放 成個表演者咁
係睇住 Kay 個樣由擔心變笑哂的

Alfred 同 Kay 真正熟,根本就係 星煥
嗰時 Kay hashtag Alfred 係叫佢 老彿爺 的
Kay 離開 星煥 後頭一年,做訪問都話
佢仲喺星煥個 group chat 裡面,大家仲好 close,包括 Super Girls

點解尋晚演唱會 chitchat 時,故意唔提 佢兩個曾經同公司 就唔知喇
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

點解尋晚演唱會 chitchat 時,故意唔提 佢兩個曾經同公司 就唔知喇
Bluejays 發表於 2019-3-24 21:52

kay係星煥只係出左首最好的時刻 都無謂提啦

kay係星煥只係出左首最好的時刻 都無謂提啦
kayzzz 發表於 2019-3-24 22:05

多啦A夢
還想
聯群結隊!!!

個look超正
abcxyz302006 發表於 2019-3-24 21:20

佢跟左juno之後好多look都好黑

kayzzz 發表於 2019-3-24 22:29

黑絲誘惑

個look超正
abcxyz302006 發表於 2019-3-24 21:20

呢條女淫到痴線
明明轉涼都要低胸短裙
重要中間係拉鏈
係咪打算整直美零

kayzzz 發表於 2019-3-24 22:29

一係全黑一係全白
係咪想做新一代殯儀之星

黑絲誘惑
stephybest 發表於 2019-3-24 22:33

反而而家好似好耐冇見過佢著黑絲
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

唔知有無追漏POST 反而想知呢忽咩事..

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

釘釘 發表於 24/3/2019 23:56
480 尾賣唔晒嗰堆

釘釘 發表於 2019-3-24 23:56

毒果話全場爆滿
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

轉角位賣唔曬都唔出奇啦票房算係唔錯嫁啦

480 尾賣唔晒嗰堆
kwanie 發表於 2019-3-25 00:06

係咪10連位個堆位?

下個月坤哥應該仲壯觀
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

下個月坤哥應該仲壯觀
cathay1996 發表於 2019-3-25 00:16

到時直接封黑布啦= =應該唔會見到個位

轉角位賣唔曬都唔出奇啦票房算係唔錯嫁啦
stephybest 發表於 2019-3-25 00:12

23號城網賣剩29,30行480。Alfred話同公司研究緊再開part two.

重要搵職員坐唔畀380落去?
畀人坐前啲重好啦

城網最後賣剩最前係row29 30
咁前面嗰幾行嗰啲飛係去咗邊呢

城網最後賣剩最前係row29 30
咁前面嗰幾行嗰啲飛係去咗邊呢  ...
721AXA 發表於 2019-3-25 00:41

聽講話冇乜跳樓飛
可能內部訂購冇full華納寧願空咗佢都唔放俾牛造爛市整到個show cheap曬

BTW
啲觀眾都幾聽話 好似到完場都冇自己upgrade坐前幾排
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Part 2
斤欠宜嗰part會變左:
胡鴻鈞/ 軒仔/
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

23號城網賣剩29,30行480。Alfred話同公司研究緊再開part two.
Ching2015 發表於 2019-3-25 00:18

Part 2有冇可能開到呀

IG live 線索:

check 緊 audio 比 youtube upload 嘅過程中
Wilson 係會問 Alfred 某啲歌出唔出得
即係唔係首首 非華納歌 都唔得

IG live 中,福氣、護航、面具 係飛左帶的
而家睇冇飛帶嘅 我的離開也是愛、阿樂 up 唔 upload 喇

我的離開也是愛、遺物 嘅 copyright 一定唔同其他 Herman歌
我的志願、你在我在、痛醒 嘅 copyright 唔同 亦唔出奇
但 阿樂 如果唔同就有啲奇

假設 upload 去 youtube 係 up 得就 up 嘅話
到時就可以知道喺 rundown 編排上,其實係咪就住 copyright 嚟排 ... e.g.
排哂啲 copyright ok 嘅歌 兼喺靚位,劇歌變握手位歌
出走三部曲 group埋 橫掂唔出得,暗黑跳舞環節 全華納歌 etc

註:
IG live 只係由 我的離開也是愛 播到 恐怖情人
前面嘅 我的志願 唔知係點樣處理

唔知應唔應該話許廷鏗真係對謝安琪好好
限量500套嘅紀念冊,323號(演唱會日子)就喺Kay手上……
林欣彤嗰本都係272號而已……
(我話唔知應唔應該,因為無從得知Alfred有冇留起幾本畀人……)
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

唔知應唔應該話許廷鏗真係對謝安琪好好
限量500套嘅紀念冊,323號(演唱會日子)就喺Kay手上……
林欣彤嗰本 ...
lms+spray 發表於 2019-3-25 01:24

佢先識做人 我估俾kay係因為嘉賓中佢輩份算最大
其餘3個後生女歌手 佢俾邊個都會得失另外兩個
俾謝安琪大家都冇得嘈

佢先識做人 我估俾kay係因為嘉賓中佢輩份算最大
其餘3個後生女歌手 佢俾邊個都會得失另外兩個
俾謝安琪大 ...
kayzzz 發表於 2019-3-25 01:40

問到3女誰是「大婆」?他笑言:「我要講Joyce嘅,你照寫得嘞,而Mag同JW一定明點解。」

聽聞係合唱團的家屬位置

Alfred 喺未識 Kay 之前,唔算係 Kay fans,只係佢好多鍾意嘅歌手之一

2011年 港大合作嗰次,其實都唔熟 ...
Bluejays 發表於 2019-3-24 21:52

我一直以為係好早期FANS
如果佢兩個同公司應該會好好玩仲記得之前Kay幫佢首歌改做 停半分鐘鏗一首歌

話說何哲圖有冇去睇
stephybest 發表於 2019-3-24 14:50

我都想問但我估應該冇
所以舊公司真係隻字不提
我估如果有去嘅話
金堅點都會多謝舊公司栽培
因為呢個正正係演唱會個主題

多啦A夢
還想
聯群結隊!!!
艾石仔 發表於 2019-3-24 22:06

聯群結隊kay已經走咗啦
不過好似仲有首賀年歌呢個反而真
記得當年個mv新年喺大台無間斷洗腦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

睇返原來都唱咗成三十首自己歌

三十首歌我係得遺物唔識

我都覺

佢唱低音係好唔穩下
Lewis 發表於 2019-3-24 15:05

呀好開心我篇千文字比佢睇到

睇返原來都唱咗成三十首自己歌

三十首歌我係得遺物唔識
Stanley 發表於 2019-3-25 07:41

遺物唔係咩咩風雲主題曲咩?似曾相識但我都唔識唱

我都想問但我估應該冇
所以舊公司真係隻字不提
我估如果有去嘅話
金堅點都會多謝舊公司栽培
因 ...
jason 發表於 2019-3-25 02:22

陣間又比人話係反骨仔,連舊老闆都唔多謝

陣間又比人話係反骨仔,連舊老闆都唔多謝
stephybest 發表於 2019-3-25 08:21

佢都無去

佢都無去
艾石仔 發表於 2019-3-25 08:22

冇去都可以講多謝既,不過唔講都冇咩野,太刻意提又好odd