返回列表 發帖
第一次紅館改呢D名。。。許廷鏗First of Law 演唱會2019 仲好啦
個名仲衰個內地改果D
可能到時放張牙醫椅係 ...
dom 發表於 2018-12-6 17:21

真 寧願個演唱會係冇名

會唔會好似煎煎咁粉絲要通宵排隊買飛?

唔知會唔會唱下side track

好鐘意"絕口不提" 不過都幾難唱
masterdragon 發表於 2019-1-18 22:20

我都好愛絕口不提 係我既alfred top4

點解感覺冇咩宣傳咁

Kay:「(攞盞大燈扮牙醫手術燈)攞盞燈燦住你先。講,仲有冇食尐肥野?唔好再食啦,3月23號我要見到一個fit爆既許廷鏗,如果唔係.....我就會fit爆你,你自己揀啦!」

勁on9 度尐鳩野就咁鬼用心

St.Jo 對面?係咪即係食St Paul Coed女

細膽估計 用演員的自我修養開場

估停半分鐘聽一闕歌
阻住 發表於 2019-3-18 18:57

Alfred唔似JW同Gin Lee咁有首好standard既開場曲
都幾難估
好似Joyce咁用medley開場就全世界炒車

估有part廣東經典歌medley

痴線 失左聲好多經典歌

記住忘記我 全場大合唱 果刻我真係無言lol
遺物同痛醒都好好反應
fifty1205 發表於 2019-3-24 00:12

我都有唱 呢首好hit wor

護航可以放重要d 呢首應該可以真 大合唱

根本護航就應該係用來放endings , 點會用來握手用啊
gordon0807 發表於 2019-3-24 00:20

認同

我反而覺得一開波《我的志願》最touch 到
victor1991415 發表於 2019-3-24 00:40

的確好震撼

lscn388 發表於 2019-3-24 02:00

我最鍾意Alfred Hui同出走三部曲 好滿足

首歌真係謝安琪專屬
香港應該無另一個女歌手發揮到首歌咁好
kayzzz 發表於 2019-3-24 14:40

今次(聽落)發揮到咁勁好大原因係鏗鏗唱哂d低音咋不過仍開心,終於見到有狀態既“謝安琪”

佢啲gag一向爛啦
次次講完都話自己諗咗好耐XD
JayantL 發表於 2019-3-24 14:51

我好鍾意浸大,因為我係d mv成日浸浴
我好鍾意中大,因為我係忠既,多謝(全場靜謐)

下 我覺得kay發揮得ok咋喎 可以再好d
首歌個verse隔硬要鏗鏗唱原key 好慘呀
不過睇埋個段chat都 ...
kayzzz 發表於 2019-3-24 15:10

我括(聽落)既意思係 如果佢唱埋低音個part
觀眾觀感一定冇而家咁好 所以alfred唱哂低音係好聰明
高音就不嬲佢強項

估唔到0堅連十字架都識
好感度大升
kayzzz 發表於 2019-3-24 15:38

我同alfred對kay歌既取態好似
十字架同我歌故我在都係我最愛既頭幾首
http://www.cmusichart.com/discuz ... 7069&highlight=

但佢地應該合唱十字架 首歌好正
但謝安琪呢首既低音好難聽
然後高音後段又勁用力頂上去
有alfred和下就可以升華首歌

前排睇番巨聲
發現sophy係謝安琪第一輪揀出黎

而許廷鏗的「同性密友」胡鴻鈞現身到去觀眾席時,觀眾更起哄,而他坐在第一行正中間。

Source: Apple dail ...
l00540 發表於 2019-3-24 15:48

想講其實係一堆記者起哄
之後d人先圍觀
不停影影影左好耐
搞到好遲先開場

完全唔明點解0堅合唱個part係會無 王+2
kayzzz 發表於 2019-3-24 15:51

我想有吳若希 想聽知己

其實可以合唱其他人既hit歌架
kayzzz 發表於 2019-3-24 15:54

咁其他人可以唱自己歌 佢冇得
就明顯大細超啫

之前一直冇方法聽完感覺良好呢首悶歌
尋日被迫聽完先發現原來個曲係咁好
好可惜

佢先識做人 我估俾kay係因為嘉賓中佢輩份算最大
其餘3個後生女歌手 佢俾邊個都會得失另外兩個
俾謝安琪大 ...
kayzzz 發表於 2019-3-25 01:40

問到3女誰是「大婆」?他笑言:「我要講Joyce嘅,你照寫得嘞,而Mag同JW一定明點解。」

出咗片喇
jasonng 發表於 2019-4-1 23:19

幾鍾意條片個d奇怪角度,shake,突然zoom in zoom out,唔規則既movement
睇厭左平時演唱會dvd既剪接同拍攝,呢條片反而令我覺得好有現場感同新鮮感