返回列表 發帖
個名噴到不過有興趣睇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Poster好明顯係暫時啦
佢都780 CLS
hinz 發表於 2018-12-6 14:01

780包睇牙嘅話諗得過
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

訪問講過係四面台
Ching2015 發表於 2018-12-8 12:14

Wow
四面台必睇!!!
而家呢一代歌手好少可開四面

BTW
未見過華納搞四面台

Sammi年代?
Jacz 發表於 2018-12-8 20:46

反正近十年諗唔出

上年321go!
放空 發表於 2018-12-9 17:49

My Secret Live幾靚吖 雖然好似俾人話抄

Alfred IG live:

Jan 10 開始有 AEG 訂票
Bluejays 發表於 2018-12-23 19:32

建行優先訂完仲嚟多輪優先?

聽日都第二輪優先
竟然詳情仲未有消息?

許廷鏗再見智慧齒演唱會2019
信用卡尊享優先訂票服務

演出日期: 2019年3月23日
票價(HKD): HK$780 / $480  ...
jokelib 發表於 2019-1-9 15:55

信用卡冇限邊間?

hinz 發表於 2019-1-9 16:36

咩事
肉酸到似俾人通緝咁
雖然縮細咗再見智慧齒呢幾隻字

張相幾型喎
而且真係幾sexy 有種淫既感覺

不過馬白良.....
721AXA 發表於 2019-1-9 18:02

第一時間就諗起秦沛XD

打算買780。想個位靚的,應該買AEG
定等公售好?
Ching2015 發表於 2019-1-9 20:28

睇近一年半載啲演唱會post
好似AEG而家啲位都麻麻

我唔係香港嘅就想等公售啦XD
AEG貴59蚊

佢上年kkbox live話23-24/3 我諗應該等AEG賣完就公佈
misterben111 發表於 2019-1-9 21:35

但前面有人話四面台wor
一場全爆我都驚危危乎

兩分鐘搞掂

其實佢有咩作品係見得下人?真心唔知近年見親佢啲作品都 ...
Ki 發表於 2019-1-10 17:10

送禮17年隻CD封面 正正常常咁lor

「慶祝李克勤成立三十週年」
cathay1996 發表於 2019-1-10 19:36

我講失魂記嗰隻碟《30克》 唔係演唱會LOL

300元飛想選兩張都賣哂了。
Ching2015 發表於 2019-1-12 16:56

300又會今日去得咁快

12張都㩒到喎
hinz 發表於 2019-1-14 15:27

琴日300的確sold out

LOL 咩事
突然全部sold out
金堅屋企人掃飛吖?

唔知會唔會唱下side track

好鐘意"絕口不提" 不過都幾難唱
masterdragon 發表於 2019-1-18 22:20

第一次紅館例牌都係big hits+cover啦我估

華納個post係咪即係話會唱《鬼》同《最後一對北極熊》?

真係四面台, 仲要好多公售位
aleksbear 發表於 2019-1-23 16:15

華納近1X年第一個四面台
16行竟然唔係780
良心到

打左 ...... 話無曬780
samsam 發表於 2019-1-24 12:42

有兩連wor

賣得唔好就一早預咗啦
但對於呢一代嘅歌手 有得開就梗係開咗先啦
仲要四面台真係好難得

其實佢一早就應該要開
而唔係等而家flop咗先第一次紅館

所以都唔知應該話肥佬當初係錫佢定hea佢
造歌俾最大自由度佢
但過咗星夢之後一次show都冇開過 連麥花臣都冇(反而熊貓都開咗兩次)

所以啲咩紅軍 HANA
如果想音樂更進一步 我真係建議佢哋可以嘅話盡快喺人氣最高點過橋抽板
因為星夢根本就 捧唔到人 / 冇機會 開大show

如果冇信心 星夢歌手 可以賣得好過 顧嘉煇 鄭少秋 汪明荃 薛家燕
Herman 好難 justify 幫班歌手開 ...
Bluejays 發表於 2019-1-24 17:05

我唔信金堅 hubert 賣得差過Captain Nancy lor

fb live
- 無打算出實體DVD,但會放片上youtube channel
- 週邊搵hocc設計
- 30號出新歌 ...
阻住 發表於 2019-1-24 22:23

正常啦
華納通常都冇budget買影音產品版權

唔係想攻擊鏗鏗,但現實同你講既差好遠喎

岩岩login 入城網780賣緊10行,揀10連都仲有13行
480 揀10連 ...
lemontea1069 發表於 2019-1-26 17:11

通利其實唔可信
好似以前排隊買飛咁 通利通常好快話賣曬
我諗應該係通利個system同城網唔同
俾通利負責賣嘅飛少過城網

通利職員話佢地收到D飛其實唔多。我唔sure係唔係兩套system。
Ching2015 發表於 2019-1-26 17:58

應該係兩套system
通利個system係唔使好似我哋咁要喺城網不斷f5

點解無論優先定公售
佢啲飛都係去得咁突然
可以一日之間從十連變成sold out

780 昨日全日已經冇 10連,早啲有 4連,跟住得 2連
Bluejays 發表於 2019-1-27 14:54

咁都係快
因為好少見賣咗幾日之後先突然一日去曬啲飛
而且aeg嗰陣都係咁

三個幾月前喺廣州開show嘅rundown
大家可以參考下有邊啲歌會有機唱XD

1.神奇之旅
2.殘忍
3.出走
4.螞蟻
5.仁至義盡
6.恐怖情人
7.時光
8.重新長大
9.阿樂
10.感覺良好
11.Be My Love
12.演員的自我修養
13.遺物
14.記住忘記我
15.護航
16.藍血人
17.面具
18.你在我在
19.我的離開也是愛
20.我的志願
21.青春頌

事實上 星煥 做嘅歌好過 星夢 好多
就算係 Alfred 喺 星夢 嘅自主歌,都唔夠 星煥 好
將 星煥 同 星夢 混 ...
Bluejays 發表於 2019-2-5 04:36

星煥最頂唔順嘅係攞人哋近期啲大熱國語歌改成廣東歌做主打

紀念品仲貴過張飛
買唔落手

DJ請美祖
咁金堅係咪要請返美淫做嘉賓

細膽估計 用演員的自我修養開場
HOTMAN 發表於 2019-3-18 18:29

跟主題
我估係佢啲成長歌其中一首 我睇好《重新長大》

啲古裝片劇歌 警匪片主題曲真係一聽intro就想skip
希望一首都唔好唱

100% joyce +80%kay/20%fa
放空 發表於 2019-3-23 15:14

可能仲有mag
幾個鐘之前已經喺紅館

準備要操入快樂裡邊

AEG 買$780都好前吓!(雖然仍然係梗位範圍)
好開心!
lms+spray 發表於 2019-3-23 20:29

300坐31行

仲有好多空位
eggsteven 發表於 2019-3-23 20:37

唔算多啦
就係藍同紅之間480空咗5行礙眼

好正
一啲悶場都冇wor
佢本身都好多歌幾悶下 但估唔到個show完全唔悶

佢自彈自唱《一句話》嗰陣連山頂都feel到佢好緊張

整體黎講好滿意
LIVE真係難得地成晚都好好聽
連星夢D垃圾歌都改得好左
特別係福氣 ...
艾石仔 發表於 2019-3-24 11:47

福氣cd ver連個唱腔都好惡頂
尋晚佢用返正常唱法

佢啲gag爛到 仲要鏗鏗唔識接佢啲gag
nicknicknick 發表於 2019-3-24 14:49

佢啲gag一向爛啦
次次講完都話自己諗咗好耐XD

佢低音好弱 但上次叱咤拎女金唱人妻的偽術 出奇地唱到低音D note 成首幾smooth
    證明佢知攞獎上 ...
白河喜來登 發表於 2019-3-24 15:27

佢同kay一直都好fd wor
以前仲要同公司

完左呢個騷之後,
華納應該要諗下點幫佢出返啲傳唱度高啲既歌,
冇理由下下encore星夢 ...
stephybest 發表於 2019-3-24 15:39

喺tvb八年 華納兩年
好難唔encore劇歌

完全唔明點解0堅合唱個part係會無 王+2

如果為個意義 應該jw換王+2
kayzzz 發表於 2019-3-24 15:51

因為sophy冇hit歌
接返停半分鐘 要合唱成堆hit歌

唱根咪得!
艾石仔 發表於 2019-3-24 15:58

根都唔hit
友誼part接停半分鐘 其實都算係用作致敬廣東歌

一聽到係kay粉即刻入嚟狙擊
真係好稱職

金堅開緊Live已經翻睇緊
係咪有機出碟

原來係要擺上youtube

擺上youtube 咁正?
放空 發表於 2019-3-24 17:38

佢啱live話會擺片上youtube
我估應該係華納版權啲歌