返回列表 發帖
Urbtix 出左 "少量" 個 label
Bluejays 發表於 2019-1-29 19:13

其實星期六去通利8,的職員都話Alfred紅館賣得唔錯,但我無錄音無證據呢度無人信。

ff下姐
kayzzz 發表於 2019-1-29 21:13

Blue會員好認真㗎
其實第一次開紅館一場四面台如果爆到算好好啦,而且佢黑位唔算多同無咩點送飛。應該step by step, 下次開兩場三面台,之後兩場四面。

偽人係kkbox有啦,聽左幾次又幾正。咁快播三次,應該即plug即上。

但鏗哥一黎就4面...... 12000 個位
samsam 發表於 2019-2-1 19:23

其實開一場四面,實際入場人數應該同兩場三面台差不多。因為預計唔少粉絲會睇兩場,得一場四面,想再睇多場都無。

所以口碑好,佢再開一定伯好快爆埸
samsam 發表於 2019-2-1 21:43

其實今次780都好難買飛
https://www.instagram.com/p/BtVqQn5n0ui/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ykvrbbwdwf7n

重新學唱歌,仁至義盡高音位好左好多

藍血人?大雄胖虎綜合症?強迫症進行曲?體操?又笨掘又自大的人, 即刻消失?邪惡博士與花輪同學?
真 ...
艾石仔 發表於 2019-2-3 20:52

重有偽人。

華納之前啊
hehehaha 發表於 2019-2-3 20:56

有呀,迷宮(劇歌),真相(同Hubert合唱),一夜成名(港姐主題曲)

分分鐘唱曬神奇之旅+許廷鏗呢兩集碟+新歌幾首,再搭青春頌 螞蟻 幾首星夢就完場 ...
stephybest 發表於 2019-2-3 21:41

應該會有一個section唱幾首劇歌,華納I g 有用劇歌宣傳。e.g, 我的離開也是愛,護航,記住忘記三首較hit的劇歌。估都係呢三首。

可能有prince joyce 合唱 女神
再有真女神kay 合唱 一個男人一個女金 和浴室
hehehaha 發表於 2019-2-3 21:56

希望有Kay做嘉賓。另我估星夢歌比例應該唔會多,其實佢係華納兩隻碟唱哂已經有18首,估會唱14首,加埋偽人已15首。我估星煥/夢歌會最多8首,螞蟻,面具,青春頌,重新長大,我的志願,仁至義盡,我的離開也是愛,護航/記住忘記我。其實佢真係好夠歌。

你在我在 已經可揾埋Dear Jane上台夾
「旁人在......」當年聽到驚
hehehaha 發表於 2019-2-3 23:09

佢轉會後vocal好左好多。而家連偽人,鬼,即刻消失都handle到。

KKBOX                      廣州            

面具                           神奇之旅
藍血人        ...
Bluejays 發表於 2019-2-4 03:30
唔知紅館會唔會出DVD? 不過我覺得一定唱華納歌比例較多。華納歌兩隻碟加埋偽人共 8+10+1即19首。不如估佢唔唱邊幾首。我估不會唱:

1,北極熊,因為合唱歌
2,人曲,無派又悶
3,原來我可以哭,無派又悶
4,大雄/強迫症是但唔唱一首
5,感覺良好,無派同kkbox唱過

即唱14首華納,加多8首星夢/煥同加3首嘉賓唱/合唱,已經25首。

至於嘉賓方面,我估會係

Kay
Dear Jane
Mag, Joyce加Hubert一人一句大合唱

任何天氣

係栢芝既話唔該唔好唱歌
kayzzz 發表於 2019-2-4 12:28

古天樂都唱得,點解柏芝唔唱得?

男朋友 vs 任何天氣。

有冇人應點解許生同栢芝咁熟
kayzzz 發表於 2019-2-4 15:49

佢地係17年一個公開event度認識的,唔記得係唔係音樂會/演唱會啦,傾傾下原來發現柏芝一向有聽Alfred的歌,果時柏芝做KOL同開網店賣自家設計手錶同手袋,我有follow柏芝I g.㗎所以知。 果晚柏芝重送左個手錶比Alfred. Alfred又放左上I g share個post同佢宣傳。

演唱會嘉賓包括:
巨聲戰友
Joyce
同公司歌手
重有位歌手,唔肯講名,我希望係Kay
柏芝會做座上客,即唔係演唱嘉賓。

佢夠歌淨係請一個嘉賓啦
請咁多做乜勁
咁搞法全晚咪唱少好多歌
吳業坤就話需要咁多嘉賓姐 ...
hinz 發表於 2019-2-17 20:05

巨聲同Joyce應該係合唱一首。如果同公司歌手同神秘嘉賓各唱一首,我希望係衛蘭同Kay, 因為Dear Jane剛睇完。不過其實都係估估下,我都寧願佢淨係請一個。

笑到gap gap聲 果然有欣直
kayzzz 發表於 2019-2-17 20:52
幾好,有洗手間位,唔使坐定定三粒鐘。

既然佢都咁肯定講 即係所有計劃都擱置
樓上有人問我消息來源 唔方便透露邊一個邊一方
上年已經話會同柏 ...
rfv123 發表於 2019-2-17 23:08

更正,訪問話柏芝會去睇演唱會,但Alfred無話柏芝唔會唱。其實有點捉字失。

紀念品 HALL1C 攪
有興趣買呀
samsam 發表於 2019-3-9 14:09

我又買

https://youtu.be/HtQKBQSSFUo
為演唱會排舞拉筋

大家AEG收到飛未呀?
misterben111 發表於 2019-3-10 20:54

星期四先收到Dear Jane. 應該下星期寄出。

收到AEG飛了

我AEG 780係11行corner位,唔算靓。早知問人借卡買建行飛。

點解其餘兩個票價已經售罄
但$480仲有7連位既?
kayzzz 發表於 2019-3-15 12:56

480賣剩約一半28, 同29,30兩行。完全唔筧有派飛平飛,9成5算係咁。480同樣賣淨約600張飛,Dear Jane第二場780重有十連。如果比較銷售,係Alfred賣得比Dear Jane好,而且Alfred得一場,DJ同一粉絲可買兩場。

利申;同時有買Alfred同Dear Jane紅館。

又黎群星演唱會。。。
   咪搞啦
stephybest 發表於 2019-3-15 17:52

可能只係一兩首group sing.

https://www.instagram.com/hui_al ... igshid=ndzzqdhgvui9
I g 話演唱會會露手臂。最近練大隻左。

DJ請美祖
咁金堅係咪要請返美淫做嘉賓
JayantL 發表於 2019-3-17 01:21

點都要搵番同早早柏豪同level一線歌手啦。可能巨聲帮只大合唱一首。

開始進入紅館入面正式綵排。睇I g live佢好興奮

+1
意思上好好
又係轉公司第一首
jason 發表於 2019-3-20 03:44

我估根可能係同巨聲帮唱Medley時唱,同埋根唱哂成首會幾悶。開場第一首會唔會係出道第一首派台歌,我的離開也是愛? 或者第一首冠軍歌,出走?

最後成績 埋單

$780 - 售罄
$480 - 仲有10連位
$300 - 售罄
好彩佢無加場 ...
kayzzz 發表於 2019-3-23 18:26

賣剩29,30兩行480。城網有少量remark.

買紀念品果度排哂長龍。夠鐘都未必排到。

Other than the weird decision to not sing his two newest plugs (偽人 / 白紙), it is pretty good show ...
kin888 發表於 2019-3-24 01:29

其實可以K歌同冷門歌一齊做。
昨晚good show, vocal很好,但我係黃區780, 有點覺得被冷落。因為Alfred太多面向嘉賓果邊。不過第一次紅館算成功同埋個轉盤帮到佢走位。

轉角位賣唔曬都唔出奇啦票房算係唔錯嫁啦
stephybest 發表於 2019-3-25 00:12

23號城網賣剩29,30行480。Alfred話同公司研究緊再開part two.

咁姐係佢開親演唱會都唔出dvd啦
stephybest 發表於 2019-4-2 08:40

如果佢下次再開紅館做多十幾首華納歌,星煥星夢歌只唱螞蟻,青春頌,護航,面具,重新長大5首,放係演唱會最前或最後,要cut都容易,就應該出到DVD.
其實而家華納已經有二十首歌,做多十首都夠。到時唱25首華納,5首星煥星夢,其他嘉賓同cover. 可以慢慢fade out舊歌。

唔知係咪TVB訓練開~

佢跳舞又幾好睇~
kenny1102 發表於 2019-4-4 01:34

Alfred最初出道係Super Four 組合,行跳唱

我都覺得今次紅館佢係跳得好
呢個 style 嘅舞 係咪最啱佢我唔敢講,但佢係跳得到嘅

不過我睇條片,主要 ...
Bluejays 發表於 2019-4-5 22:35

Edit緊你就reply, 一次過覆啦。我一早同網友講過,Alfred要做跳唱先會紅,因為我睇到佢有potential, 係星夢時期講,但無人信。呢排狂loop番呢條片,你係聽,我係睇佢跳舞,我希望佢行跳唱路線。

佢ig已經預告有新歌,應該同人山人海合作,真係好勤力,睇好佢上男金
森姆@結論 發表於 2019-4-5 22:47

我而家反而覺得做歌質素同歌曲流行度比男金重要。

但我覺得佢去左華納呢2隻碟d歌
質素都好好喎,只欠缺流行度
所以我先話無左大台宣傳
佢而家最需要一個大 ...
森姆@結論 發表於 2019-4-5 23:16

分析得好好,希望華納會睇。Alfred轉會第一隻碟其實vocal未係好ready, 第二隻碟係好高質,停半分鐘同埋恐怖情人坊間算多人識。希望打後會造多的高質又具流行元素的hit歌。其實華納時期的周柏豪,Supper Moment同Dear Jane,Juno, Kay唔使靠tvb一樣有hit歌。

我攬住啲 強逼症、即刻消失、花輪同學,我好滿足架喇
Bluejays 發表於 2019-4-5 23:22

其實呢的做side track幾好呀。我贊成主打都係出番停半分鐘之類,紅館果晚睇觀眾反應都知咩歌hit啦。重有可唱番情歌。

Alfred 有一首廣告歌,就係 約誓

搵得佢做代言人,都係要翻佢已建立嘅形象,即係都會係嗰啲歌
佢係需要 ...
Bluejays 發表於 2019-4-5 23:41

咁強迫症,即刻消失,花輪同學,鬼建立的形象,有咩廣告可拍?

都冇人識呢批歌,就算識都唔係大眾接受嘅歌
咁邊有建立到新形象比大眾 ...
Bluejays 發表於 2019-4-6 00:01

咁不好索性用快歌做主打。打造型男形象,係I g好多comments都叫佢做快歌。
講黎講去,都係做番的易上口的hit
歌做主打啦,唔理快歌定慢歌,的冷門歌如偽人可做side track, for下次演唱會用。

我係其中之一叫佢做快歌
偽人擺明唔會係大hit歌種喇
廣告快歌易上口、又要型男形象、仲 ...
森姆@結論 發表於 2019-4-6 02:36

Exactly, 我想佢走郭天王路線。Yea!

跳到舞,唔等於可以做跳唱歌手
只代表可以出幾首跳唱歌

你明唔明白,Aaron 係 80年代 打後
TVB 最 talen ...
Bluejays 發表於 2019-4-6 13:50

有多種talent, 即可以 multi task 重好啦。